מזמן לא עלה : שירשור מתכונים

net the jet

New member
מזמן לא עלה : שירשור מתכונים


לכבוד שבת, וסתם כי מזמן לא לא עלה...
אנא שרשרו כאן את כל המתכונים השווים שלכם שאתם רוצים לחלוק. ( על מנת לשמור על הסדר, ולטובת כל מי שמחפש מתכון )

מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !

כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון

תודה
 

net the jet

New member
עוגיות שוקולד שוקולד, שוקולד לבן ואגוזי מקדמיה

עוגיות דאבל שוקולד עם שוקולד לבן ואגוזי מקדמיה, ללא גלוטן

כ 30 עוגיות
לחמם תנור ל 180

110 גר שוקולד מריר ( חשוב מעל 53% )
35 גר חמאה
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
ביצה
חצי כפית וניל
קורט מלח
2 כפות גדושות קמח אורז מלא
2 כפות גדושות קמח סורגום
2 כפות גדושות קמח שקדים
2 כפות גדושות קמח תפ"א ( עמילן תפ"א )
2 כפות קקאו
חצי כפית סודה לשתיה
שליש ( אפשר קצת יותר ) שוקולד לבן קצוץ
רבע+ עוד קצת אגוזי מקדמיה קצוצים גס

לא טרחתי ללכלך מיקסר
להמס שוקולד בזהירות במיקרו ( לחמם כמה שניות לערבב טוב, אם יש צורך להחזיר לעוד כמה שניות )
בקערה בינונית לרכך חמאה ( לא להמס לגמרי )
להוסיף סוכר חום ולבן לערבב טוב עם מטרפה ידנית או מזלג
להוסיף ביצה, וניל, מלח, לערבב
להוסיף את כל הקמחים, קקאו, וסודה לשתיה, לערבב טוב
להוסיף שוקולד מומס, לערבב טוב. מתקבלת עיסה די קשה
להוסיף שוקולד לבן ואגוזים, לערבב

להניח כמות של כפית על תבנית מרודפת בנייר אפיה
לאפות ע"פ ההנחיות למעלה ( בסביבות 18-20 דקות, אבל להיות ליד התנור.. משתנה מתנור לתנור )

עוד תמונות בבללוג

http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2015/05/blog-post_7.html

 

טליאמתי

New member
עוגיות שוקולד צ'יפס פושטיות מבצק פריך

לא זכור לי מאיפה הבצק הזה אבל חיפשתי משהו קל ומהיר וסוף סוף הגעתי אליו.
הוספתי 3/4 כוס שוקולד צ'יפס ויצאו יופי של עוגיות לטעמי (הצליאקית שלי לא התלהבה).
פשוטות אמנם אבל נחמדות מאוד.
לטעמי אפשר להוריד 50 גר' מהחמאה.
בצק פריך

חומרים:
2 חלמונים
2 כפות סוכר+2 כפות סוכר חום
2 כוסות קמח קונדיטור
200 גר' מחמאה
הכנה:
לערבב היטב ולהניח במקרר לפני האפייה
אפשר להוסיף ¾ כוס שוקולד צ'יפס/שקדים/אגוזים
להניח בין 2 ניירות אפיה, לרדד ולקרוץ עוגיות
לאפות ב-170 מעלות כ-20-30 דקות

 

טליאמתי

New member
עוגיות חמאת בוטנים של לאלה מהפורום.הכנה פשוטה ותוצאה מעולה

עוגיות מצויינות וקלות מאוד להכנה.
שווה ביותר לנסות אותן!

עוגיות חמאת בוטנים- לאה (מעולה!)

רכיבים:
1 כוס חמאת בוטנים (השתמשתי בזו עם שברי בוטנים)
1/2 כוס סוכר (לערבב חום+לבן)
ביצה אחת

אופן ההכנה:
מערבבים עם כף היטב עד קבלת עיסה אחידה.
לקחת כפית מה'בצק' עם ידיים רטובות, לכדרר ולשטח.
אופים בתנור כ- 10-15 דקות עד שמשחים מעט.
להוציא מהתנור ולקרר כרבע שעה ואז להפריד מנייר האפייה,
בכדי שלא יישבר.

 

טליאמתי

New member
ארוחת בוקר/צהריים שווה לכל נפש (כלומר-כולה ללא גלוטן)

בשבוע שעבר אירחתי את אחיותי לארוחת בוקר מאוחרת.
לאף אחת משלושתן ומבני זוגן אין צליאק ובכל זאת בחרתי להכין ארוחה על טהרת הנטול
(כדי שהצליאקיות יהנו מהכל וכי... סתם מפני שאם אפשר, למה לא בעצם?)

בתמונה חלק מהדברים שהכנתי (כל המתכונים נמצאים במתכוני הפורום:)).

 

טליאמתי

New member
ולמי שאוהב חריףחריף-סחוג ביתי

פשוט לשטוף פלפלים ירוקים חריפים (אפשר להוסיף גם פלפל אדום), להוריד את הגבעול, ולטחון (כולל הגרעינים) במג'ימיקס לרמה הרצויה.
אני משאירה את הטחון כך, ללא תוספות כי לאחר מס' נסיונות התברר לי שאני מעדיפה את הטעם של הפלפל נטו וללא השומן.
כך אפשר להשתמש בזה גם לסלט או בישול.

כדי להפוך לסחוג-
להוסיף בזמן הטחינה שום, שמן, כמון

 
ראיתי שמדברים על עוגיות

יש לי מתכון פשוט פשוט לעוגיות, שגם אפשר להכין עם ילדים (כך שמעתי..) כוס ממרח שוקולד (השחר, נוטלה, מה שיש) 2 ביצים 2 כוסות קמח (קונדיטור) + שקית אבקת אפיה מערבבים הכל עד שמתקבל בצק, מכדררים כדורים בגודל פינג פונג בערך ואופים ב180 מעלות, משהו כמו 10 דקות, עד שמתחילות להתבקע ולהשחים.
 

מיכללל80

New member
עוגיות חמאת בוטנים ופולנטה - מ ע ו ל ו ת !!!

נתקלתי ברחבי האינטרנט במתכון המגניב הזה, מערבבים העל בקערה ומתקבל בצק שגם מאוד נוח לעבוד איתו.

240 גר' חמאת בוטנים
100 גר' סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית א. אפיה
60 גר' קמח תירס עבה - פולנטה

מערבבים יחד, יוצרים כדורים מסדרים בתבנית ומשטחים מעט ( אפשר עם מזלג ואז יש סימן נחמד)

אשמח לשלוח קישור אם אפשר ?
 

טליאמתי

New member
תודה על המתכון מיכל (אני מתה על חמאת בוטנים אבל קמח תירס

מחוץ לתחום. לא אוהבת ברמה של...לא סובלת
).
&nbsp
ברגע שאת מעתיקה מתכון ודאי שאפשר ואפילו רצוי להוסיף קישור למקור שלו.
זה נותן קרדיט לבעל המתכון וכך צריך!
מה שאנחנו לא מאפשרים הוא להעלות אך ורק קישור.
כל מה שמגיע כקישור בלבד לא נכנס למתכוני הפורום.
מתכון שמועתק (כמו שעשית) אפשר להעלות למתכוני הפורום וברור מאליו שאני מכניסה גם את הקישור כדי שלא תהיה גניבת מתכון:)
 

טליאמתי

New member
תודה:) גלגולו של מתכון...שימי לב שגם היא מציינת בקישור

לבלוג שלה, שהן מבוססות על מתכון של מישהי אחרת, עם שינויים שלה:)
 
למעלה