ידידי, אל תתחיל עם זה אפילו.
אם רק תנסה להשוות בין אסם ובין עלית, רק תדגיש עד כמה המצב בשטראוס-עלית עגום ביחס שלהם לאוכלוסיה הצליאקית. אסם מייצרת שורה שלמה של מוצרים בקווים שמיועדים במיוחד לחולי צליאק. עלית לא מייצרת כאלה בכלל (ואם היא מייצרת, היא דואגת לייצא אותם לחו"ל - את המשפט "עניי עירך קודמים" לא מכירים שם). אסם רושמת על מוצרים "נטול גלוטן" כשהמוצר נטול גלוטן, "מכיל גלוטן" כשהוא מכיל גלוטן, וכן - על מוצרים בודדים - "עלול להכיל גלוטן", כשמטרת הכיתוב היא אכן אינפורמטיבית ומתייחסת לקווי הייצור הסמוכים. שטראוס-עלית כותבים "עלול להכיל גלוטן" על כל המוצרים, ללא יוצא מן הכלל, מתוך מטרה כסת"חית בלבד ולא מתוך שום רצון ליידע את הצרכן לגבי המוצר שאותו הוא רוכש (ובכך הם מודים בעצמם, יש לי את זה במכתב מהם שחור על גבי מסך). אסם מייצרת מוצרים לפסח שאינם מכילים גלוטן, כותבת את זה עליהם בבירור בכיתוב מאיר עיניים שלא משתמע לשתי פנים. עלית מנסה לרקוד על שתי החתונות - גם לרשום שעלול להכיל, גם שפסח אין חשש גלוטן, וגם בסוף לגלות שיש "שאריות מזעריות של גלוטן" במוצרים של פסח. ואפשר להמשיך עם זה עוד ועוד. למרות ששטראוס-עלית היו רוצים לחשוב כך, המצב בשטח הוא שיש תחליפים לכל המוצרים שלהם, תחליפים ראויים ומוצלחים. אם במקהר פה ושם התחליף קצת פחות מוצלח בעיניך מהמקור - זה כבר עניין של העדפה של הצרכן. האם הוא רוצה לתת את כספו לחברה שמשתינה עליו בקשת, או שהעיקרון קצת יותר חשוב והוא יעדיף להראות תמיכה בחברה שמודעת לצרכים שלו ומנסה לרצות את הלקוח לפני הכול. את ה"שטויות" שחברי הפורום עושים עם שטראוס עלית, אנחנו עושים בשמחה. אני אישית לא מוכנה לתת שקל לחברה שמזלזלת בי, ויתרה מזאת - בתור הורה לא הייתי מוכנת לקחת קצה קצהו של סיכון ולהאכיל את הילד שלי במוצרים שפעם אחר פעם התגלו כמכילים גלוטן גם כשלא היו אמורים להכיל.