מועד תשלום ביטוח מנהלים

מצב
הנושא נעול.
מועד תשלום ביטוח מנהלים

מועד תשלום ביטוח מנהלים
שלום רב אני מועסק בחברה מסויימת בה המעביד התחייב לשלם לי ביטוח מנהלים. המצב הוא שהחלק שלי מופרש כל חודש ואילו המעביד מתעכב בתשלום החלק שלו. רק לקראת סוף השנה האזרחית הוא "נזכר" לשלם עבור כל החודשים שבהם לא שילם. רציתי לשאול האם הוא עובר על החוק,האם זה סוג של "הלנת שכר" ? ובמידה שכן מה הדרך הנכונה לקבל את מה שמגיע לי ? תודה מראש.

שיר ורד

New member
בעיה

מועד תשלום ביטוח מנהלים
שלום רב אני מועסק בחברה מסויימת בה המעביד התחייב לשלם לי ביטוח מנהלים. המצב הוא שהחלק שלי מופרש כל חודש ואילו המעביד מתעכב בתשלום החלק שלו. רק לקראת סוף השנה האזרחית הוא "נזכר" לשלם עבור כל החודשים שבהם לא שילם. רציתי לשאול האם הוא עובר על החוק,האם זה סוג של "הלנת שכר" ? ובמידה שכן מה הדרך הנכונה לקבל את מה שמגיע לי ? תודה מראש.
בעיה
ניתן להגיש תביעה כנגד הלנת הפרשות לביטוח המנהלים, אך אם יפסקו פצויי הלנה, הם יועברו לחברת הביטוח בלבד.

מה אומר החוק

מועד תשלום ביטוח מנהלים
מה אומר החוק
רציתי לשאול : 1.מה אומר החוק לגבי מועד התשלום של ביטוח מנהלים ? 2.האם המעביד צריך לשלם כל חודש או שמותר לו לשלם את הכל בפעם אחת בסוף השנה האזרחית ? 3.האם יש לו זכות לקחת את ההפרשה שלי ולא לשלם אותה לביטוח מנהלים ובסוף לשלם את הכל ז"א גם את החלק שלו ? תודה מראש.

שיר ורד

New member
תשובות

מה אומר החוק
רציתי לשאול : 1.מה אומר החוק לגבי מועד התשלום של ביטוח מנהלים ? 2.האם המעביד צריך לשלם כל חודש או שמותר לו לשלם את הכל בפעם אחת בסוף השנה האזרחית ? 3.האם יש לו זכות לקחת את ההפרשה שלי ולא לשלם אותה לביטוח מנהלים ובסוף לשלם את הכל ז"א גם את החלק שלו ? תודה מראש.
תשובות
1. החוק בעייתי. בחוק לא נקבעה דרישה החלה על המעביד להעביר את הסכומים לקופות גמל (ובכללם ביטוחי מנהלים) במועד מסויים. בחוק הגנת השכר נקבע כי, העברת הסכומים בעיכוב של 30 יום מתום החודש שבגינו משולם השכר, נחשב להלנת שכר, פצויי הלנה זכאית לקבל רק קופת הגמל (קרי חברת הביטוח) בחוק קופות הגמל נאסר על קופות גמל לקבל תשלומים מהמעביד בתאריך המאוחר מבין המוקדם שבין התאריכים הבאים: שבעה ימי עסקים מיום תשלום המשכורת שבכינה מועברים הכספים. חמישה עשר יום מתום החודש שבגינו משולמם השכר לעובד. אם קופות הגמל היו הולכות על פי החוק, הרבה מאוד כסף היה נשאר אצל המעסיקים. 2. צריך לשלם כל חודש , אבל אין סנקציה כנגד דחיית התשלום מעבר לזכות של קופת הגמל לתבוע פצויי הלנה. 3. אין לו זכות, אבל חוץ מתלונה במשטרה על גניבה או תביעה לבית הדין לעבודה להוצאת צו עשה לחייבו להפקיד בזמן אין לך מה לעשות בנדון.

בעיה גדולה למעביד... וגם לך...

תשובות
1. החוק בעייתי. בחוק לא נקבעה דרישה החלה על המעביד להעביר את הסכומים לקופות גמל (ובכללם ביטוחי מנהלים) במועד מסויים. בחוק הגנת השכר נקבע כי, העברת הסכומים בעיכוב של 30 יום מתום החודש שבגינו משולם השכר, נחשב להלנת שכר, פצויי הלנה זכאית לקבל רק קופת הגמל (קרי חברת הביטוח) בחוק קופות הגמל נאסר על קופות גמל לקבל תשלומים מהמעביד בתאריך המאוחר מבין המוקדם שבין התאריכים הבאים: שבעה ימי עסקים מיום תשלום המשכורת שבכינה מועברים הכספים. חמישה עשר יום מתום החודש שבגינו משולמם השכר לעובד. אם קופות הגמל היו הולכות על פי החוק, הרבה מאוד כסף היה נשאר אצל המעסיקים. 2. צריך לשלם כל חודש , אבל אין סנקציה כנגד דחיית התשלום מעבר לזכות של קופת הגמל לתבוע פצויי הלנה. 3. אין לו זכות, אבל חוץ מתלונה במשטרה על גניבה או תביעה לבית הדין לעבודה להוצאת צו עשה לחייבו להפקיד בזמן אין לך מה לעשות בנדון.
בעיה גדולה למעביד... וגם לך...
האם הכספים המנוכים ממשכורתך מועברים לחברת הביטוח ומופקדים כתגמולי עובד ? ככלל, לא קיים מנגנון בחברת הביטוח לגבית חלק עובד בלבד. אם המעביד מנכה ממשכורתך ולא מעביר את הניכוי במועד לחברת הביטוח, זה מעט יותר מסתם "בעיה" עבורו. עלולה להיות גם בעיה למעסיק בהכרה בהוצאה לביטוח המנהלים. התנאי להתרת ההוצאה הוא תשלום חודשי רצוף בשיעורים שנקבעו בתקנות. אין הכרה אוטומטית בתשלומי "פיגורים". תיאורטית נדרש אישור פקיד שומה לתשלום חריג מסוג זה. המעביד גם חושף את עצמו לבעיה במישור הביטוחי. אם הפיגור גדול וחלילה ייגרם לך מקרה ביטוח כמו אי כושר עבודה או פטירה, חברת הביטוח שתשלם לך את הפיצוי החודשי, תוכל לדרוש מהמעביד שלא שילם בזמן, את מלוא הפיצוי ששילמה. חברת הביטוח רשאית גם לדרוש ממך הצהרת בריאות חדשה, ובמקרים של קרן פנסיה להחיל עליך תקופת הכשרה חדשה... אם מצב בריאותך השתנה, ותעריף הביטוח שתידרש לשלם יהיה גבוה יותר, המעביד חשוף בשל כך לתביעת נזיקין מצידך. האם אתה מקבל הודעות פיגורים מחברת הביטוח ? האם אתה מקבל התרעות לפני ביטול פוליסה ? האם נדרשת למלא הצהרת בריאות טרם התשלום ?

מצב
הנושא נעול.
למעלה