מותר לפרוק? כל מה שלא רציתם לדעת על WAZE.

prizman

New member
מותר לפרוק? כל מה שלא רציתם לדעת על WAZE.

סליחה, אני מניח שזה לא הכל, רק חלק קטן.

הייתי סקפטי כששמעתי את סיפורי וויז, רק הבעתי את חוסר האמון שלי פה ושם אבל לא היו לי נתונים או אינטרס
להתנגח בהם כך שרק הייתי סקפטי.
עכשיו הייתי כחודש בישראל וכמובן שהשתמשתי בוייז לפחות כדי להכיר את שינויי התנועה שחלו מהביקור הקודם
שלי לפני שנתיים וחצי בערך.

להלן מסקנותי ועדיף להתחיל מהסיכום, חרא של תוכנת ניווט.
ועכשיו אתחיל מההתחלה כמקובל ואחלק את זה לשניים, ניווט והתראות.

ניווט. ההכוונות ממש גרועות. לא פעם ולא פעמיים שמעתי "היצמד לנתיב השמאלי" כאשר הכוונה לא הייתה לנתיב
השמאלי שהיה מחזיר אותי לאיילון ממנו הגעתי אלא לנתיב המרכזי. זה קרה המון בהרבה מקומות. גם "פנה ימינה"
בכביש בו יש ישר או השתלבות משמאל שלא ניתן להיכנס אליה זה מגוחך.
בהרבה מקרים נשלחתי לרחובות שאני כתושב ת"א בעבר לא ידעתי על קיומם, בד"כ זה היה ללא שום סיבה. הדרכים
שאני מכיר היו נוחות ויעילות בהרבה.

התראות. מה שטובי חברי אמרו לי זה שאולי יש לי השגות עת תכנון הנתיב של וויז אבל לפחות הוא מונע ממך להיכנס
לפקקים. החלטתי לבדוק גם את זה ונוכחתי לראות עד כמה ישראל הפכה להיות מדינת וויז.
התעלמתי לחלוטין מכל התראות "שוטר לפניך", תאונה לפניך" "עומס תנועה" וכו'. נסעתי רק איפה שתיכננתי לנסוע מראש.
באופן לא מפתיע נתקלתי בלא מעט תאונות שוויז לא הזהיר לגביהן ומצד שני לא נתקלתי בכביש חסום בגלל תאונה שוויז
כן התריע עליה.
הפעם היחידה שאכן ראיתי שוטר לפני לאחר התראה הייתה בכביש 443. היה מדובר במג"בניק שעצר לקנות תאנים וממש
לא עניינתי אותו. הוא גם לא עוסק באכיפת חוקי תנועה כידוע.
"מפגע לפניך". לא הצלחתי להבין את פשר ההודעה. חוץ מזה ששושנה המכוערת יצאה שוב למרפסת עם תחתונים וחזיה בלבד
לא איתרתי שום מפגע.

שישו ושמחו לכם בוויז, הוא בחינם אז ברור שהישראלי הממוצע יוריד אותו וינהג על פיו, לגבי זו תוכנת הניווט הגרועה ביותר
שנתקלתי בה בחיי ובדקתי כמה.

סטלוס2

New member
מסכים עם הרוב

אני גם חושב שיש הרבה דברים מאוד מבלבלים בתוכנה, שמקשה על הניווט. והכל בר תיקון.
&nbsp
לגבי מפגעים, פקקים, שוטרים וכו'- אתה בוודאי מבין שהתוכנה מתבססת על דיווח של משתמשים.
כל אחד יכול לדווח על שוטר במקום שהוא כלל לא קיים, אבל אי אפשר לאכוף את זה בכל מקום ובכל זמן.
&nbsp
אני לא ממש ניסיתי ולא מכיר תוכנת ניווט אחרת שמתעדכנת בזמן אמת לגבי פקקים ודיווחי משתמשים בזמן אמת.

em28

Well-known member
אז זהו, שעל כל מגרעותיה, בישראל אין לה תחרות אמיתית

על המתחרות הישראליות (iGO ו-M8) חבל להכביר מילים, והניווט של גוגל הוא WAZE למתחילים.
SYGIC ו-HERE לא עושות עליה אמיתית, רק קולות של כאילו,
ו-OSMAND נמצאת במקום ש-WAZE ב-2008, בחיתולים.
&nbsp
אז פלא ש-WAZE היא תוכנת הניווט הפופולרית פה ?

prizman

New member
אל תצטער יקירי.

