מוסקה

נון5

New member
מוסקה

אז זהו שזה לא ממש מוסקה מסורתית, זה סירות חצילים ממולאות בבשר. זה המאכל שאני כמעט הכי אוהבת ורציתי לשתף אותכם כי אני לוקחת ממכם אינספור מתכונים ורעיונות. אז אני מקווה שתמונות יעלו בקרוב...
 

נון5

New member
וזה מבפנים

ככה זה נראה שזה חתוך...לפי דעתי זה יותר טעים מהמוסקה המסורתית (למרות שתכלס זה אותם רכיבים)
 

נון5

New member
האמת שאין לי מתכון מסודר

זה הכל מהראש יותר מאוחר אני אנסה לכתוב משהו שיהיה כמה שיותר מדויק. טוב?
 
מחל יקרה../images/Emo140.gifמתכון למוסקה שלLANIT1

מוסקה עם בשר בקר ועגבניות מאת: LANIT1 ו 28/11/06 | 22:36 מוסקה עם בשר בקר ועגבניות ************************* 4 סועדים המצרכים: 2 חצילים (רצוי "באלאדי") פרוסים לרוחב, בעובי 1 ס"מ 2 ביצים טרופות 4 כפות קמח 6 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים 6 כוסות ציר עגל 5 שיני שום פרוסות 2 גבעולי סלרי קצוצים 1/2 כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית כורכום 10 כפות שמן זית מלח ופלפל לבן 1 פלפל חריף )שאטה( לבשר: 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 3 כוסות בצל לבן, קצוץ 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה 10 שיני שום, קצוצות 1/2 כף כמון 1/2 כף פלפל לבן מלח 3 כפות שמן תירס אופן ההכנה: 1. לערבב את כל מרכיבי הבשר בקערה, עד שמתקבלת מסה אחידה. 2. להניח בין כל שתי פרוסות חציל גוש מתערובת הבשר ולהדק היטב. 3. לטבול את כריכי החציל בקמח וביצה טרופה. 4. לחמם במחבת 5 כפות שמן ולהזהיב את הכריכים. 5. לחמם בסיר רחב את יתרת השמן, להוסיף את שיני השום וולהשחים מעט. 6. להוסיף לסיר את העגבניות, הפלפל החריף, הציר והתבלינים. 7. להביא לרתיחה ולבשל כ-1/4 שעה. 8. להוסיף את גבעולי הסלרי וכריכי המוסקה ולבשל כ-40 דקות על להבה נמוכה. 5. להגיש עם פירה תפו"א. * כתבה LANIT1
 
ועוד מוסקה יוונית של סימונה 5

מוסקה יוונית, כבר אמרתי שאני אוהבתו סימונה 5 [מצורף קובץ jpg] ו 14:01 | 02/03/06 אוכל יווני? מאת: סימונה 5ו 20/11/05 | 19:31 2 קילו חצילים 1 קילו בשר טחון 2 בצלים גדולים 5 עגבניות רכות (אני שמתי קופסת טומטו מקס) חצי כוס יין לבן יבש מלח, פלפל רוטב בשמל לחתוך את החצילים לפרוסות מאורכות, ולטגן אותם קלות. להשחים את הבצל הקצוץ דק והבשר הטחון, מוסיפים חצי כוס יין ורוטב עגבניות ומבשלים עד שכל הרוטב נספג מתבלים במלח ופלפל. מרפדים תבנית בשכבת חצילים מטוגנים בצורת שתי וערב מניחים מעל את תערובת הבשר ושוב מסדרים שכבת חצילים. שופכים על הכל שכבת רוטב בשמל ואופים בתנור בחום בינוני 45 דקות. רוטב בשמל: 50 גרם מרגרינה 2 כפות קמח 2 כוסות מים חצי כפית מלח חצי כפית פלפל לבן 2 ביצים ממיסים מרגרינה במחבת מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים מים ותבלינים וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך מסירים מאש מקררים כמה דקות ומוסיפים 2 טרופות לרביכה מערבבים היטב ושופכים על המוסקה הערות: לא טיגנתי את החצילים, הברשתי בשמן זית ואפיתי בתנור חם. במתכון היווני מוסיפים גבינה לבשר ובין השכבות ,כדי לאחד את התערובת הוספתי 2 ביצים לתערובת הבשר במקום גבינה. רוטב הבשמל לא חובה אפשר לוותר אם לא רוצים סימונה
 
