מודי צריך לשקול

מודי צריך לשקול

את המשך דרכו כמגיש תוכניות ספורט למינהן וכד´. הפרשנות הכי מעניינית ששמעתי עד היום, מכל המשחקים המשודרים שראיתי. סחטיין מודי.
התמוגגתי לאור השטויות של נדב יעקובי בשידור היום, בעיקר הדברים שאמר על קהל המכבים הירוק (אוהד מ.חיפה יעקובי?). מה, ברור, אם זה היה משחק רישמי ותוצאה דומה הירוקים היו ממשיכים לעודד, משתחווים. זוכרים בדרבי ההוא? ב3-0? הרישמי, בליגה. רכבות הם עשו שם, כוסאמק המשחק, אז הפועל מובילה 3-0 לא ביגדיל. לעזוב את המגרש באמצע? שלא תעיזו לחשוב על דבר כזה לייד אוהד מכבי, בשבילו זה יהיה משפט גס. לא מדובר כאן כמובן על העובדה שהחבר´ה הירוקים הגיעו למשחק שמטרותיו כולן הן הכנסות וחיזוק מבחינה כלכלית למועדון היריב, זה ממש יפה, ספורטיבים למפות. אבל אם לעזוב רגע את המטרות המברוכת שבגללן הגיעו היום אוהדי מכבי, ולדבר בתכל´ס על הכדורגל. הקהל של חיפה זה אחד הקהלים הכי "אוהדי הצלחות" שיש בארץ. מהקבוצות הגדולות. לא זוכרת שראיתי(\שמעתי) את הקהל הירוק מעודד כשחיפה מפגרת\לא משחקת טוב. כשזה קורה, השחקנים אפילו מלווים בשריקות בוז במחצית ובסיום המשחק. לא הצלחתי להבין מה יעקובי בדיוק ניסה להגיד, על סמך משחק ידודתי. שכח הבחור שכולם הגיעו בשביל אדם אחד, רובי שפירא ז"ל. פחות בשביל הכדורגל. פעם הבאה שיש לו הברקה דומה אולי כדאי שישמור אותה לעצמו. אגב, אומרים שקהל טוב נמדד בכשלנות, אבל בטח שלא נמדד במשחק בלתי רשמי\ידידותי

סיון

אני מחזק את כל מה שאמרת נדב יעקובי הוא בן אדם קטן..קטן מאד אפילו הוא מחזיק מהקהל הירוק שהוא ללא ספק הקהל הגרוע ביותר שיש..ואפ זה אני בטוח שכולם יסכימו איתי פה .. ( חוץ מאוהדי מכבי חיפה כמובן)..ועוד דבר יעקובי שמענו מה אמרתה היום עלינו...לא נסלח ולא נשכח..חכה שתגיע לאורווה!!!! הפועל פ"ת בישראל ראסינג אלופה!!

גרוע או לא גרוע..

בינתיים הקהל הגרוע הזה של מכבי חיפה דואג שהקבוצה שלו תהיה סמל להשגיות ולהצלחה, לא כמו הקבוצה שלכם שמסמלת את הלוזריות ואת התובסתנות. לא האמנתי למשמע אוזני היום בשידור.. נדב יעקובי :"אולי אוהדי הפועל חיפה רגילים לקבוצה מצליחה ופתאום קשה להם להתרגל לקבוצה החדשה שלהם, מן הפועל פ"ת.." לא צריך להוסיף שום דבר! זה רק אומר שהפועל פ"ת נמצאת בשיא השפל שלה! אני לא מבין מה מנכ"ל זירוקס חשב לעצמו שהוא הלך וניהיה הספונסר של קבוצה שמסמלת לוזריות.. הקהל של מכבי חיפה אולי מגזים הרבה פעמים, אבל הוא גם מוסיף הרבה לקבוצה, סתם למשל בלי הקהל באדיר עדיין היה מקבל אשראי בהרכב הפותח, ואלמושנינו היה ממשיך לשחק ששבש, או שבכלל כבר היה עוזב לקבוצה אחרת. הקהל של חיפה אולי לא הכי יצרירתי בעולם וססגוני, אבל הוא נאמן מאד, ואפשר לראות אותו בכל פינה בארץ, כולל בפ"ת, ואני לא אתפלא אם בעיר שלך יש רוב לאוהדי מכבי חיפה שמחפשים את הצבע הירוק הרענן, הווינר, מאשר אוהדי הפועל פ"ת. אבל אני מבין אותם שהם מעדיפים לאהוד קבוצה שרחוקה 100ק"מ מהם, מי רוצה לגדול לוזר ?

