מחירי מירולס בישראל

ianb1

New member
מחירי מירולס בישראל

למישהו יש מושג למה מחירי מצלממות המירולס בארץ כל כך גבוהים?
לדוגמא, סוני NEX 5N עם עדשת הקיט עולה בארה"ב 500$ (כ-2000 ש"ח) לעומת 3250 ש"ח המחיר הכי זול בארץ.
עוד דוגמא: אולימפוס e-pl3 שגם עולה כ-500$ באדורמה לעומת כ-3000 ש"ח בארץ.

ravivme

New member
אכן מעצבן מאוד

אני תמיד קונה בארץ.
אבל כשראיתי את פער המחירים ב- NEX7 בין הארץ לארה"ב קניתי שם. ההפרש היה ענק.
בעדשות זה אותו סיפור, אפילו יותר גרוע.

נקווה שתהיה תחרות יותר רצינית והמחירים יירדו.
להערכתי זה חייב לקרות מתישהו. לוקח זמן עד שהשוק הישראלי מגיב למצלמות האלה כי זה זן חדש וכאן קצת תקועים לפעמים.
עוד שנה שנתיים...

ravivme

New member
הזמנתי באינטרנט

ומישהו הביא לי. אני חושב שחסכתי מעל 2000 ש"ח ככה.
יש עדשה אחת שהזמנתי בנפרד ועשו לי משלוח לארץ. קרעו לי את הצורה עם תשלומי מע"מ ושחרור מהמכס, כך שכלכלית זו היתה עסקה לא טובה. אבל כשקשה להשיג משהו בארץ עושים גם את זה.

enigo

New member
כי הביקוש להן נמוך, ולא העיר עדיין את היבוא

המקביל. ככה היה פעם גם ב-DSLR של קנון וניקון, עד שהתחיל היבוא המקביל, והפערים כמעט ונעלמו.

sagiKor

New member
נכון להיום...

ציוד המירורלס הוא כמעט בבלעדיות של היבוא העקיף... היבוא הרשמי הוא זה שצריך להתעורר.
אבל בתחלס אני חושב שזה יותר עניין של ביקוש שלא מצדיק הזמנות בסטוקים גדולים מה שמאפשר להוזיל עלויות.

enigo

New member
אז כנראה באמת זה רק התחום הרדום

שלא מייצר תחרות מספיקה כדי להניע את הסוחרים.
אבל בהפרש כזה בהחלט שווה להזמין מחו"ל אם יש את האפשרות.

sagiKor

New member
להבדיל מתחום ה dslr

שברוב המקרים לא שווה להזמין לארץ. בתחום המירורלס זה יוצא זול משמעותית גם אם משלמים את כל המיסים כדת וכדין.

ravivme

New member
צריך לרכוש אחריות MACK

כי האחריות הבינלאומית לא תופסת בארץ.

ianb1

New member
במקרה כזה כל העסק הופך ללא משתלם

אם מחשיבים דמי משלוח + מסים + אחראיות MACK מגיעים כמעט למחיר בארץ.

ianb1

New member
צודק

בכל מקרה, נראה לי שאני אעדיף לקנות בארץ.

starcom

New member
הנוסחא היא פשוטה

אם הפער הוא 10 עד 15% אני מוכן לשלם יותר לחנות כאםן בארץ בתנאי שזה לא יבוא אפור (יבואנים אפורים בארץ = ארליך, קמרה מיה, ישראמרקט, MDK, 4H ו, CAMERA )
אם הפער גבוה מ- 20%, הכי טוב, לעשות הזמנה לניו ג'רזי (מס שם - 7%)
ולמצוא מישהו שישלח לך. זה מה שאני עושה, זה עובד.
ואפילו אם עד חודש אתה לא מרוצה אפשר להחזיר ולקבל את כספך בחזרה

שים לב, בחו"ל לפחות ב- B&H תוודא שהמוצא יבוא רשמי. בד"כ יבוא אפור יעלה 10 אחוז פחות שם אבל אז פחות אחריות ועוד כל מיני חסרונות שאני לא זוכר.

sagiKor

New member
מה הטעם?

