צה"ל התחיל עם הניסוחים הדיפלומטיים הללו על מנת למנוע ממעסיקים את האפשרות לשמש בתעודת השיחרור כקריטריון לגבי העסקה.
כלומר אתה מודה שלא שיקרתי לכם כשאמרתי לכם מה כתוב בתעודת השחרור ומכתב השחרור שלי, בניגוד לטענתך הקודמת לפיה אני שקרן.
יופי. כבר עשינו התקדמות.
גם הסוגד שלי
ai27 אמר לא מזמן שאני שקרן, אך נאלץ לחזור בו כאשר דחקתי אותו לפינה עם טענתו המופרכת לשקרים מצדי, עד שלבסוף נאלץ להודות, בוש ונכלם, שהוא לא באמת תפס אותי בשום שקר, אלא הוא פשוט מניח שאני משקר.
בעיקרון, הבעיה היא כזאת: יש את העולם האובייקטיבי, והמציאות האובייקטיבית, כפי מה שהם באמת, ואז יש אותם כפי מה שהם נתפסים סובייקטיבית, והם תמיד נתפסים סובייקטיבית, כי כל אדם אינדיבידואלי לא באמת מחזיק במספיק ידע, והוא לא מספיק מודע, כדי להכיר את העולם והמציאות והאנשים כפי מה שהם באמת, אז אנחנו יודעים את מה שאנחנו יודעים, ואז אנחנו פשוט משלימים את החסר בהתבסס על הניסיון הסובייקטיבי והלוקה בחסר שלנו, ואז כמובן שהתוצאה רחוקה ממושלמת.
ומכיוון שכל אדם מכיר את עצמו יותר טוב מאשר מה שהוא מכיר כל אחד אחר, בבואנו להכיר אנשים שאנחנו לא מכירים, וברצוננו להשלים את החסר בכל הנוגע לכל מה שאנחנו לא יודעים עליהם, אנחנו משליכים עליהם את עצמנו, ונוטים לחשוב שהם כמונו בכל מקום ונקודה שבהם אין לנו את המידע האמיתי והאובייקטיבי, פשוט כי את עצמנו אנחנו מכירים הכי טוב, ולכן אנחנו עצמנו זה מודל האדם הכי נגיש ומוכר לנו בשביל להשתמש בו בשביל להבין אנשים אחרים, להשליך על אנשים אחרים באמצעותו ולהשלים את החוסרים.
הבעיה מתחילה כאשר עם כל הכבוד ל"אני" האינדיבידואלי של כל אחד, ה"אני" האינדיבידואלי של כל אחד הוא לא בהכרח אנשים אחרים, והוא איננו בהכרח תמונה מייצגת.
הבעיה הולכת וגודלת בכל פעם שיש אדם ספציפי אינדיבידואלי שהוא לא כמו הרוב של האנשים האחרים, ואז ה"אני" שהוא משתמש בו בשביל להשלים חוסרים בייצוג ובתפיסה שלו אנשים אחרים הוא לא מייצג בעליל.
עוד הבעיה הולדת וגודלת בכל פעם שיש אדם ספציפי אינדיבידואלי שהוא לא כמו הרוב של האנשים האחרים, ואז גם אנשים אחרים מצידם משליכים מעצמם עליו, כאשר הם, ממש לא תמונה מייצגת, בהקשר שלו.
זה למה אתם חושבים שאני שקרן ללא כל ראיות תומכות כלשהן וואט סו אבר. כי אתם עצמכם שקרנים.
החלק הכי גרוע הוא שאתם לא הבעיה, כי אלו לא אתם ספציפית שלא בסדר ולא אתם ספציפית ששקרנים, אלא כל העולם הם חבורה של שקרנים, ואתם בעצמכם הקורבנות של כל השקרים של כל העולם.
