תמונה נוספתמחלף קפלן, מרץ 2003
תמונה נוספת
כל הקומפלקס נראה מאוד עתידני
אולימפוס דיגיטלית, ללא עדשה מיוחדתחשיפה ארוכה - אבל לא מדי
אהבתי מאוד עם איזה מצלמה ואיזה עדשה (במידה והיא רפלקס) צולם?
כיצד דחסת את התמונות?אולימפוס דיגיטלית, ללא עדשה מיוחדת
כמובן שהתמונות עברו הקטנה ודחיסה בכדי שיהיה אפשר להציגן בפורום
אני דוחס את התמנות שלי עםכיצד דחסת את התמונות?
אני לא אורן אבל קבל הסברכיצד דחסת את התמונות?
בדיוק כך.אני לא אורן אבל קבל הסבר
דבר ראשון צריך לקחת בחשבון שלתמונה יש שני פרמטרים: 1- רזולוציה 2- איכות . ככל שהרזולוציה גבוהה וגם האיכות גבוהה אז הקובץ יותר גדול. באופן תיאורטי אתה יכול לקחת תמונה ברזולוציה גבוהה (למשל 1600X1200) ולהקטין הרבה את האיכות (אני מניח שזה מה שאורן התכוון "לדחוס") ואז הקובץ יוצא פחות מ-250 ק"ב כך שאפשר להעלות לפורום. אבל בגלל הגודל זה לא נוח לצפות בתמונה כי צריך לגלול אותה. אז מה שהכי טוב זה להקטין את הרזולציה למשהו כמו 600X800 ואז בדרך כלל הקובץ עדיין קצת יותר גדול מ-250 ק"ב. בשלב זה צריך להקטין את האיכות רק במעט, בדרך כלל ל-95% ומתקבל קובץ פחות מ-250 ק"ב. ככל שתקטין יותר גם רזולוציה וגם איכות מתקבל קובץ יותר קטן. מקווה שהסברתי טוב...
חבל לצמצם איכות של צילוםבדיוק כך.
וברשותכם אוסיף קצת הסברים משלי : אני למשל מצלם במצלמה דיגיטלית ניקון קולפיקס 775. תמיד אני מצלם ברזולוציה המקסימלית ובאיכות המקסימלית כי תמיד אפשר להקטין איכות ורזולוציה אבל אי אפשר להגדיל ! הקבצים שאני מקבל נעים בסדר גודל של 800 ק"ב עד 1 מגה לתמונה וזה תלוי בצבעים שיש בתמונה. תמונה עם הרבה צבעים תיתן קובץ יותר גדול ! אחרי הצילום אני מעביר את התמונות למחשב ושומר כפי שהן. אם אני רוצה להדפיס תמונה, אז תמיד תמיד מהמקור האיכותי ! כשאני רוצה להעלות תמונה לפורום אני משתמש בדרך כלל בתוכנה חופשית וטובה מאוד שנקראת IRFANVIEW . דבר ראשון אני מקטין את הרזולוציה, בדרך כלל ל- 600X800 (ולמי שלא מבין, הרזולוציה זה הגודל שרואים על המסך). לפעמים זה מספיק והקובץ יוצא פחות מ-250 ק"ב ואם הקובץ עדיין יוצא יותר מ-250 ק"ב אז אני מקטין קצת באיכות, בדרך כלל 90 אחוז זה מספיק. האמת היא שגם אם מקטינים עוד יותר את האיכות זה לא כל כך מורגש בעין רגילה, והקובץ יוצא יותר קטן, אבל אני משתדל לא להקטין יותר מידי. ואם לאורן יש להוסיף עוד משהו אז נשמח לקרוא.
טעות זה היה 900X670חבל לצמצם איכות של צילום
מספיק להקטין ל600X400 כך שיתאים גם לבעלי מסך "15 . אם יש תוכנה טובה לעיבוד תמונות אפשר לשפר את החדות אחרי הקטנה. רן
צילום מקורי ב- 6Mטעות זה היה 900X670
הנה 600X400 רן
דבר ראשון : התמונה מעולה.טעות זה היה 900X670
הנה 600X400 רן
תודה לכולכם על העזרה!דבר ראשון : התמונה מעולה.
דבר שני : 600X400 זה נורא קטן... הכי טוב לדעתי זה 800X600 והורדה קטנה באיכות שלא משפיעה כל כך על האיכות הנראית לעין, אך מקטינה את הקובץ. זאת דעתי ואפשר לחלוק עליה...
אני לא אורן אבל קבל הסבר
דבר ראשון צריך לקחת בחשבון שלתמונה יש שני פרמטרים: 1- רזולוציה 2- איכות . ככל שהרזולוציה גבוהה וגם האיכות גבוהה אז הקובץ יותר גדול. באופן תיאורטי אתה יכול לקחת תמונה ברזולוציה גבוהה (למשל 1600X1200) ולהקטין הרבה את האיכות (אני מניח שזה מה שאורן התכוון "לדחוס") ואז הקובץ יוצא פחות מ-250 ק"ב כך שאפשר להעלות לפורום. אבל בגלל הגודל זה לא נוח לצפות בתמונה כי צריך לגלול אותה. אז מה שהכי טוב זה להקטין את הרזולציה למשהו כמו 600X800 ואז בדרך כלל הקובץ עדיין קצת יותר גדול מ-250 ק"ב. בשלב זה צריך להקטין את האיכות רק במעט, בדרך כלל ל-95% ומתקבל קובץ פחות מ-250 ק"ב. ככל שתקטין יותר גם רזולוציה וגם איכות מתקבל קובץ יותר קטן. מקווה שהסברתי טוב...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.