מחלה של מטפלת

מצב
הנושא נעול.
מחלה של מטפלת

מחלה של מטפלת
במשך 7 חודשים העסקתי מטפלת לתינוקת בביתי. (שילמתי לה ביטוח לאומי כחוק). בתחילת דצמבר חלתה המטפלת באופן פתאומי ואושפזה. כעבור שבוע השתחררה והודיעה לי שהרופא אסר עליה לחזור לעבוד, שעליה לעבור ניתוח בסוף החודש ושלא תוכל לחזור לעבוד עד אחרי ה - 15 לינואר וגם זה יהיה תלוי במצבה הבריאותי. אבל שהיא כן מעוניינת לחזור לעבוד לכשתחלים. הודעתי לה שאין לי אפשרות למצוא סידור לילדה לתקופה כל כך ארוכה ואני מכניסה אותה למשפחתון. אני מתכוונת לשלם לה דמי מחלה ע"פ החוק. וכן על ארבעת הימים שעבדה בדצמבר. היא טוענת שאני צריכה לשלם לה גם גם שבועיים של עבודה כי בעצם פיטרתי אותה , האם היא צודקת?

שיר ורד

New member
חלקית

מחלה של מטפלת
במשך 7 חודשים העסקתי מטפלת לתינוקת בביתי. (שילמתי לה ביטוח לאומי כחוק). בתחילת דצמבר חלתה המטפלת באופן פתאומי ואושפזה. כעבור שבוע השתחררה והודיעה לי שהרופא אסר עליה לחזור לעבוד, שעליה לעבור ניתוח בסוף החודש ושלא תוכל לחזור לעבוד עד אחרי ה - 15 לינואר וגם זה יהיה תלוי במצבה הבריאותי. אבל שהיא כן מעוניינת לחזור לעבוד לכשתחלים. הודעתי לה שאין לי אפשרות למצוא סידור לילדה לתקופה כל כך ארוכה ואני מכניסה אותה למשפחתון. אני מתכוונת לשלם לה דמי מחלה ע"פ החוק. וכן על ארבעת הימים שעבדה בדצמבר. היא טוענת שאני צריכה לשלם לה גם גם שבועיים של עבודה כי בעצם פיטרתי אותה , האם היא צודקת?
חלקית
עלייך לתת לה הודעה מראש. תקופת ההודעה מראש, תלויה בשיטת חישוב השכר. אם הוא חודשי התקופה היא 8.5 ימים, אם הוא לפי שעות/ימי עבודה התקופה היא 7 ימים בלבד. בכל מקרה מדובר על תקופה קלנדרית ולא ימי עבודה. אבל , זכותך לדרוש ממנה לעבוד באותה תקופה. אם היא לא עובדת בגלל המחלה , מגיעים לה דמי מחלה, אך אם היא כבר ניצלה את כל ימי המחלה המגיעים לה היא לא זכאית לשכר בתקופה זו. אם את מפטרת אותה מהיום למחר, מגיע לה תשלום מלא בעד תקופת ההודעה המוקדמת. שימי לב, שמספר ימי המחלה המגיעים לה , מוגבלת בצבירה מתחילת עבודתה. כלומר אם עבדה במשרה מלאה, היא צברה 10.5 ימי מחלה. אם היא לא יצאה לחופשות בתשלום מגיע לה גם פדיון חופשה .

מצב
הנושא נעול.
למעלה