מעולפ לא הבטיחו לי גן שושנים חינם ואם הבטיחו זו הייתה סיבה מספקת לחשוד.

האשמה נעוצה אר ורק בי. אני החלטתי לבדוק תוכנה כאשר ידעתי מראש על מה היא מתבססת
ושאין שום סיכוי שתצליח לעמוד בהבטחות שלה. זה בקשר להתראות.
בקשר לניווט זו כבר אשמת בוני התוכנה. תוכנה נורמלית כן אומרת לי שב 20 הק"מ הבאים אני אמור
פשוט לנסוע ישר, היא גם מזכירה לי את זה כל כמה ק"מ . וויז לא טורחת לעשות את זה. אפשר לחצות
עשרות צמתים בדרך ואם טעית תדע על זה רק לאחר הטעות.

למעשה לא ברור לי מדוע האדם הסביר בישראל שנוסע במסלול די שיגרתי זקוק לתוכנת ניווט. מעט מאוד
כבישים השתנו בשנתיים וחצי שלא הייתי בישראל והתגברתי על כל השינויים טוב יותר לבד מאשר עם וויז.
ההתראות ממילא לא היו קשורות לכלום ושיש עומס תנועה בכניסות לת"א וי-ם בבוקר אני יודע כבר 20 שנה
בלי שום תוכנה שממילא לא יכולה לפתור אותם.

די מוזר לי העניין.

shoosh2607

Member
מנהל
אני יכולה לענות לך על החלק השני

אני מפעילה אותה תמיד. גם בנסיעה לעבודה וחזרה שאני עושה כבר כמה שנים כל יום.
הסיבה היא שיש לי בערך ארבע אופציות לנסיעה ואני רוצה לדעת איזה הכי פחות פקוקה.

prizman

New member
הבעיה היא

שאת לא יודעת בסופו של דבר איזו דרך הכי פקוקה.
את יודעת רק מה וויז טוענת שהכי פקוקה.
נסי פעם לנסוע בדרך הכי פקוקה לכאורה ואולי תגלי שהיא פנויה לחלוטין.
על זה אני מדבר.

shoosh2607

Member
מנהל
ניסיתי. כמה פעמים

אני לא אומרת שוויז חפה מטעויות אבל במבחן התוצאה זה לרוב מצליח.

voguemaster

New member
יש סיבות להפעלה

לפני כמה ימים נסעתי לחיפה. אז נכון שאני יכול לשנן את הדרך למקום שאני רוצה להגיע אליו וגם לצאת משם, אני כנראה אסתדר (יש לי היכרות חלקית ביותר עם האיזור). עדיין מאוד נוח אם אתה רוצה לנווט בתוך עיר שאתה לא מכיר. חוסך זמן, בפירוש.

אני לא יודע עם איזו גרסא אתה עובד אבל אני לא עדכנתי את הגרסא שלי כבר מלא זמן, למעשה. אולי זה לא רלוונטי ואולי כן. בכל מקרה, מקרים של טעויות בהנחיות הקוליות זה דבר די נדיר אצלי, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה זה קרה.

אגב, מה הקטע עם נסיעה בקו ישר? כתוב לך על המסך עוד כמה ק"מ אתה צריך לנסוע בכיוון הנוכחי. התוכנה מזהירה אותך לפני שאתה צריך לפנות לאנשהו אז איפה פה יש מקום להתבלבלות?

