מחיר שימוש ב GPS

MaD-d0g

New member
מחיר שימוש ב GPS ../images/Emo35.gif

שלום לכולם אני מפחד לצאת טמבל... אבל אני ממש מתחיל לפקפק בעצמי. אני בעיצומה של התערבות בנוגע ל GPS צד אחד טוען ששימוש ב GPS עולה דמי מנוי חודשיים, וצד שני טוען שלא. ישנה הסכמה על זה שהתוכנה עולה כסף והרכיב גם עולה כסף. כמובן שלא מדובר על GPS סלולארי... אלא מחשב כף יד וזהו. אז.. מי צודק
ואם אפשר, הוכחה קצת יותר אמיתית מהאינטרנט תודה

plantin

New member
אני משתמש בGPS

ובנתיים אף אחד לא הגיע לבקש כסף...

o r u s h

New member
מי צודק? המציאות!

קשה להוכיח דברים פשוטים מאוד. שימוש ב GPS כגון מחשב כף יד לא עולה כסף. נקודה! ישנם לפעמים שירותים נלווים במדינות שונות שעולות כסף. הוכחה שלא עולה? הייתי מציע הפוך, לחפש באינטרנט כמה עולה, איך משלמים וכו', מדוע שיהיה בכלל כתוב שלא עולה השימוש? ישנה הוכחה שלנשום לא עולה כסף? אפשר הוכחה אמיתית מהאינטרנט? (סליחה על ההשואה, אבל כל מי שמכיר טיפה את התחום יסכים איתי).

MaD-d0g

New member
אני יודע ../images/Emo4.gif

אני טוען שזה לא עולה כלום אבל קשה למצוא הוכחה שזה נכון המחשבה שאומרת למה זה כן עולה היא "למה שתשתמש בלווינים של ארה"ב ככה סתם בלי לשלם
"

AYELET1

New member
חפש חומר רקע על הנושא...

על אופן השימוש בלוויין על קליטת התשדורות של לווייני צבא ארה"ב

MaD-d0g

New member
כבד מדי ../images/Emo122.gif

השאלה (הפילוסופית) היא למה ארה"ב העלו לאוויר לוונים למטרות אלו... ופותחים את השירות לכולם ללא תשלום כלשהו

o r u s h

New member
התשובה הפילוסופית

שני תשובות פילוסופיות: 1. לשלוט עליך גם בזה! 2. תשלום עבור מכשירים, תוכנות, וכו'.

MaD-d0g

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

אוקיי... אז הגעתי לתשובה סופית ברמת העקרון GPS לא עולה כסף, אבל אם אתה רוצה להשתמש בלווינים שהם יותר מדויקים, צריך לשלם. נכון

Agent5

New member
שלילי

רוב התוכנות עולות כסף. נקודה. הדיוק של הGPS נקבע ברמת הלויין והמקלט של המכשיר עצמו. וכן, השידור של הGPS והקליטה שלו לא עולה כסף.. אבל לך תדע, כמו שהיום אנחנו עדיין משלמים אגרת טלוויזיה אולי יום אחד ימציאו לנו מס-GPS
-דוד

o r u s h

New member
בקרוב

ישנה תוכנית אירופאית להקים מערך מתחרה ל GPS האמריקאי, התוכנית אמורה להתחיל לפעול בשנת 2010 בערך ולתת שירותים ברמה אחרת לגמרי. ללא מפות ותוכנות אלא הכל ישירות מהלווין ב 3D וכן שירותים נוספים. נשמע פנטזיה? אולי. אבל זה בדרך. שירות זה יעלה דמי שימוש חודשי. אבל המכשירים והתוכנות לא יעלו כסף.

BravoMan

Active member
למעשה זה כבר נוסה:

היתה תוכנית ארופאית אחרת להעלות לוונים שעדיין ישדרו רק מיקום (בדומה ללוויני הGPS המקוריים) אך בכמות גדולה יותר כדי לאפשר דיוק יותר טוב. האות מהלווינים האלה יהיה מוצפן והלקוח ישלם על המפתח. באו חוקרים מאוניברסיטה אמריקאית ופיצחו את שיטת ההצפנה. ההצדקה החוקית - נתונים בסיסיים כמו זמן ומיקום גאוגרפי אינם כפופים לזכויות יוצרים. (לקוח מתוך כתבה בYNET) לגבי ההוכחה שGPS הוא חינמי: בלי להכנס להיסטוריה של המערכת או אופן פעולתה (נציין רק שאתה לא באמת מתחבר ללווין - השידור הוא חד כיווני ותמידי כמו תחנת רדיו) שים לבלעובדה הפשוטה: כשאתה קונה מקלט ותוכנת ניווט אינך פותח חשבון, לא מספק פרטים לאף אחד ולא צריך להכניס סיסמה או קוד כדי להתחיל בניווט - בקיצור לא דורשים ממך לספק שום דרך מעקב שימוש או גביית תשלום.

shed

New member
התשובה המעשית:

האמריקאים (והרוסים) לא פרסו כמה עשרות לווינים בחלל מתוך טוב לב, או כדי לשדר ל"שד" איפה הוא נמצא. הלווינים האלה שם על מנת לתת מענה לצרכים צבאיים. אחד מהצרכים האלה הוא מיקום. מקלט GPS מחשב את מיקומו על ידי קליטה (שוב, קליטה בלבד) של ארבעה לווינים לפחות (4 לווינים הם המינימום הנדרש על מנת לפתור את מערכת המשוואות בארבע נעלמים). הלווינים בחלל משדרים אות מוצפן כל הזמן. בשלב מסויים, החליטו האמריקאים לשחרר לשימוש אזרחי מפתח חלקי לשידור הנ"ל. למה מפתח חלקי? כי המפתח הזה מפענח את האות המוצפן עם שגיאות מיקום כאלה ואחרות, ובכך למעשה, האמריקאים מבטיחים שרק היחידות שלהם (ובעלי בריתן) יוכלו להשתמש בלווינים שלהם ברמות דיוק של ס"מ, בעוד שאר השימושים האזרחיים נהנים מרמת דיוק של מטרים / עשרות מטרים. אני לא אכנס כאן להסבר המתימטי איך הדבר הזה נעשה, אפשר לדמיין פונקציה כל שהיא ש"דופקת" עשירית מהמידע. זה כבר מכניס אי וודאות ושגיאה בפענוח מיקום. בכל רגע נתון, יכולים החברה בוושינגטון (או מוסקבה) להחליט שהם "סוגרים את הברז" ולשנות מפתח הצפנה. באותה שניה - כל המקלטים שבידינו הופכים להיות משקולות נייר. מה הסיכוי שזה יקרה? כנראה שנמוך.

למעלה