purplegiraff
New member
מוצרי סויה שונים, מי יכול לעשות סדר?
הנה הרשימה:
Curd, Tempe, Corn, Tofu, Okara, פתיתי שפע
מכירה ומשתמשת בפתיתי שפע, בטמפה ובטופו, ולפעמים בקציצות אוקרה של טבע דלי.
לפני כשנה קניתי משהו שנראה כמו פסטה מסויה וכנראה היה Curd ולא היה טעים במיוחד,
מהולנד הבאתי Corn קפוא וזה ממש טעים, מזכיר משהו בין טמפה לטופו.
מישהו פה יודע לעשות סדר בשיטות הייצור של המוצרים?
מה שייך למה? אולי יש כפילויות- נגיד- אולי Corn זה בעצם פתיתי שפע טריים ולא מיובשים או משהו כזה?
אני פשוט מנסה להבין את תהליכי הייצור- מה ההבדל ביניהם, ומה ההבדל בין המוצרים השונים מבחינת ערכים תזונתיים -- נגיד אוקרה זה כל המוצק שנשאר בתהליך הכנת חלב סויה, אז האם יש בה בכלל חלבון? ופעם חשבתי שהפתיתים הם רק הסיבים שנשארים כשמכינים טופו, אבל גם זה לא נכון כי תכולת החלבון שלהם גבוהה מאד.
הנה הרשימה:
Curd, Tempe, Corn, Tofu, Okara, פתיתי שפע
מכירה ומשתמשת בפתיתי שפע, בטמפה ובטופו, ולפעמים בקציצות אוקרה של טבע דלי.
לפני כשנה קניתי משהו שנראה כמו פסטה מסויה וכנראה היה Curd ולא היה טעים במיוחד,
מהולנד הבאתי Corn קפוא וזה ממש טעים, מזכיר משהו בין טמפה לטופו.
מישהו פה יודע לעשות סדר בשיטות הייצור של המוצרים?
מה שייך למה? אולי יש כפילויות- נגיד- אולי Corn זה בעצם פתיתי שפע טריים ולא מיובשים או משהו כזה?
אני פשוט מנסה להבין את תהליכי הייצור- מה ההבדל ביניהם, ומה ההבדל בין המוצרים השונים מבחינת ערכים תזונתיים -- נגיד אוקרה זה כל המוצק שנשאר בתהליך הכנת חלב סויה, אז האם יש בה בכלל חלבון? ופעם חשבתי שהפתיתים הם רק הסיבים שנשארים כשמכינים טופו, אבל גם זה לא נכון כי תכולת החלבון שלהם גבוהה מאד.