YosMan1

New member
אולי היו לך ציפיות לא ריאליות אבל התוכנה עוזרת מאד בניווט יו

יום יומי.
וויז הצילה אותי פעמים רבות מפקקים של שעות (ואני לא מגזים) תאונות בכביש 6, תאונות בכביש 1, וגם דברים פחות דרמטים בדרך לעבודה בתל אביב וחזרה.
צריך כמובן לתאם את הציפיות.
וויז לא תציל אותך מכל צרה, וגם לא תיתן לך דיווח 100% על הפקקים בכל רגע נתון.
היא בנויה גם על אלגוריתמים סטטיסטים וכמבן על עדכונים של הנהגים.
ברור שבכל פקק לפחות שלושת הנהגים הראשונים שנוהגים בוויז יתקעו בפקק.
ברור שיהיה דיליי בדיווח על השתחררות הפקק.
צריך לדעת את המגבלות שלה ובמסגרת המגבלות וויז זו ברכה גדולה לדעתי.
99% מהפעמים שעשיתי על וויז אובררולינג הצטערתי על כך.
&nbsp
לעניין כמות הפקודות שמקבלים בכביש ישר, אני דווקא מאלה שסובר שוויז נותנת יותר מדי הוראות ולא פחות מידי. זה מן הסתם עניין של העדפה אישית ואולי הם היו יכולים לתת הגדרה כזו לגבי כמות ההתראות בכביש ישר או כמות החזרה על הוראות זהות.
&nbsp
לענין הגדרות הפניה ימינה והיצמד לצד ימין, מסלול ימין, אני מסכים שהן יכולות להיות קצת מבלבלות, אבל לאחר מספר קטן של ניווטים לומדים מה הכוונה.
בכל תוכנה יש גישות שונות לשמות של פעולות בצמתים מסובכים ואני מגלה קושי להבין את ההוראות בכל תוכנה חדשה שאני מנסה, ביחוד שרגילים לשמות של תוכנה אחרת.
הכל בסופו של דבר עניין של ציפיות ושל הרגל.
&nbsp

prizman

New member
אתה לא יודע ממה "ניצלת"

כל זמן שלא נסעת דרך הנתיב הזה.
אבל אופטימיות זו תכונה ברוכה.

YosMan1

New member
בוודאי שאני יודע ממה ניצלתי. דיווחים בווינט על פקקים של שעות

תאונות שחוסמות את הכביש לזמן ארוך.
הכל מדווח ואפשר בדיוק לדעת ממה ניצלת.
וכמובן הניסיון מכל הפעמים שעושים אוברולינג ונתקעים בפקקים.
מאות אלפי משתמשים מרוצים מוויז בארץ הם ישראלים ממוצעים שהולכים אחרי העדר.
(זה שחקרנו ניסינו ובדקנו את כל התוכנות הקיימות (כולל SYGIC, תכנה נחמדה אבל ממש לא מתחרה בוויז) - נתעלם)
אתה אחרי שימוש קצת בתוכנה של כמה ימים בארץ כבר תאיר לכולנו את האמת.
לא יודע מה הינו עושים בלעדיך.
באמת תודה שהראת לנו את האור.

prizman

New member
פקקים של שעות?

נראה לי ששכחת באיזו מדינה אתה חי.
אין בישראל פקקים של שעות.
העיקר שאתה מרוצה כמו עוד מאות אלפי משתמשים אחרים.

BobboVilla

New member
דווקא יש לפעמים פקקים של שעות

כנראה ששכחת כמה גרועה תשתית הכבישים במובן הזה שתאונה במחלף קסם מסוגלת לגרום לעומסים באיזור קניון איילון. וזו לא הגזמה - זה קרה לי לפני כמה שנים. בשבוע שעבר הייתה תאונה בכביש 5, ולקח למישהו שאני מכיר כמה שעות להגיע מגבעתיים לכוכב יאיר. אני לא בטוח ש-Waze הייתה יכולה לעזור במקרה הזה, אבל להגיד "אין בישראל פקקים של שעות" זה פשוט לא נכון.

אני לא טוען שזו אפליקציה נהדרת ומושלמת, אבל היא הכי טובה שיש לנו, ולא בגלל שהיא ישראלית.

