מזונות ילדים,אבא עני מרוד,מה ההלכה?

• פותח הנושא khag
  • פורסם בתאריך

khag

New member
מזונות ילדים,אבא עני מרוד,מה ההלכה?

שלום. אב חוייב במזונות ילדיו הקטינים אבל האב עני מרוד שמתקיים מגימלת ביטוח לאומי ע"ס 1250 ש"ח וזה הכנסה פחותה בהרבה מחיוב המזונות שנפסק לאב. גרושתו נישאה בשנית והילדים לא חיים בחרפת רעב. מה נאמר בדיני התורה לסיטואציה כזו של העוני של האב? מה נאמר בתושבע"פ על זה? האב לא משלם בתום לב ולא מתוך רשעות והתכחשות לילדיו. זה חשוב לי מאוד. תודה ושבת שלום.

mgb

New member
מזונות לילדים

בס"ד שבוע טוב לך! תודה על השאלה אבל היה עדיף לשאול בפורום "שאל את הרב" המיועד בעיקר לשאלות הלכתיות ומכל-מקום תבורך על ששיתפת אותנו בשאלתך! עוד עיצה אם לא ניסית כבר, ישנם פורומים מיוחדים לשאלות מעין אלה ובטוחני שגם בעלי נסיון וגם מומחים לנושא יטיבו להשיב לא רק ברמה העיונית אלא ברמה הפראקטית כולל לקיחת חשבון המצב של החוק הישראלי בעניין מזונות. מה שאולי נוכל כאן להשיב זה ברמה התלמודית ויתכן שכיוון שישנו חוק לא תמיד מתחשבים בהלכה היהודית. לכן חושבני שהיה ולא מצאת סיפוקך בפורום המתאים נשמח לנסות לעזור לך כאן. בברכת שבוע טוב

הדמר

New member
טוב, אז אני אנסה לענות על זה

לפני הכל חשוב לציין שאין לי כרגע את האסמתכתא לתשובה מה שאני אומרת אני יודעת מידע אישי בעקבות קורס שלמדתי באוניברסיטה הנושא את השם" דיני הורים וילדים" כעקרון אב חייב במזונות ילדיו ולא משנה מה מצבו הכספי, ישנו מינימום של סכום, שאני לא זוכרת אותו כרגע, ואם אין לאב את הסכום הזה אז הוא צריך לעבוד בעוד עבודה וכו' ואם רוצים תוספות אז זה כבר תלוי במצב הכלכלי של האב.

למעלה