מחל יקרה../images/Emo140.gifמתכון למוסקה שלLANIT1
מוסקה עם בשר בקר ועגבניות מאת: LANIT1 ו 28/11/06 | 22:36 מוסקה עם בשר בקר ועגבניות ************************* 4 סועדים המצרכים: 2 חצילים (רצוי "באלאדי") פרוסים לרוחב, בעובי 1 ס"מ 2 ביצים טרופות 4 כפות קמח 6 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים 6 כוסות ציר עגל 5 שיני שום פרוסות 2 גבעולי סלרי קצוצים 1/2 כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית כורכום 10 כפות שמן זית מלח ופלפל לבן 1 פלפל חריף )שאטה( לבשר: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 3 כוסות בצל לבן, קצוץ 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה 10 שיני שום, קצוצות 1/2 כף כמון 1/2 כף פלפל לבן מלח 3 כפות שמן תירס אופן ההכנה: 1. לערבב את כל מרכיבי הבשר בקערה, עד שמתקבלת מסה אחידה. 2. להניח בין כל שתי פרוסות חציל גוש מתערובת הבשר ולהדק היטב. 3. לטבול את כריכי החציל בקמח וביצה טרופה. 4. לחמם במחבת 5 כפות שמן ולהזהיב את הכריכים. 5. לחמם בסיר רחב את יתרת השמן, להוסיף את שיני השום וולהשחים מעט. 6. להוסיף לסיר את העגבניות, הפלפל החריף, הציר והתבלינים. 7. להביא לרתיחה ולבשל כ-1/4 שעה. 8. להוסיף את גבעולי הסלרי וכריכי המוסקה ולבשל כ-40 דקות על להבה נמוכה. 5. להגיש עם פירה תפו"א. * כתבה LANIT1