מחפשת בצק טוב לפיצה

פוחזית

New member
מחפשת בצק טוב לפיצה

הקלדתי פיצה ואכן קיבלתי הרבה פיצות אך בלי מתכונים.
 

ornabd

New member
אם זה לא יהיה מאוחר מדי

בשבילך אני יכולה להקליד לך מחר בבוקר, בדיוק ביום שישי הכנתי ויצא מאוד מוצלח
 

cr

New member
בבקשה

מתכון: בצק פשוט וטוב לפיצה רכיבים: אופן הכנה: ניתן להכניס את החומרים לאופה וזה גם יוצא מוצלח מאוד. 1/2 ק"ג קמח (כ- 2 ו - 3/4 כוסות 1 כף שמן כפית מלח כפית שמרים יבשים (או שמרית בהתאמה, אם אני לא טועה זה כפול) 1 כוס מים פושרים (באופה ניתן להשתמש בקרים) 1 ו- 1/2 כפות סוכר ללוש, התפחה כשעה (באופה זוהי תוכנית של שעה וחצי) וזהו. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

kisses

New member
פיצה על הגריל

פיצה על הגריל, AL FORNO STYLE הבצק הבסיסי: 250 מ"ל מים חמים קורט סוכר 15 גרם שמרים טריים 785 גרם קמח לבן 45 גרם קמח מלא 60 גרם קמח תירס טחון דק 10 גרם מלח גס 11/2 כפות שמן זית לתוספות: עגבניות מרוסקות טריות מתובלות בפלפל, מלח, זיתים שחורים, שמן זית ושום גבינות קשות מגוררות כגון פרמז´נו, מוצרלה, גורגונז´ולה, קשקבל, פקורינו ועוד. מגוון ירקות טריים כגון: חצילים קישואים, ירקות שורש, פטריות טריות, שום ובצל. עשבי תיבול טריים. פלפלים קלויים ניתחי דגים, פרות ים, נקניקים או בשר צלוי, כבוש או מעושן. 1. מערבבים את המיים, הסוכר והשמרים ומניחים לתסוס 5 דקות. מערבבים בניפרד את הקמח הלבן, קמח התירס, הקמח המלא המלח ושמן הזית 2. מוסיפים את תערובת השמרים והמיים לתוך תערובת הקמחים והשמן תוך כדי לישה. 3. מורחים את הבצק שהיתקבל במעט שמן זית, מכסים במגבת ומניחים לתפוח.לאחר שעה וחצי מכים באגרוף קפוץ במרכז הבצק ונותנים לו לתפוח 30 דקות נוספות.אח"כ מכים שנית ואם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.אל תצפו שהבצק יתפח כמו בצק לחם. 4. בפיקניק: מחלקים את הבצק לכדורים, תלוי בכם ובגודלו של הגריל שלכם.מניחים כל כדור על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך קטן לצורת אליפסה, (או כל צורה אחרת שבא לכם) . אפשר לשטח את הבצק בעזרת הידיים. כדי שהפיצה תיאפה כהלכה, מומלץ לרדד עלה בעובי 3 מ"מ. 5. מחממים את הגריל,מחכים שהפחמים יאפירו והאש תיעלם. 6. בינתיים מרדדים את בצק הפיצה על נייר אפיה בצורה חופשית( כמוסבר למעלה). 7. מניחים את הבצק על הגריל,לאחר כדקה הבצק מתחיל להיתנפח,וחלקו התחתון מתחיל להיתקשות ולהזהיב. בעזרת מלקחיים או מרית הופכים את הפיצה. 8. מברישים את שטח הפנים בשמן זית. חשוב! כדי למנוע חריכה של תחתית הפיצה, צריך להוריד את הפיצה מהגריל, לפזר את התוספות ולהחזיר לגריל לדקה או דקה וחצי. אין צורך לכסות את פני הפיצה כולה. בסיום אפשר לטפטף על הפיצה שמן זית שנותר,זה מוסיף ארומה מיוחדת.
 

איידי

New member
אבל מה צריך לעשות כדי

שהבצק יצא פריך ודק דק דק, כמו נייר??? ניסיתי אין ספור מתכונים אך ללא הצלחה. זה פשוט לא יוצא כמו הפיצות הנפלאות שאכלתי לאחרונה ברומא.(או כמו בפיצה פינו וביג מאמא).
 

פ ו ר ת

New member
השבוע ראיתי מתכון בעל השולחן ישן

של מתכון פיצה שונה מכל מה שניסיתי עד היום. גם אני לא מצליחה למצוא את הסוד. הייחוד במתכון הזה היה שימוש בכמות קטנה מאוד של שמרים, 10 גרם שמרים על שניים וחצי ק"ג קמח, מעט שמן מים ומלח (זה מהזיכרון) ולא פחות חשוב, כמות הבצק התאימה לפי המתכון ללא פחות מ12 פיצות. אז אולי כאן טמון הסוד? רידוד לעלה דקיק של בצק שמרים על בסיס מעט מאוד שמרים. מתכוונת לנסות בקרוב, אם זה נשמע לך ואת לא סומכת על זיכרוני, אני יכולה לנסות לנבור בירחונים ואולי אמצא את המתכון שוב.
 