כולם בכל מקום משקרים כל-כך הרבה כל הזמן שאנחנו פשוט מייד מניחים שכולם משקרים כל הזמן בנוגע להכול, במקום פשוט להגיד את האמת ולהיות מסוגלים לבטוח זה בזה.
ולכן כשיש מישהו שסוף-סוף אומר את האמת, אף-אחד לא מאמין לו.
וזו, זוהי הטרגדיה של האדם דובר האמת בעולמם של השקרנים.
את הסיבה האמתית לשחרור שלך אתה יודע. בטח לא בגלל שאתה מלך.
צה"ל בדרך כלל משחרר או בגלל הסעיף ההלכתי/תלמיד ישיבה שאינני סבור שקשור אליך, או עקב סיבה בריאותית מסויימת.
אני לא מלך כי יש לי מדינה ואוכלוסייה וארמון, כי אין לי את כל אלו, זה הרי ברור. כשאני אומר שאני מלך אני לא מתכוון שאני מלך פשוטו כמשמעו ובמלוא מובן המילה, זה הרי ברור. אני לא משוגע או משהו
אני מלך כאילו בסלנג. אני מלך בצורה כאילו חצי-רצינית. אני מלך בוויבים שלי.
אני מלך כי אני אוכל ככה, שותה ככה, מתלבש ככה, מתנהג ככה וחי ככה, למקרה שאתה וכל השאר הייתם צריכים הבהרה.
כמו מלך במלוא מובן המילה, גם כזה מלך דרך אגב, לא צריך לשרת, גם אם מדובר במדינה עם גיוס חובה.
כמובן שהצבא רואה את הדברים אחרת, ולכן הייתי צריך להגיד דברים אחרים כדי להצליח לצאת מזה, אבל הנקודה היא, שאם לא הייתי מלך (כפי מה ובמובן שהסברתי עכשיו שאני מלך), אז לא הייתי חושב שמגיע לי שלא לשרת, לא הייתי נלחם בשביל זה, לא הייתי משיג את זה, והייתי משרת, ככה שבסוף-בסוף, הנה לא שירתי כי אני מלך. הא? הא? רואה? אמרתי לך שלא שירתי כי אני מלך
אבל התשובה הזאת בוודאי לא מספקת אותך, ואתה בטח רוצה לשמוע את הגרסאות האחרות.
כאמור, הצבא אמר לי את הדבר "הדפילומטי" ככה שיש את הגירסה הזאת. "שקלנו את הדברים, אנחנו לא צריכים אותך, תודה, ביי".
מעבר לכך, אני מניח שיש את מה שאפשר להגיד, ואת מה שאתה תקרא לה לפי הצד שאתה בוודאי תצדד בו, "הסיבה האמיתית" כביכול, לדבריך, לכך ששוחררתי.
גרסת האמצע. גרסת הביניים. למה הצבא חושב שהוא שחרר אותי גם אם לא כתב את זה, ומה בעצם אמרתי להם כדי לצאת מזה.
אה, טוב, אז למה לא אמרת?
בעקרון שיקרתי להם מלא ובלי סוף כל מני שקרים מכל מיני סוגים על עצמי ועל החיים שלי עד שהם שחררו אותי (ראית מה זה? פעם גם אני הייתי שקרן כמוכם אבל בסוף יצאתי מזה והצלחתי ואני מצליח לשחות נגד הזרם של כל העולם)
עצוב לי שלא יכולתי לעשות את זה בדרך שבה היה צריך ("אני מלך, אני לא צריך לשרת, תשחררו אותי מכם"), אבל כאמור, ידעתי שזה לא יתפוס (למרות שבינינו, זה כן צריך לתפוס) אז עשיתי את מה שצריך.
איך אומרים? "אל תהיה צודק, תהיה חכם", ואני, כך נהוג לספר, הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה.
מסכן לאונרדו. 500 שנה הוא החזיק בתואר ואז בא מאור (המלך)
לאונרדו:
מאור: