מופלטה של מאסטר שף אבי לוי

משתפת כאן מתכון שאבי לוי פרסם בדף הפייסבוק שלו. ממליצה למעוניינים להצטרף גם לדף הזה.
מדי פעם הוא משתף שם מתכונים, בנדיבות גדולה. זה לא מובן מאליו בעיניי. והמתכונים מדויקים וטובים.
ערב טוב לכולם, תרבחו ותסעדו
מופלטה בקרם שקדים
מתכון בערך ל 12-18 מנות
מצרכים :
1 קילו קמח
1 כפית מלח גס
1 כף שמרים
1 כף חמאה מומסת ( מי שרוצה פרווה יוותר על החמאה , היא מעניקה גם רכות וגם טעם נהדר )
מים פושרים לפי הצורך כי הכל תלוי בנפח של הקמח , פשוט צריך להגיע לבצק רך ואחיד שלא נדבק לידיים
אופן ההכנה :
לשים את החומרים יחד בקערה , ובהדרגה מוסיפים את המים הפושרים עד לישה לבצק חלק רך ונעים מאד
מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה .
לאחר מכן יוצרים כדורים קטנים מניחים בתבנית ומציפים אותם פשוט מטביעים אותם בשמן על מנת שיחלחל פנימה לכדורי הבצק .
משאירים לשעה בתוך השמן .
לאחר מכן פותחים כל כדור בנפרד , אני עושה את זה בעזרת מערוך זה פשוט יותר קל והעובי אחיד ,
הטיגון :
במחבת טפלון ורק בעלה הראשון מחממים כף שמן אחת ומטגנים את העלה , כאשר מוכן הצד הופכים ומיד מניחים עוד עלה על הצד המוכן וכך הלאה עד שנוצרת חבילה של מופלטות , כך כולם נשארות חמות וטריות .
קרם שקדים :
200 גרם שקדים מולבנים
חצי כוס סוכר
כפית וניל משובח
כפית תמצית שקדים
3 כפות חמאה מומסת
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק ונעים
הגשה :
על עלה מופלטה מורחים כמות נדיבה של קרם שקדים ומעל זילוף קטן של דבש ומגלגלים
מגישים חם עם כוס תה נענע ומתעלפים
אוהב אתכם. תיהנו
ייתכן שזו תמונה של ‏‏אוכל‏ ו‏בתוך מבנה‏‏



451את ו450 נוספים
25 תגובות
53 שיתופים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
משתפת כאן מתכון שאבי לוי פרסם בדף הפייסבוק שלו. ממליצה למעוניינים להצטרף גם לדף הזה.
מדי פעם הוא משתף שם מתכונים, בנדיבות גדולה. זה לא מובן מאליו בעיניי. והמתכונים מדויקים וטובים.
ערב טוב לכולם, תרבחו ותסעדו
מופלטה בקרם שקדים
מתכון בערך ל 12-18 מנות
מצרכים :
1 קילו קמח
1 כפית מלח גס
1 כף שמרים
1 כף חמאה מומסת ( מי שרוצה פרווה יוותר על החמאה , היא מעניקה גם רכות וגם טעם נהדר )
מים פושרים לפי הצורך כי הכל תלוי בנפח של הקמח , פשוט צריך להגיע לבצק רך ואחיד שלא נדבק לידיים
אופן ההכנה :
לשים את החומרים יחד בקערה , ובהדרגה מוסיפים את המים הפושרים עד לישה לבצק חלק רך ונעים מאד
מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה .
לאחר מכן יוצרים כדורים קטנים מניחים בתבנית ומציפים אותם פשוט מטביעים אותם בשמן על מנת שיחלחל פנימה לכדורי הבצק .
משאירים לשעה בתוך השמן .
לאחר מכן פותחים כל כדור בנפרד , אני עושה את זה בעזרת מערוך זה פשוט יותר קל והעובי אחיד ,
הטיגון :
במחבת טפלון ורק בעלה הראשון מחממים כף שמן אחת ומטגנים את העלה , כאשר מוכן הצד הופכים ומיד מניחים עוד עלה על הצד המוכן וכך הלאה עד שנוצרת חבילה של מופלטות , כך כולם נשארות חמות וטריות .
קרם שקדים :
200 גרם שקדים מולבנים
חצי כוס סוכר
כפית וניל משובח
כפית תמצית שקדים
3 כפות חמאה מומסת
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק ונעים
הגשה :
על עלה מופלטה מורחים כמות נדיבה של קרם שקדים ומעל זילוף קטן של דבש ומגלגלים
מגישים חם עם כוס תה נענע ומתעלפים
אוהב אתכם. תיהנו
ייתכן שזו תמונה של ‏‏אוכל‏ ו‏בתוך מבנה‏‏

451את ו450 נוספים
25 תגובות
53 שיתופים
וואו! נקרא ונראה מעולה. זה הזמן להתוודות שמעולם לא טעמתי מופלטה?
 
למעלה