ועוד סגנון מוסקה של ניקי ב

מוסקהו ניקי ב / מתכונים ו 14:31 | 17/02/06 3 חצילים בינוניים 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן זית 1 בצל גדול קצוץ 2 כפיות בזיליקום קילו בשר טחון קצוץ 2 כפיות יין לבן יבש 400 ג רסק עגבניות פטרוזליה קצוצה 1/4 כפית פלפל 1/2 כפית קינמון 2 תפוחי אדמה גדולים פורסים את החצילים לאורכם בעובי 1 ס"מ. ממליחים את שני הצדדים ומניחים. לאחר שעה מנקים ומנגבים את המים, מנגבים כל פרוסה במגבת נייר. מילוי: מטגנים את הב צל הקצוץ ומוסיפים את הבשר. מטגנים תוך כדי בחישה, 10 דקות עד השחמה והנוזל מתאדה. מוסיפים את היין, רסק העגבניות,צמחי תבלין, קינמון פלפל. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות בסיר מכוסה, תוך כדי בחישה מידי פעם. מורידים מכסה ומאדים כ10 דקות. (להדליק תנור על 180 מעלות) מחממים שמן במחבת ומגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים. מניחים בתבנית את פרוסות החצילים ועליהם מניחים חלק מהמילוי. פורסים את תפוחי האדמה לאורך ומניחים על שכבת הבשר וכך שוב עוד שכבת חצילים, שכבת בשר , תפוחי אדמה וסוגרים עם שכבת חצילים. אופים בתנור במשת 45 דקות ניקי
 
וזהו מוסקה של מוטי baronm10

מוסקהו baronm10 / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 17:42 | 05/01/06 1 ק"ג חצילים שטופים ופרוסים בקליפתם לעובי של 1 ס"מ 2 ביצים שמן למלית 1 בצל קצוץ דק 300 ג"ר בשר טחון אני שמתי 800 גר' בשר 2 שיני שום גדולות קצוצות 3 ביצים טרופות מלח ופלפל 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 1/2 כפית כמון רוטב בשאמל 1/4 כוס שמן 2 כפות גדושות קמח 2 כוסות מרק עוף חם מאבקה 2 ביצים טרופות אופן ההכנה: טובלים את פרוסות החצילים בביצה ומטגנים עד להזהבה. מניחים על מגבת נייר לספוג את השמן באותה מחבת מטגנים את הבצל מוסיפים את הבשר הטחון והשום ומטגני עד שהבשר משנה את צבעו. מסירים מהאש מוסיפים ביצים מלח פלפל פטרוזיליה וכמון ומערבים. מחממים תנור לחום בינוני מרפדים תבנית פיירקס בשליש מפרוסות החצילים שוטחים עליה חלק מהמלית מכסים בשכבת חצילים, עליה יתרת הבשר ומעליה שוב שכבת חצילים מחממים בסיר קטן את השמן מוסיפים קמח ובוחשים עד שיבלע בשמן. מוסיפים את המרק החם ומערבבים על אש נמוכה עד קבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש מצננים מעט ומוסיפים את הביצים. יוצקים מעל החצילים ואופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שהרוטב מזהיב. הערות שלי כדאי להניח את החצילים עם מלח לפחות לחצי שעה כך הם סופגים הרבה פחות שמן. הערות שלי -מוטי למלית הבשר הוספתי 100 גר רסק עגבניות ,3 עגבניות מגורדות ושבבי צילי חריף בנוסף לחצילים הוספתי גם שכבת תפוחי אדמה פרוסים דק מקור המתכון הספר חדוות הבישול הובא לפורום ynet ע"י לולי
 
מקווה שתמצאי מתכון שיתאים לך../images/Emo140.gif

בהצלחה ואני תמיד שמחה לראותך כאן איתנו
 
למעלה