מחפשים רופא "אוהב עורלות"

מחפשים רופא "אוהב עורלות"../images/Emo8.gif

שלחיה על הכותרת, אבל בפורום אחר מישהו זקוק לרופא. אנא ענו לו שם או שתכתבו לי כאן ואני אעבר אליו את התשובות. תודה
<כן. וגם שלום לכם
>

עניתי לו שם - שילך לבי"ח

הוא אומר שהתינוק לא מצליח להשתין. הם מחפשים רופא מבין בשלמים שיגע לביתם הערב. לדעתי הוא חייב ללכת עם התינוק לביה"ח. מצב כזה עלול להיות מאד מסוכן. אולי מנתח בסביבה ויוכל לענות לו?

אורית ג.

New member
נכון אבל...

90% שיגידו להם וטלא בצדק שזו בעיה של העורלה (קצרה מדי, רחבה מדי, צרה מדי, ארוכה מדי, מסתירה את אור השמש, מתחצפת לזרים) ושכדאי לשקול ברית מילה (במקרה העדין) או דחוף לעשות ברית מילה (במקרה הפחות עדין) ויתכן שזו על תפרחת חיתולים פשוטה או אפילו פטריה (תלוי גם בן כמה הילד). על כן חיפוש הולם של רופא שמבין משהו מהחיים שלו - היא רפואה מונעת פשוטה וחיונית. (בארצות הברית 195 אלף איש מתים כל שנה מרשלנותצ רפואית "שיכולה היתה להמנע בקלות" מתוך העיתון של שבוע שעבר. בארץ אין רישום מסודר אני מניחה אבל המצב בטח רע בהרבה באחוזים).

She Dolphin

New member
נהרגע קראתי שם עדכון

התינוק אובחן כסובל מפימוזיס. האם זה סביר? עד כמה שהבנתי פימוזיס יכול להיות רק אחרי שהעורלה נפרדה מהעטרה, וזה לא יכול להתקיים אצל תינוק כל כך קטן....

אני האמא של התינוק עם או בלי הפימוז

תודה על כל ההתייחסויות. כרגע המצב נראה כמשתפר - פחות אדום, פחות צרחות בהשתנה, אבל אנחנו מאוד מבולבלים בנוגע לאבחנה. בגליון השחרור כתב הכירורג של איכילוב "סימנים של פימוזיס והתחלה של בלנופטיטיס". מקריאה שיטחית ברשת נראה שמצבים אלה לא יכולים להופיע אצל תינוק בגיל 8 חודשים. אנו מחפשים רופא שמתמצא בתחום. תודה

מנתח

New member
אני מאוד בסביבה, ברם לא הצלחתי

למצוא היכן מתנהל השרשור ואין לי מושד ירוק על מה אתם מדברים. אשמח ביותר לעזור או להפנות אבל ספרו לי, בן כמה הילד, מה היו התלונות, קצת מה הרקע?

תגובה

התינוק בן 8 חודשים. הפין נראה נפול, אדום ומודלק. כשהוא צריך להשתין, הוא צורח מכאב ומנסה לעצור, אולם נאלץ להשתין. במהלך ההשתנה יש התנפחות כמו בלון קטן בערך במרכז הפין. התינוק נולד בגרמניה, ובגיל 6 חודשים הרופאה בגרמניה אמרה שיכול להיות שבעתיד תהיה אבחנה של פימוזיס, אבל מוקדם מדי לדעת. השרשור מתנהל באתר הקהילתי של "באופן טבעי" בדף שנקרא רופאים ואיבר לא נימול במדור ברית מילה.

מנתח

New member
OK, נמשיך מכאן.