YosMan1

New member
כן פקקים של שעות, בתקופה שלא הייתה פה קרו כמה דברים

בנו את המוביל הארצי
פרוייקט איילון שהיה האמור להגמר ב 1976 כבר הגיע ל 60% מהתכנון המקורי.
נבחרה ראש ממשלה אישה
מכבי נצחה את צסקא מוסקבה.
חוץ מזה גם נפתח כביש שש שכל פעם שיש שם תאונה רצינית אז יש פקק של שעות.
ובכביש אחד שמרחיבים אותו עכשיו לשלושה מסלולים (עוד משהו חדש במדינת ישראל) נופלים מדי פעם הגשרים שהם בונים או המנופים וזה גם מייצר פקקים של שעות.
&nbsp
דרך אגב זה לא אני ומאות אלפי המשתמשים האחרים אלא זה אני ו 50,000,000 (חמישים מליון) המשתמשיםהאחרים.

YosMan1

New member
סיפור על אובר רולינג שעשיתי על וויז בראש השנה - טעות קשה.

נסענו לסופש במלון בראש השנה ליד הכינרת.
יצאנו בשעה 12 בצהרים מתל אביב.
כמובן שתכננתי לנסוע בכביש 6.
שמתי את הוויז בעיקר בשביל היציאה מכביש שש שהבנתי שהשתנתה באותה תקופה כי האריכו אותו בעוד כמה קילומטר ולא הייתי בטוח איך ממשיכים משם.
אני נכנס לאיילון צפון הכביש פתוח לחלוטין. - וייז מציע לי לנסוע דרך כביש החוף. - מגחך קלות וממשיך הלאה.
פונה לכביש 5 הכביש עדין פנוי לחלוטין. וויז צועק השתגעת מה אתה עושה - ומציע לי לעשות פניית פרסה בצומת הכפר הירוק ולחזור לכביש החוף - מגחך קלות וממשיך הלאה..
עובר את צומת הכפר הירוק - וויז מתעצבן וצועק עלי שאני אפנה שמאלה בכביש 4 - מגחך קלות וממשיך הלאה.
מגיע לצומת ירקון - וויז כבר ממש עצבני וצועק - אידיוט תפנה שמאלה להוד השרון תחזור משם לכביש ארבע - מגחך קלות וממשיך הלאה.
הכביש פנוי לחלוטין - ממשיך לנסוע במאה קמש מבסוט מהחיים.
מגיע לצומת קסם פונה לכיוון כביש שש צפון הכל עדיין פנוי - מבסוט מהחיים.
נכנס לכביש שש עם חיוך ניצחון
אחרי קילומטר אחד - נעצר.
פקק מצומת קסם ועד ואדי ערה.
וויז מסתכל עלי במבט של תוכחה - אמרתי לך אדיוט -

שלוש שעות בילנו בכביש שש - היה כיף.

noa_f

New member
ומצד שני, בחול המועד פסח האחרון מעדתי קלות ולקחתי את הילד

לצפון (יום ראשון של חול המועד). לא בדקתי מה המצב בכבישים לפני שיצאנו והפעלתי ווייז.
דיסקליימר: כל הכבישים צפונה היו פקוקים. כולם. ״חוק שימור הפקק״ במיטבו.
אבל ווייז שלחה אותי לתוך נתניה וכל מיני ישובים בצפון השרון, כדי לקצר את זמן הנסיעה בכביש החוף. לדעתי, לא קיצרתי בכלום, בודאי לא בזמן משמעותי (מהן 5 דקות לעומת 3 שעות נסיעה).
פשוט נתקעתי בפקקים בישובים לא מוכרים ותרמתי לא מעט להטרדה של התושבים המסכנים שם (שלא הצליחו לנסוע למכולת השכונתית בגלל ההתקפה הווייזית). זה היה ממש מעין DDOS נגד כבישי נתניה...
&nbsp
&nbsp

noa_f

New member
מדוע תוכנה צריכה להזכיר כל כמה ק״מ שאתה צריך להמשיך ישר?

זה סתם טרטור והצקה, בזמן שאתה מעדיף לשיר עם הרדיו

התוכנה מזכירה ק״מ בערך לפני הפניה במקרה הזה. אני לא מכירה אף אחד שעובר ק״מ בכזו מהירות, שהוא יפספס את הפניה...
אתה שוכח שרוב הנסיעות בישראל בקו ישר של כמה ק״מ הן בכבישים בין עירוניים.

למעלה