מומלץ ביותר עפ"י נסיונותיי

זהו בצק לפיתה עם זעתר שאני משתמשת בבצק כבסיס מעולה לפיצות. לרדד עלה דק לאפות כ-10 דקות למלא ולהמשיך באפיה.
 

איידי

New member
תודה לך!

ואני חושבת שהסוד טמון בדברים אחרים כמו: טכניקת הלישה, הרידוד, ההתפחה וכו´, כי בסך הכל המרכיבים בכל המתכונים שניסיתי זהים, רק הכמויות שונות. אבל אשמח מאוד אם תמצאי את המתכון.
 
הפיצה שהכנתי..

הכנתי אתמול מ 1 קג´ קמח לבן, וחבילת שימרית או 2 כפיות שמרים יבשים, כוס וחצי עד 2 כוסות מים פושרים ושתי כפיות סוכר, 4 כפות שמן זית וקצת מלח, לשתי והטפחתי, אח"כ הכנתי 3 תבניות תנור גדולות ובכל פיצה מילוי אחר....בהצלחה.
 

effyba

New member
בצק לפיצה כמו בפיצה האט../images/Emo92.gif

מתכון: בצק כמו בפיצה האט רכיבים: 1/3 1 כוסות מים 2 כפיות סוכר 1/4 1 כפיות מלח 2 כפות שמן זית 2 כפות קמח תירס 3 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 1/4 כפית אבקת שום 1/4 כפית אבקת בצל 3/8 כפית מונוסודיום גלוטומט ( אישית מומלץ לוותר על זה, לא בריא) 1/2 1 כפיות שמרים אופן הכנה: אפשר להכין במעבד מזון כך: לשים במעבד את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולעבד עד להמסת הסוכר והמלח. להוסיף את השמרים, הקמח ושאר החומרים היבשים. לעבד עד לקבלת בצק רך. להוציא מהמעבד, לשים בקערה ולכסות במגבת כ-45 דקות עד לשימוש. להכנה ידנית: לערבב את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולערבב עד להמסת הסוכר והמלח. להוסיף את השמרים, קמח ושאר החומרים היבשים וללוש עד לקבלת בצק רך אך לא דביק מידי (כ-10-8 דקות). לכסות במגבת ולהשאיר "לנוח" ל-45 דקות. לפני השימוש לשטח בעדינות את הבצק ולהשאיר "לנוח" ל-15 דקות נוספות. אפשר לאחסן במקרר בקערה או שקית משומנים היטב עד יומיים. הערות: מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

גיאקומו

New member
בצק לפיצה, הכי פשוט שבעולם

בצק לפיצה החומרים: 30 גרם שמרים טריים 400 גרם קמח לבן ½ כוס מים, פושרים ½ כפית סוכר 1 כפית מלח אופן ההכנה: 1. מניחים את הקמח והמלח בתוך קערה גדולה ויוצרים באמצע הקמח כעין גומה עמוקה. 2. ממיסים את השמרים בחצי מכמות המים. 3. שופכים את תערובת השמרים והמים במרכז הגומה שבקמח. 4. "מקפלים" בידיים את הקמח, מן הדפנות פנימה ומערבבים את הקמח עם השמרים תוך כדי לישה. 5. ממשיכים לעבד עד אשר נוצר בצק אחיד ויפה. 6. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשטחים אותו בעזרת מערוך לעובי של כ-1 ס”מ. 7. מוסיפים מפעם לפעם קמח, כדי למנוע את הבצק מלהידבק. 8. מפזרים בתבנית אפיה מעט קמח ומניחים עליו את עלה הבצק. 9. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה לפחות מקור המתכון עצמי אתר האוכל של ג´אקומו
 
ועוד אחד מעולה!!!

מאוסף המתכונים שלי פ י צ ה החומרים לבצק 4 כוסות קמח לבן ½ חבילת מרגרינה מעט שמן 30 גרם שמרים טריים החומרים למילוי 3 בצלים קצוצים דק מלח מעט שמן 1-2 כפות רסק עגבניות 2 שיני שום כתושות אורגנו 200 גרם גבינה צהובה זיתים שחורים חצויים ניתן להוסיף אנשובי אופן הכנת הבצק להתפיח את השמרים עם ¾ כוס מים פושרים. לאחר שתפח כפול, להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד עלה דק. לשמן תבנית אפייה, ולהניח את הבצק המרודד. לאפות בחום בינוני , את הבצק כ-10-15 דקות עד להזהבה. אופן הכנת המילוי לקצוץ דק את הבצל לפזר מעל מלח ולהשאיר בצד. בקערה לחוד, לשים – שמן, רסק, שום. לערבב ולמרוח מעל הבצק האפויי. להוסיף את האנשובי (לא חובה), להוסיף מעל את הגבינה הצהובה המגוררת, להוסיף מעל את הבצל , להוסיף מעל את הזיתים החצויים, לפזר מעל את האורגנו. לפזר מעל הפיצה חתיכות קטנות של מרגרינה ב-4 פינות התבנית ובמרכז. לאפות בחום בינוני כ-30 דקות עד להזהבה.
 
למעלה