מודל האטום של בוהר

sefibh

New member
מודל האטום של בוהר

שלום לכולם, אני כרגע לומדת את הנושא ונתקלתי בשאלה שלא הצלחתי להבין את ההגיון שלה: בהסתמך על מודל בוהר לאטומים דמוי מימן, חשב את שינוי האנרגיה בתהליך: Li+2 + He+ - Li+3 + Heplus1 (במילים: יון ליתיום 2 + פלוס יון הליום 2 + יוצר יון ליתיום 3 + פלוס יון הליום 1 +. הנח כי כל אלקטרון במגיבים ובתוצרים במצב יסוד. ציין האם אנדותרמי או אקסותרמי. הפתרון שלי: אני הנחתי כי עפ"י המודל ניתן למדוד את האנרגיה בכל רמה לפיכך האנרגיה של האלקטרון ב יון הליתיום גבוהה יותר מאנרגיית האלקטרון ביון ההליום. מכאן חישבתי את הבדלי האנרגיה וטענתי כי התגובה אקסותרמית משום שאנרגית האלקטרון פחתה כאשר האלקטרון עבר ויתר האנרגיה התפזרה כאנרגיה קינטית. התשובה המומלצת: חישוב אנרגיית יינון לליתיום ואנרגיית יינון הפוכה להליום (מה זה אנרגיית יינון הפוכה?) וטענה כי התגובה אנדותרמית. סורי על כל האינפורמציה אבל אשמח להסבר לגבי התשובה והיכן טעיתי. תודה מראש

קשה להבין את השאלה . ניסיון לעזרה.

לא הבנתי מה בדיוק במודל את לומדת ואיך את אמורה לחשב לפיו. בעיקרון בתגובה שאת מדברת עליה עובר אלקטרון אחד מגרעין שבו 3 פרוטונים (ליתיום) לגרעין שבו רק שניים. המרחק בערך אותו מרחק(אורביטל S) . מכיוון שהפוטמציאל הוא פונקציה של המרחק והמטען אז הפוטנציאל של הליתיום חזק יותר ולכן האנרגיה הדרושה להרחיק ממנו אלקטרון גדולה יותר מאשר האנרגיה המתקבלת מאלקטרון שנכנס להליום ולכן את הפרש האנרגיות צריכים לספק מבחוץ - תגובה אנדותרמית. לא ברורה לי כוונתך במשפט" האנרגיה של האלקטרון פחתה". איזו אנרגיה? מה פחת? . בכל מקרה כשאלקטרון עובר למקום בו הפוטנציאל קטן יותר צריך להפעיל אנרגיה כדי שזה יקרה מבחינת החישוב שאת מתארת אני מניח שהכוונה היא לחישוב האנרגיה הדרושה למשוך אלקטרון מליתיום מיונן (אנרגיית ינון שלישית של ליתיום ) ולהפחית ממנה את האנרגיה המתקבלת מכניסת אלקטרון ליון ההליום ( אנרגיית ינון שניה של הליום . הסימן יהיה הפוך כי אנחנו מבצעים את התגובה ההפוכה - מוסיפים אלקטרון להליום 2+ והופכים אותו ל1+ ) אם האנרגיה הכוללת בתהליך ( חיבור של שניהם) חיובית התגובה אנדותרמית . אם היא שלילית התגובה אקסותרמית. אגב למיטב ידעתי עודף אנרגיה בתגובות כאלה(במקרה וקיים) משתחרר ע"י קרינה ולא ע"י שינוי באנרגיה הקינטית (שמצריך שינוי בתנע שקשה לאלקטרון קליל לגרום לאטום כבד). בהצלחה

למעלה