תשובהמועד לפיצויי פיטורין
יחסי עובד מעביד הסתיימו בסוף חודש פברואר ובמשכורת האחרונה לא הופיעו יותר ימי החופשה שצברתי עד כה. א. האם זה חוקי מחיקת ימי החופשה שצברתי ב. האם לפי החוק אני אמור ב15 למרץ לקבל את סכום הפיצויים או רק מכתב כוונות.
תודה ושאלהתשובה
אם נעשה פדיון ימי חופשה, וקיבלת תשלום עבור ימי החופשה האלה במסגרת המשכורת האחרונה, אז אין קושי עם המחיקה. אם לא - פנה למעביד / כוח-אדם וציין כי לא קיבלת פדיון חופשה (תשלום עבור ימי החופשה שצברת ושנותרו לרשותך עם סיום העבודה). תוך 15 יום מיום סיום העבודה (במקרה זה - 15.3) המעביד אמור להעביר אליך המחאה בגובה סכום פיצויי הפיטורים או מכתב שחרור כספים מקופת גמל לפיצויים, קרן פנסיה או ביטוח מנהלים.
תשובהתודה ושאלה
תודה על התשובה המהירה האם כדאי להמתין עד ל15 לחודש אולי זה יבוא לביטוי בפיצויי הפיטורין או שאין לזה קשר עלי לציין שבתלוש לא הופיע נושא פידיון חופשה צבורה וכן האם אני זכאי לדמי הבראה יחסית לתקופה בה עבדתי השנה
תודה רבהתשובה
לגבי פדיון ימי חופשה - אל תמתין. פנה למעביד בדרישה. לגבי דמי הבראה - אם עבדת יותר משנה במקום העבודה, ואת המתכוון לחלק השנה שנותר מהתשלום הקודם ועד לסיום העבודה, אז התשובה חיובית. פנה גם בנושא זה למעביד. אני ממליצה לפנות בכתב, או שמייד לאחר שיחת הטלפון או הפגישה, תעלה את עיקרי השיחה על הכתב (הדרישה והתגובה) ובמידה והעניין לא נפתר במהלך השיחה, פנה אליו במכתב דרישה תוך פירוט עיקרי אותה שיחה/פגישה. חשוב שיהיה לך מכתב המעיד על כך שפנית אליו. אם הדבר לא יעזור, תוכל לפנות לבית הדין לעבודה בתביעה.
פנייה למעסיקתשובה
לגבי פדיון ימי חופשה - אל תמתין. פנה למעביד בדרישה. לגבי דמי הבראה - אם עבדת יותר משנה במקום העבודה, ואת המתכוון לחלק השנה שנותר מהתשלום הקודם ועד לסיום העבודה, אז התשובה חיובית. פנה גם בנושא זה למעביד. אני ממליצה לפנות בכתב, או שמייד לאחר שיחת הטלפון או הפגישה, תעלה את עיקרי השיחה על הכתב (הדרישה והתגובה) ובמידה והעניין לא נפתר במהלך השיחה, פנה אליו במכתב דרישה תוך פירוט עיקרי אותה שיחה/פגישה. חשוב שיהיה לך מכתב המעיד על כך שפנית אליו. אם הדבר לא יעזור, תוכל לפנות לבית הדין לעבודה בתביעה.
כן, התירוצים לא משנים כלוםפנייה למעסיק
על פי המלצתך פניתי היום לבירור סטטוס ימי החופשה נאמר לי שזה לא הופיע בתלוש מכיוון שהדיווח על ימי החופשה של פברואר נעשה במרץ והחשבון הסופי על סה"כ ימי החופשה יהיה בתחילת אפריל וכששאלתי מה לגבי הפיצויים נאמר לי שמחכים לתשובה מקרן הפנסייה לצורך חשבון סופי השאלה האם כל מה שלא אקבל עד 15 למרץ ייחשב כהלנת פיצויים
הלנת פצוייםפנייה למעסיק
על פי המלצתך פניתי היום לבירור סטטוס ימי החופשה נאמר לי שזה לא הופיע בתלוש מכיוון שהדיווח על ימי החופשה של פברואר נעשה במרץ והחשבון הסופי על סה"כ ימי החופשה יהיה בתחילת אפריל וכששאלתי מה לגבי הפיצויים נאמר לי שמחכים לתשובה מקרן הפנסייה לצורך חשבון סופי השאלה האם כל מה שלא אקבל עד 15 למרץ ייחשב כהלנת פיצויים
הלנת פיצוייםהלנת פצויים
אם המעסיק ישלח לקרן הפנסיה מכתב שחרור עד ל 15/3 וישלם את ההפרשים (אם הוא בכלל חיב בכך) מיד לאחר שיקבל את הנתונים מקרן הפנסיה, אזי למרות שפורמאלית זה נחשב להלנת פצויים, אין סיכוי שהוא יחויב בפצויי הלנה.
תגובההלנת פיצויים
הסטטוס הוא שהמעביד שלח בסוף פברואר פנייה לקרן הפנסייה שיתנו להם תמונת מצב לגבי הכסף שנמצא בקרן לבדיקת זכאות להשלמת פיצויי פיטורין האם זה לא מוזר, יכול להיות שהם בכלל לא צריכים לשלם פיצויים? בינתים עד היום 15 למרץ (15 יום לאחר מכתב הפיטורין) לא קיבלתי שום התייחסות מה קורה ולא חשבון סופי מה אני אמור לקבל וגם לא לגבי ימי החופשה ודמי ההבראה היחסיים לשנה זאת השאלה האם להמתין עד לתחילת אפריל אולי זה יבוא לידי ביטוי בתלוש סופי או לשלוח מכתב? מתי אפשר לפנות לבית הדין לעבודה לגבי החריגה בלו"ז (הלנת שכר)
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.