מחלת המצורעים???

מחלת המצורעים???

שלום לכולם, בעכבר העיר, כותב אבי שילון, על סרט אודות איל ברקוביץ' (כדורגלן לבורים כמוני..) מצטטת את הפסקה האחרונה: "רגע השיא של הסרט, מתרחש כשאיל, הדמות האהובה ושהנואה ביותר בכדורגל הישראלי בשנים האחרונות, מתוודה כי באנגליה חלה בפסוריאזיס, מחלת עור שמוכרת גם כ"מחלת המצורעים". רק חבל שאיל לא הבין את הסימבוליות." המייל שלו, לכל מצורע שרוצה להגיב הינו [email protected]. ולי נותר רק לאחל שנת בריאות ללא בורות..

galgu8

New member
אולי הדבר פגע בך אך

אני לא מכיהר את איל ברקוביץ אבל כל השנים הוא תורם לקייטנה המון דברים. זה מעודד לדעת שיש מפורסם שחולה במחלה. אז אל תכעסי אולי הדבר בא ממקום של תסכול...

eden112

New member
גל אני לא חושבת שהיא דיברה על אייל

אני חושבת שהיא דיברה על אבי שילון שקרא למחלה שלנו "מחלת המצורעים" ועל כך שהוא כתב על הסימבוליות שאייל לא הבין אותה . המסר שלי הוא (וסליחה על הבוטות) - שדפוקים לא מתים - רק מתחלפים , לא נוכל ליידע את כל העולם על המחלה ולנער את הבורים מבוריותם , כן נולכ- כל אחד במעגל שלו - להפיק את המיטב ולהראות שאין מה לחשוש מזה. מה שכן - תודה על פרסום המייל של האבי שילון הזה... תודה תודה תודה
כל טוב שרון

zepelin

New member
אם נתרגש ממקרא שטויות של כל כתב לאן

נגיע. כל אחד מאיתנו במעגל הסובב אותו של חבריו וקרוביו, מבהיר ומסביר כי זו אינה מחלה מדבקת ואין ממה לחשוש.

leong

New member
פסוריאזיס ומחלת המצורעים ../images/Emo150.gif

לכבוד מר אבי שילוני, שלום רב, נודע לי כי בכתבה שלך אודות סרט על הכדורגל אייל ברקוביץ' כתבת את המשפט הבא: "רגע השיא של הסרט, מתרחש כשאיל, הדמות האהובה ושהנואה ביותר בכדורגל הישראלי בשנים האחרונות, מתוודה כי באנגליה חלה בפסוריאזיס, מחלת עור שמוכרת גם כ"מחלת המצורעים". רק חבל שאיל לא הבין את הסימבוליות." לצערי לא יצא לי לקרוא את הכתבה בשלמותה אבל המשפט האחרון טעון הבהרה. למרות שמדובר בסה"כ בכתבה אודות סרט, המשפט הנ"ל בעייתי. אני רופא עור, עוסק הרבה במחלת הפסוריאזיס וגם במחלת הנסן שנקראה בעבר בטעות "צרעת" ולמרות שיש לי נגיעה מאוד צפופה בנושא - לא ידוע לי שמחלת הפסוריאזיס מוכרת כ "מחלת המצורעים". למרבה הצער בורות, טיפשות וכניעה לסטיגמות חסרות בסיס מדעי כלשהו גרמו לכך שחולי מחלת הנסן, שהיא אגב מחלה זיהומית ברת טיפול ושניתן להחלים ממנה, זכו לסטיגמה איומה שגרמה להם נזק קשה, בריאותי וחברתי על לא עוול בכפם. במשפט הלא קצר שלך הצלחת לכרוך את הסטיגמה הזו במחלה אחרת שלמרבה השמחה אין לה כל קשר לסטיגמה השגויה מלכתחילה ונמצאת גורם עוגמת נפש לציבור לא קטן (מחלת הפסוריאזיס פוגעת בכ- 2% מהאוכלוסיה). אני חושב שמן הראוי היה להמנע משימוש בהקשרים כאלה, ראשית כי הם שגויים, שנית כי הם פוגעים ושלישית כי הם מופרכים וזה למרות שהם מוסיפים צבע (צהבהב מעט הייתי אומר) לכתבה. אני מאחל לך בריאות שלמה, ושלא תזכה להמנות בין בעלי הזכויות בשתי המחלות שכרכת יחד במשפט הנ"ל, שתיהן ברות טיפול אך גורמות ללוקים בהן סבל, לא פחות בגלל ההקשרים החברתיים המיותרים הכרוכים בהן. ד"ר גלעד (הודעה זו נשלחה למר שילוני היום)

לד"ר גלעד תודה ושנה טובה../images/Emo24.gif

אני מרשה לעצמי בפעם המי יודע כמה להודות לך בשם כל הגולשים בכלל וחולי הפסוריאזיס בפרט על ליווי הפורום ותשובותיך לכל הפונים. מי יתן וירבו כמותך ביננו. תודה רבה ושנה טובה לך ולכל בני ביתך.

ש מ ש א

New member
תודה

ד"ר גלעד, תודה על התשובה הטובה ועל התחושה שיש מי שמבין ואיכפת לו. ענת

למעלה