להזמין מוצר מ B&H באחריות רשמית אם היא לא מוכרת בארץ?
להפך, עדיף לקנות שם ביבוא אפור כי זה זול יותר ומבחינתך כישראלי זה אותו דבר.
אם אתה לחוץ על אחריות אז תוסיף MACK.

לטעמי הנוסחה היא הרבה יותר פשוטה, אם בוחרים במסלול שלקנות בזול אז עד הסוף, בלי אחריות ובלי שטויות כמו מאק שמאק. לטווח ארוך, הכסף שנחסך מלשלם על אחריות מגיע לסכום גבוה יותר מאשר עלות תיקון שצץ מדי פעם.

ravivme

New member
גם אני ויתרתי על MACK

והמצפון מייסר אותי מדי פעם.
מצלמה יקרה ללא אחריות זה קצת חוסר אחריות, לא ?

sagiKor

New member
--->

את כמות הפעמים שהצטרכתי לממש אחריות בכל הקניות שעשיתי בתחום החשמל והאלקטרוניקה מאז שאני זוכר את עצמי אפשר לספור על יד אחת.
פשוט חישוב לטווח ארוך מראה שאם אתה צרכן ממוצע של מכשירי חשמל ואלקטרוניקה אז עלויות של תיקון מזדמן זול יותר אם אפשר לחסוך במחיר הקניה אם אין אחריות. ברוב המקרים, התקלות הן לאחר תקופת האחריות ולרוב מדובר בתקלות שגם כך לא היו מכוסות באחריות...
בקצב התקדמות הטכנולוגיה וירידות מחירים גם ברוב המקרים לא שווה לתקן מוצר בן כמה שנים וזאת הזדמנות להתחדש ולהשתדרג.

אני אתן לך דוגמה, יש לנו חוזה שירות עם אלקטרה לשלושה מזגנים בבית. בפעם הראשונה שקראנו להם, המזגן כבר היה בן 4 (תקלה שללא חוזה שירות, התיקון היה מסתיים במחיר יחסית נמוך). כשבאו זה היה אחרי שהתקנתי מזגן רביעי בבית. קיבלתי מהם הצעה לתוספת המזגן החדש לחוזה השירות ואז עשיתי חשבון שאם אני אפסיק את חוזה השירות לגמרי אז אחת ל 3 שנים אני יכול לקנות מזגן חדש בכל פעם שיש לי תקלה...

תקלות שמקורת בחוסר זהירות, תאונות וכו' גם כך האחריות לא מכסה (למעט תעודות ביטוח מורחבות כמו שיש ל MAC או אפילו במסגרת ביטוח תכולת הדירה).

steiff

New member
האחריות כדאית לנותן האחריות ולא ללקוח

סטטיסטית חברות הביטוח מרוויחות יותר מהפרמיות מאשר הן משלמות ללקוחות במקרה של תביעה. אם זה לא היה כך חברות הביטוח היו פושטות רגל מזמן.
אני חושב שתשמע הרבה יותר סיפורים על לקוחות מאוכזבים שגילו שהביטוח שרכשו לא שווה את הנייר עליו הוא כתוב לעומת סיפורים על לקוחות מאושרים שהביטוח הציל אותם מצרה גדולה.
אני מצטרף לדעתו של שגיא, ולדעתי מי שיש בידו הרבה ציוד עדיף לו לשלם על תיקון מזדמן מאשר לממן את חופשת הסקי של סוכן הביטוח שלו.

ravivme

New member
גם אני ויתרתי על MACK

והמצפון מייסר אותי מדי פעם.
מצלמה יקרה ללא אחריות זה קצת חוסר אחריות, לא ?

למעלה