מזון ניחומים לימים מורכבים?

מזון ניחומים לימים מורכבים?

מתחשק לי לפנק את עצמי ואת בני ביתי
לא יודעת במה
איזה קינוח מהמם
או מאפה מלבב...

אני לא מצליחה לחשוב על משהו מגניב חדש
רעיונות?
 

Gidi Shemer

New member
את הסנייה כרובית מהיום

מעתון הארץ.

לא בטוח שיש לך גישה, אז אני פשוט מעתיק את המתכון:

לכרובית:

1 כרובית בינונית, מפורקת לתפרחות קטנות

1/4 כוס שמן זית

מלח גס, פלפל שחור גרוס

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

2 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים

לפטריות:

2 כפות שמן זית

500 גרם פטריות שמפיניון זעירות

מלח ופלפל שחור גרוס

לטחינה:

1/2 1 כוסות טחינה גולמית

מלח

מיץ מ-2 לימונים

1/2 1 כוסות מים קרים

1 כפית סומק

להגשה:

100 גרם צנוברים, קלויים

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה



תבנית לא מתפרקת בקוטר
28 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. שמים בתבנית את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-25 דקות עד שהכרובית מזהיבה, במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.

2. מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.

3. להכנת הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.

4. אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים מייד.
 
וואו

נשמע לי שגם פטריות במצב קשיח ופרוסות או חתוכות לרבעים תלוי בגודל ישיגו אפקט מעולה
 

luliy

New member
נשמע טעים

אבל איפה משיגים פטריות שמפניון זעירות? הכוונה מקופסאות? פטריות חתוכות מקופסא?
5 דקות בישול בשביל פטריות חיות זה לא מספיק. הרי הן צריכות להגיר נוזלים ולהצטמצם לא?
 

Gidi Shemer

New member
ממש לא

אני חתכתי פטריות שמפיניון טריות והזהבתי במשך 5-10 דקות. מספיק לגמרי
 

luliy

New member
טוב לדעת

אז מה כל הקטע הזה שאומרים שיש לחכות עד שהפטריות מסיימות להגיר נוזלים?
 

salo22

New member
אולי לזניה "מורכבת"

עם חצילים שרופים, "ראגו" עגבניות וירקות קצוצים שהתבשל המון זמן, בזיליקום ו"תחליפי גבינות" או פיסות טופו שלבטח את מכירה הרבה יותר טוב ממני
לקינוח אולי מאלבי או פנקוטה משילוב של חלב קוקוס וחלב שקדים, עם רוטב מצומצם של פרי ותבלינים, או שאולי כיוון צפון אפריקאי טבעוני לעוגה שתשלב נניח סולת וקוקוס, מיץ תפוזים מי זאהר וכולי, שוקולד מריר טוב, אם את מוצאת או ממציאה מתכון מוצלח, אשמח לקבל &quot
ליד זה אפשר תמרים ממולאים במרציפן פיסטוק, קצת עבודה, המון הנאה.
 
הו

הרוטב המצומצם הזה עושה לי חשק!
סולת אצלנו לא ילך בגלל הגלוטן אבל הכיוון מתאים

תודות!
 

ladybug6

New member
יכולה לומר לך במה אני הייתי שמה להתנחם היום..

מאפה שמרים מלוח או מתוק
פסטה ברוטב אדום ומנחם
פוקאצ'ות וממרחים/מטבלים + ירקות קלויים
או בקיצור - פחמימות ובצקים..
 
אז זהו שלאחרונה

אני מכינה פיצות/ פוקאצ'ות/ ממרחים/ מאפים/ פסטות שבא לי להקיא מזה כבר

מחפשת פינוק נראה לי שאלך על הקטע של התיבול המתוק אורינטלי מי זהר כזה, פרי מתובל וככה
 

smaak

New member
הייתי שמחה לקבל את מה שאכלתי

בפעם אחרונה במסעדה החביבה עלי.
זה היה מעין קרפ גדול כזה, שהיה מלא בקרם שוקולד ואגוזים, אולי גם קצת ליקר כלשהו.
מדהים מדהים.
 

יוספה 51

New member
אני קצת השתפנתי היום ולא נסעתי

לאן שהייתי צריכה, אז כפיצוי עשיתי- גלילות חצילים מהחוברת של ליידיבאג, ובורקסים ממולאים בבטטה עם בצל מטוגן, תפח"א עם בצל מטוגן וברוקולי מעורב בשאריות הגבינה של גלילות החצילים. היתה ארוחה מנחמת במיוחד.
 

ladybug6

New member
יפה לך להשתפן ככה

מוזמנת לבוא להשתפן גם אצלי...
כולם משתוללים עם בישולי ניחומים ורק אני אכלתי סלט עם טופו ולחמניה עם חומוס
#אומללות
 

littlegem

New member
ניוקי

גם בגלל התרפיה של להכין אותם.
דרך אגב מצאתי פעם משהו שנראה לי שתאהבי ממש כאלה עננים ובלי קמח ולא זוכרת מאיפה.


ולא זה לא הבישול המיקרוסקופי או איך שלא קוראים לו.
 
למעלה