מחסום בקנה

אליק 31

New member
מחסום בקנה

כמו מחסום בקנה של הרובה, תקועים אצלי בקנה של הריקודים 4 ריקודי זוגות "חדשים" שהסתבכו אלה באלה, ומתקשים להיחלץ מהפלונטר שנוצר: אלה הם: אש, חושב עליה, אין לי מולדת, והריקוד של גדי שאפילו את שמו לא קלטתי עדיין, שבו מנגנים כמה כינורות מנגינה יפה, ויש קטע שבו הבן חולף 4 פעמים מצד אל צד מתחת לזרועה של הבת, ובסוף הריקוד הוא גם כורע ברך. וכשאני רוקד את אשה לבדה במדבר, או את גיטרה כלבבי, מהסבב של הרביעיה שלפני האחרונה, ורואה כמה רבים המתברברים בהם, אני שואל את עצמי, האם המדריכים עצמם, שזו פרנסתם להרקיד, עדיין אינם מודעים לסכנה של ריבוי הריקודים? ועוד לא הזכרתי את אותם מרקידים שיש להם שעת זוגות ראשונה, או יום זוגות, ובהם הם מלמדים ריקודים ישנים, ולאחרונה נלמדו ריקודים כאלה לרוב, אצל 3 מרקידים שאני מכיר ( רק לדוגמה: השבוע נלמד ריקוד ישן: באה מאהבה ע"י ישראל שיקר, ולפני שבועיים סניוריטה וסניור על ידי שמעון עשור) אני רואה רוקדים של 20 ו 30 שנה, שחשבו לתומם כי כיום, אחרי שנות ריקודים רבות, מספיקה להם הרקדה אחת בשבוע, והנה הם מרבים לעמוד בצד כאשר עיניהם הנבוכות מביטות ברוקדים אחרים, רוקדים ריקודים שאינם מוכרים להם, כאילו שואלים את עצמם: "מהו הריקוד המוזר הזה, ומתי הוא נלמד"?

ריקוד מקסים!!!!

כיף לרקוד אותו, ולשמוע את השיר המדהים של יואב יצחק. חבל שלא רוקדים אותו מספיק נכון - בקטע שהבן והבת חולפים זה על פני זה, צריך להתקדם על קו המעגל ולא לרקוד את זה במקום. כשאני רוצה להתקדם אני תמיד נתקלת באלה שלפניי, שרוקדים במקום....

אליק 31

New member
אני מכיר מרקיד שאינו חושב כמונו,

שהריקוד מטריף, ( אולי לא מטריף, אבל בהחלט יפה) אבל בלחץ הקהל הוא לימד אותו, חזר פעם שנייה, אבל בא כיפור באמצע, הייתה הפסקה של שבוע, וכולם שכחו את הריקוד, לבד מכמה גאוני זכרון. אז המרקיד הבטיח ללמד פעם שלישית, וכהוכחה למה הריקוד לא קל ולא זכור, אני שכחתי בזה הרגע את השם של הריקוד ( משהו כמו: "אם לא תחזרי, או לא נחזור..." הרגע ראיתי את השם כפי שרויטל כתבה, וכבר שכחתי אותו. או שאני סנילי, או שיש מחסום פסיכולוגי לקלוט ריקודים חדשים עם שמות משונים.

../images/Emo204.gif לא נעים להודות, אבל....

לטעמי זה אחד הריקודים היפים ביותר, לשיר מקסים, שחוברו בעת האחרונה.... הצעדים, {באופן כללי... יש חריגה קטנה, לדעתי...} תואמים למילות השיר ולרעיון המרכזי שהוא מביע... זורמים ו"מדברים"... ואליק,,, אילו ראית את גדי מדגים אותו.... כבר לא היית שוכח....

אליק 31

New member
פרפר, אני מת על מרקידים עם רגליים

ארוכות, הנה התייחסות לא לגופו של עניין אלא לגופו של אדם...

../images/Emo204.gif ../images/Emo6.gif... אני דווקא דיברתי על..

אופן הצגת והגשת הריקוד.... {את הרגליים עוד לא יצא לי לבדוק...
}

למעלה