מועדים לשמחה למי שעוד זוכר אותי...שושי בטח...

silvey

New member
מועדים לשמחה למי שעוד זוכר אותי...שושי בטח...

מאחלת לכל הבשלנים והבשלניות חג שמח מלא עשייה וטיולים!
אני בבעיה קטנה - בני הנאה החליט שהוא צמחוני עכשיו. קצת עושה לי חיים מסובכים
כי לפי המתכונים שלי כאן זה ברור שאצלנו אוהבים בשר לסוגיו.
הכנתי עכשיו קניידלעך של קנור ועל האריזה היה מתכון
לרוטב עגבניות - מתכון השף שלהם אבל יש בו שמנת מתוקה ופרמזן
מה שלא יתאים לי לשולחן החג, מחר כי אנחנו אוכלים בשרי
מחפשת רעיונות לרוטב שיתאים גם לבשרי וגם לצמחוני
מקווה שעדיין לא מאוחר ושלא כולם יצאו לנופש
שושי, אני מקווה שאצלך כולם בסדר. מתגעגעת...
צביה
 
אהלן צביה ברור שחסרת לי טוב עשית שבאת לבקר

יובלות לא שמעתי ממך
מתגעגעת לימים של מפגשי הפורום בפארק הירקון או בבתי הקפה

תסתכלי על הרוטב הזה - אגיסטדה
הבולגרים אומרים שהוא מתאים למוח או ל-דג

לבולגרים שבינינו ולאוהבים לחדש,

אגריסטדה הוא מין רוטב סמיך בסגנון מיונז המתאים כמצע למאכלים מטוגנים כמו: מוח, דגים, קציצות מחזה עוף.
טעים מאוד ומומלץ.



החומרים

4 ביצים
4 כפיות קמח
2 כוסות מים
¼ כוס שמן
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
מיץ מ- ½ 1 לימונים



אופן ההכנה

בסיר אמאיל טורפים את הביצים ומערבבים לתוכו את הקמח, משתדלים שלא ייווצרו גושים
מוסיפים את המים, השמן, המלח, הסוכר ומיץ הלימון.
שמים על אש קטנה ובוחשים (כל הזמן) בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה לרתיחה.
מורידים מהאש, ממשיכים לבחוש עוד דקה אחת ומכסים במכסה (כדי שלא ייווצר קרום למעלה)
מקררים לפני ההגשה.
 

גםאני5

New member
הרוטב צריך להתאים לקנידלך? אם כן אני ממליצה

על משהו בסגנון גולאש. אמי היתה מכינה מעין קנידלכים קטנים ומסיפה לרוטב הגולאש וזה יוצר טעים מאד.
 

raya

Well-known member
בטח שזוכרים (אפיל אני......) זוכרת את התקופה שהבת שלי החליטה שהיא צמחונית, בעצם גם כיום אבל היא מרשה לעצמה מדי פעם לטעום את הרוטב של הגולאש למשל, ואוכלת דגים.
אני יכולה להציע את הרוטב של קציצות הסלק של פיקציה מפורום האוכל של אורט (קצת ז"ל כי כיום הוא לא כל כך פעיל).

אני מעתיקה את הקטע של הרוטב, המתכון המלא בקישור.

לרוטב (בעקרון הוא די דומה לבורשט) :
2 בצלים גדולים קלופים + קצוצים
3 שיני שום קצוצות
5-7 סלקים קלופים + פרוסים (לחתוך לאורך לרבעים ואז לפרוסות דקות)
מיץ משני לימונים
רסק עגבניות מרוכז (3-4 כפות גדושות)
מלח/ פלפל/ א.מרק/ מעט סוכר (לנטרול החומציות מהרסק והלימון. פלוס מינוס על כל כף רסק 2 כפות סוכר. לטעום ולשפר אם צריך) .
משהו כמו 1/3 כוס שמן

כמובן שאפשר לעשות "התאמה אישית" לפי הטעם והמצרכים בבית.

רעיה
 

raya

Well-known member
סלט סלק או קציצות סלק ? אלה שהוספתי בתגובה הקודמת שלי?

בכל אופן - תודה!

רעיה
 

ramlv

New member
התכונתי לסלט סלק של סילבי

סלט סלק של דרבי דגים תנסי טעים מאוד מאוד.
 
למעלה