ממתי הפין נראה כך? האם יתכן כי קיבל מכה באיבר המין (מתרוצץ עירום?), האם יתכן כי נעקץ? אני מבין שאין חום כללי. האם האיבר עצמו חם? האם האודם מפושט או ממוקם על אזור מסויים? האם סימני הדלקת כוללים הפרשה כלשהיא? היכן בדיוק הדלקת - האם על פני עור העורלה או על קצה העטרה המבצבץ? כמה זמן הסימנים נמשכים והאם המגמה היא לשיפור או להחמרה? ההתנפחות שאת מתארת מאוד יוצאת דופן: האם נראה לך כי מתנפח כיס תת עורי בעורלה עצמה או שיש התנפחות של גוף האיבר? חשוב לי גם לדעת האם כשמתשין משתין בזרם חלש טפטוף או חזק והאם יש הבדל בזרם ביחס לרגיל אצלו? איני מכיר אמבטיות קמומיל אולם ניתן לנסות אמבטיה או שטיפות בקאלי (אשלגן פרמנגנט). פימוזיס הוא אכן סיבוך של בלניטיס והטיפול בבלניטיס הוא במשחת סטרואידים. ניתן להפנותכם לבדיקה אם תתנו יותר פרטים (אזור, קופ"ח) אולם הדלקת כעת נראית לי זיהומית, עד כמה שניתן לקבוע מבלי לראות את הילד, או אולי עקיצת חרק.

תגובה נוספת

הפין נראה כך מאתמול אחה"צ. הוא עירום חלק מהזמן, אך לא קיבל מכה ואין ראש של עקיצה. האודם מפושט ומתחזק לכיוון הקצה. הדלקת מתחת לעורלה, על קצה הפין. קשה להגיד היכן בדיוק הדלקת. נראה כי ההתנפחות היא של גוף האיבר, אך איני יכולה לקבוע בוודאות. ההשתנה מתחילה בטפטוף שמתחזק לזרם חלש במעט מכרגיל. אנחנו בת"א תודה שוב

מנתח

New member
יו איזו תסבוכת!

עניתי וזה זרק את התשובה למקום אחר ואני לא מוצא אותה. אז שוב: המדובר בתינוק בן 8 חודשים, גיל בו לרוב העורלה לא נפרדת ואין עדיין סמגמה. מה הביא אתכם למיון? האם יש חום סיסטמי? האם האבר נפוח? חם? רגיש למגע? האם יש שלפוחיות? הפרשה מוגלתית? ריח? כיצד נראה השתן- צלול או עכור? האם יש פצעונים? תפרחת חיתולים? אחרון חביב - איזו קופ"ח אתם, והאם את מוכנה לצאת לגוש דן רבתי או לרופא פרטי ליעוץ?

תשובות למנתח

תודה על התגובה המהירה. הגענו למיון ביום שישי, מכיון שקופת חולים כללית לא מספקת שירותים ללקוחותיה. אין חום. הפין עצמו חם, אם כי היום פחות. האיבר נפוח ואדום, לא מאוד רגיש למגע, אבל רגיש יותר מכרגיל. אין שלפוחיות אבל כשהרופא במיון לחץ יצאה מעט הפרשה מוגלתית - הוא טען שזה סמגמה. אין ריח. השתן צלול. אין פצעונים או תפרחת חיתולים. בסה"כ הילד מאוד עירני ובמצב רוח טוב מלבד הרגעים בהם הוא נותן שתן. אנחנו בקופ"ח כללית ונשמח להפגש עם רופא פרטי.

תגובה

התינוק בן 8 חודשים. הפין נראה נפוח, אדום ומודלק. כשהוא צריך להשתין, הוא צורח מכאב ומנסה לעצור, אולם נאלץ להשתין. במהלך ההשתנה יש התנפחות כמו בלון קטן בערך במרכז הפין. התינוק נולד בגרמניה, ובגיל 6 חודשים הרופאה בגרמניה אמרה שיכול להיות שבעתיד תהיה אבחנה של פימוזיס, אבל מוקדם מדי לדעת. השרשור מתנהל באתר הקהילתי של "באופן טבעי" בדף שנקרא רופאים ואיבר לא נימול במדור ברית מילה.

למעלה