מוט בלנדר

nonick13

New member
מוט בלנדר

היי,

אנחנו מתכוונים להתחיל בימים הקרובים טעימות לילדודס והבנו שמוטל בלנדר עושה את עבודת מעיכת
הירקות בצורה די טובה.

יש לכן המלצות על סוג/דגם ספציפי?

תודה.
 

MamaHen

New member
לנו היה ויש של בראון. עושה ועשה את העבודה

מצויין.
לא זוכרת את הדגם הספציפי, במילא בטח ממרומי 2.5 שנים כבר יש מיליון דגמים חדשים.
יודעת שהם מומלצים.
 

mishmish04

New member
לא ממליצה על מוט בלנדר בכלל

בשל הטענה שלי (שאת ממש לא חייבת ללכת לפיה) שילדים צריכים לאכול כל דבר בניפרד עם מירקם משלו ולא ריסקנו כלום.
בכל זאת - היה לנו מוט בלנדר, שאני מאוד לא (!!!) ממליצה עליו, ששימש לעיתים רחוקות להחלקת מרקים וליצרירת בלילות לפנקייק, או בלינצ'ס, כשלא רציתי להפעיל מג'ימיקס.
הבלנדר מוט הזה ממש לא עבד הרבה או קשה ולא טחן ירקות או פירות קשים ובכל זאת - התפרק לגמרי.
 
אני מאוד ממליצה על מוט בלנדר, בלי קשר לילדים

אם את מבשלת הרבה, זה אחד הכלים החשמליים הכי שימושיים במטבח והיה אצלנו כך גם הרבה לפני הילדים, למרות שהמטבח שלנו סופר מאובזר במיקסר, מג'ימיקס ושני בלנדרים שונים.
פשוט מאוד נוח.
החדשים מגיעים כבר עם מקצף, ואז זה יכול לשמש גם להקצפה (במקום מיקסר).

דווקא לילדים כמעט שלא ריסקתי כלום. אבל במוט אני משתמשת המון להכנת ממרחים, שייקים, קוקטיילים, גלידות, טחינה, סלטים, ריסוק של מרקים, רטבים, מה לא. והמוט שלנו אצלנו כבר לפחות עשר שנים, כך שהוא לא בין החזקים והמשוכללים שיש היום. ברור לי שכשילך לעולמו מיד אקנה חדש, כי זה כלי שימושי ביותר.
 
לא עניתי לך על השאלה...

אם את חושבת שתשתמשי בו למגוון של שימושים כמוני, לכי על מוט משוכלל יחסית, שישמש אותך לדברים שונים והרבה שנים.
אם זה רק בשביל לרסק לילדים, לכי על הכי פשוט והכי זול. זה ממילא לתקופה קצרצרה, אם בכלל.
 
גם אני בעד בראון 450 ואט

עושה עבודה מעולה. עולה בסביבות 400 ש"ח נדמה לי, ושווה כל שקל.
אני למשל מרסקת איתו שקדים קלופים עם טיפה מים ויוצא לי ממש קרם שקדים כמו שקדיה בעלות זעומה. סיר שלם של מרק כתום, שבעבר הייתי מרסקת בנגלות בבלנדר וגם נכווית - מעבירה את המוט בתוך הסיר לדקה וחצי ויש לך קרם כתום.
הוא חזק ורציני ומאוד פרקטי ונוח.

בקיצור - עוד להיט מאילנית!
 
שקדים קלופים שאת קונה כך

או שקדים שהשרית וקילפת? כלומר, השקדים גם מושרים או יבשים?
ולמה בעצם קלופים?
 
בקליפת השקד יש ציאניד

אמנם בכמות מזערית וכמובן שצריך כמות מאוד רצינית של שקדים כדי שתהיה לו השפעה אבל בכל זאת, עדיף לקלף

כל הזרעים, אגוזים, גרעינים למיניהם, כשמושרים, ערכם התזונתי גדל משמעותי.
אז אני משרה כמה שעות ואז אנחנו יושבות לקלף, אנחנו עושות את זה יחד מאז שהיו בנות שנה וחצי נדמה לי. אני מתחילה להן והן מקלפות. על כל חמישה שקדים שקילפו, אוכלות אחד

הייבוש תלוי בצורך - אם זה לטחון להכין כמו שקדיה, אין צורך לייבש. אם אני מרסקת את זה כדי להכין בסיס לדייסה או להוסיף לדייסה אז כן מייבשת (תנור מעט פתוח, 60 מעלות, 8 שעות). אם זה לגרנולה אני גם לא מייבשת, מרסקת קצת עם הקוואקר והוא כבר סופח את הנוזלים ואח"כ מתייבש באפייה.
 
אני מתכננת על זה כבסיס לחטיפי בריאות

בעקרון אמורים להשתמש בחמאת שקדים/אגוזים או בטחינה. נראה לי שאשאיר רטוב.
אני מבינה שאת לא מאלה שחוששים שהילדים יאכלו שקדים...

משום מה, אצלי הן אף פעם לא אהבו שקדיה. טחינה כן.
 
למעלה