מזון לכלבים וכמויות צואה

adi4adi

New member
מזון לכלבים וכמויות צואה

שלום, בטח שאלו את השאלה הזו מלא פעמים... יש לי כלבת בוקסר בת 4, שוקלת כ- 40 קילו. היא כלבה ענקית ושרירית, יותר גדולה גם מרוב הזכרים שהכרתי (אני מציינת את זה רק כדי שלא תחשבו שהיא שמנה, אפשר לראות את מתאר הצלעות שלה דרך העור). ניסיתי איתה מספר לא קטן של מזונות לאורך השנים ורוב הזמן בטיולים היא היתה עושה קקי לפחות פעמיים בכל טיול בכמות לא ממש קטנה. לאחרונה ניסיתי איתה שק אחד של רויאל קנין, ומלבד זה שהיא מאוד אהבה את האוכל הזה, כמויות הצואה שלה ירדו בצורה משמעותית. משהו כמו פעמיים ביום (ז"א לא בכל טיול שיצאנו) וגם הכמות היתה יחסית קטנה בכל פעם. עד כמה שאני יודעת יש קשר ישיר בין איכות המזון לכמויות הצואה, וגם כששאלתי וטרינרית היא אישרה לי את העובדה הזו ואמרה לי שרויאל קנין הוא מזון מעולה לכלבים, אבל בקליניקה שלה כל מוצרי המזון למכירה הם של רויאל קנין מה שמעלה את החשש שהיא לא ממש אובייקטיבית בעיקר שבכל חנויות המזון אומרים לי שהמזון הזה הוא לא ממש איכותי. יצאתי ממש מבולבלת מכל הסיפור הזה. אני רוצה לקנות לה שוב רויאל קנין אבל מתלבטת ואני צריכה תשובה אובייקטיבית. האם אני צריכה להתייחס לכמויות הצואה או להקשיב לרוב המייעצים לי ולא לקנות לה את המזון הזה? תודה על ההתיחסות.

על מזון ואובייקטיביות

האם המייעצים לך היו אובייקטיביים גם הם ? אני מבטיח לך שהאינטרס העיקרי של חנות הוא להרוויח כסף. הם ימליצו לך על מזון רווחי. נקודה. זה לא שוטרינרים לא רוצים להרוויח, ודאי שכן, אך התשובות שאני צריך לתת חייבות תמיד להיות בדוקות יותר. המקצוע מחייב. בנוסף את רואה את התוצאות על הכלבה שלך, דבר שמחזק מאוד את העובדות. לטעמי רויאל קנין הוא מזון איכותי ביותר. את יכולה לצרף לרשימה את הילס ואת יוקנובה. כולם מזונות טובים, עם כמויות האכלה נמוכות יותר מהמזונות הפשוטים, וכמויות צואה קטנות יותר.

adi4adi

New member
תודה רבה. קיוויתי לשמוע את התשובה הזו ../images/Emo13.gif

enbalush

New member
אגב, אם חיפשת אינטרס גם אצל וטרינרים

אז וטרינרים יחזיקו רק מזונות של סאיינס דיאט או רויאל קאנין, מאחר ורק להם יש סוגים של אוכל רפואי שלא ניתן לרכוש בחנויות חיות אלא רק אצל וטרינרים. מזון רפואי שבד"כ אין לו תחליף.

dimitrygo

Active member
מנהל
אז אני אבלבל אותך עוד יותר ../images/Emo13.gif אני לא בטוח

כמות הצואה היא אינדיקציה מספיק טובה לאיכות המזון. תסתכלי על המרכיבים של רויאל קנין: hydrolysed animal protein, dehydrated animal protein, vegetable protein isolate L.I.P. את יודעת מה זה? גם אני לא. אני רק יודע שאלה תוצרי לוואי של תעשיית הבשר ודגנים. לפי טענת החברה המרכיבים האלה משפרים את נאכלות המזון ובאמת עוזרים להקטין כמות הצואה. השאלה היא האם זה אומר שהמזון הזה הוא איכותי יותר.

enbalush

New member
חשוב לציין שיוקונובה, רויאל קאנין, סאינס דיאט

הם מזונות מוחרמים בשל ההתאכזרות שלהם במעבדות נסויים בבעלי חיים (גם בכלבים וחתולים), מזונות שלא מנוסים בבעלי חיים הם: אוריג'ן, אקאנה, VIPets ועוד...

rutma

New member
איך הגעת לזה?

לא שאני אומרת שזה לא נכון אני פשוט רוצה משהו יותר מבוסס לפני שאני מתחילה לנסות עם הכלבה שלי סוגי אוכל אחרים, יש משהו כזה? תודה.

enbalush

New member
כן, תבדקי באתרים של shac או peta

יש שם מידע, תמונות מזעזעות ותיזהרי מהסירטונים עם הכלבים, ממש קשה לראות.

xslf

New member
ובאותה הזדמנות כדאי להזהר

מלקחת את PETA בתור סמכות גבוהה מידי לעניני מוסר- הם ממיתים מעל 90% מהכלבים שנמסרו אליהם ( http://www.petakillsanimals.com/ ), בעד המתת חתולי רחוב ( http://www.peta.org/campaigns/ar-feralcats.asp ), ובעד חוקים הקוראים להשמדה שם גזעי כלבים "מסוכנים". למעשה, צער בע"ח תל-אביב הולכים בדיוק לפי המדיניות של PETA. פה ושם יש להם מידע שימושי ומועיל, אבל כמו בכל דבר, אסור לסמוך בצורה עיוורת על אף אחד. וכשזה מגיע לרווחת בעלי חיים, PETA הם גוף חשוד בעיני.

enbalush

New member
peta בעייתית בתחום הכלבים והחתולים

הם בהחלט מחסלים כלבים וחתולים חסרי בית וזה מחריד, אך האירוני הוא שבתחומים אחרים שנוגעים לבעלי חיים הם עשו מהפכות, בתחום הניסויים, הפרוות, משקים ותעשיות מוות לבעלי חיים. פעילים בעמותות מנסים למצוא כל הזמן פתרונות, זה מהות הפעילות...לפעמים מתעוורים ומקבלים את המוות כמובן מאליו, זו הסכנה בעמותות וצריך תמיד לשמור על הפעילים שלא יתייאשו ויאבדו צלם אנוש. בכל מקרה, בנוגע למידע שלהם בעניין ניסויים בבעלי חיים, הוא אמין וזהה לעמותות אחרות ששולחות גם חוקרים, מצלמות נסתרות ומבקשות אישורים משפטיים מחברות על כך שלא מבצעים ניסויים, גם בארץ זה קורה.

למעלה