מועד תשלום פיצויי פיטורים

מצב
הנושא נעול.

innao1

New member

שלום, אני התפטרתי מעבודה עקב העתקת מקום מגורים לעיר פיתוח. מיד שעברתי למקום החדש הגשתי מכתב התפטרות, אך לפי החוק היתי צריכה להשלים עוד חודש עבודה. המעביד נתן לי מכתב שאני זכאית לפיצויי פיטורים בתום 6 חודשים מהיום שהפסקתי לעבוד, אבל כפי שכתוב בחוק צריך לגור בעיר פיתוח 6 חודשים כדי לקבל פיצויים. שאלה- האם אני יכולה לקבל פיצויים בתום 6 חודשים שאני גרה בעיר הפיתוח- זה יוצא 5 חודשים מיום הפסקת העבודה? המעביד טוען שצריכים לעבור 6 חודשים מיום הפסקת עבודה- האם הוא צודק? תודה מראש

שיר ורד

New member
בתקנות לא הוגדר ממתי מתחילים

שלום, אני התפטרתי מעבודה עקב העתקת מקום מגורים לעיר פיתוח. מיד שעברתי למקום החדש הגשתי מכתב התפטרות, אך לפי החוק היתי צריכה להשלים עוד חודש עבודה. המעביד נתן לי מכתב שאני זכאית לפיצויי פיטורים בתום 6 חודשים מהיום שהפסקתי לעבוד, אבל כפי שכתוב בחוק צריך לגור בעיר פיתוח 6 חודשים כדי לקבל פיצויים. שאלה- האם אני יכולה לקבל פיצויים בתום 6 חודשים שאני גרה בעיר הפיתוח- זה יוצא 5 חודשים מיום הפסקת העבודה? המעביד טוען שצריכים לעבור 6 חודשים מיום הפסקת עבודה- האם הוא צודק? תודה מראש
בתקנות לא הוגדר ממתי מתחילים
לספור את ששת החודשים. האם ממועד סיום היחסים , או ממועד מוקדם יותר, במקרה שהעובד סיים את יחסי עובד מעביד לאחר המעבר בפועל. אפשר להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לקביעה הצהרתית שמדובר בשישה חודשים ממועד המעבר, אבל עד שינתן פסק הדין בטח יעברו עוד כמה חודשים. אין סיכוי לקבל פצויי הלנה במקרה זה, ומקסימום אפשר יהיה לקבל הצמדה וריבית. המצב שונה, אם את מתכוונת לעזוב את עיר הפיתוח במהלך החודש הקרוב. אם כן, תצטרכי להגיש תביעה ולקוות שבית הדין יפרש את התקנה כפי שאת הבנת, או לדחות את המעבר .

מצב
הנושא נעול.
למעלה