איזו גישה..

אהבתי במיוחד את המשפט המסיים. "מי רוצה לגדול לוזר"? שלמעשה, אומר הכל לגבי אוהדי מכבי חיפה. או בעצם, לגבי רובם.

Moti Kakun

New member
מרוב גיבוב השטויות שרשמת, אני פשוט

מתקשה להחליט היכן להתחיל
טוב, נתחיל מלמעלה לכיוון מטה... א. כיצד בדיוק הקהל שלכם "דואג שהקבוצה שלו תהיה סמל להשגיות" ?? על ידי שילוח קללות למאמן ולשחקנים כשהקבוצה נראת רע ? או על ידי מחיצת אוהדים ? ב. מי זה נדב יעקובי ? ג. הפועל פ"ת ממוקמת במקום הרביעי כרגע, not a big deal , אך לבטח לא "שיא השפל"
ד. מנכל זירוקס אימץ קבוצת צמרת ! ה. אני מכיר את אברם גרנט, הוא שם זין על הקהל שלכם ! (נו טוב, לא רק שלכם..) ואם אתה חושב לרגע שהצעקות של הקהל שלכם משנות כהוא זה על הרכב הקבוצה שלכם, think it over
ו. הקהל שלכם הוא לא ססגוני/יצירתי/נאמן ויעידו על כך השנים הרעות שלכם ז. כמה שמתאים
, עצם העובדה שיש לכם הרבה אוהדים בפ"ת, זה רק מראה כמה ש-"אוהדים" האלו הם גלורי הנטרס עלובים !!! ח. וסופי, ה"עיט" דיבר על קהל, לא על הקבוצה ! ואם 1500 אוהדים שלנו מלווים את "הקבוצה הלוזרית" שלנו לטדי, אני לפחות מוריד את הכובע

ממש חוכמה להיות מקום רביעי..

זה רק מראה שוב על הלוזריות שלכם.. מקום רביעי ואתה קורא של זה קבוצת צמרת ? אם היתה פה ליגה הייתי מסכים איתך, אבל לפני מי אתם אתם ממוקמים בטבלה ? לפני בית"ר המפורקת ? לפני קבוצות סוג ז´ כמו מכבי פ"ת,ראשון או נתניה ? לא חוכמה להיות הכי חכם בכיתה של טיפשים, חוכמה להיות הכי חכם בכיתה של גאונים.. ולגבי כל אוהדי ההצלחות שאתה מספר לי עליהם, אז ככה בונים קהל, שהם ילדים הם מתלהבים מההצלחות ומהכוכבים, ושהם מתבגרים הם הפוכים להיות אוהדים מן השורה בדיוק כמוני וכמוך.

Moti Kakun

New member
אני טענתי שזו "חוכמה" ???

אבל זאת גם לא חוכמה לקנות את כל ה-"סטארים" במזרח התיכון ועדיין לדשדש במקום השלישי
אתה יכול לקרוא לנו לוזרים כמה שבא לך, אני לצערי, רואה התמונה באופן יותר מפוכח, אתם ביחד עם שתי התל אביביות קונים את כל הסחורה הטובה in the market ומשאירים את השאריות ליתר הליגה... במצב הנוכחי, יהיה קשה לנשל אתכם מהצמרת ורק נס ספורטיבי יזניק לאליפות קבוצות אחרות מהשלישיה המובילה

שחר. ו

New member
לא מסכים איתך קקון!

אני טוען שזה לא רק עניין של כסף אלא ניהול נכון. אין סיבה שמה שמצליח באיטליה לקייבו לא יילך גם בארץ וביננו ה"סטארים" בישראל לא כאלה גדולים וגם הזרים ברוב המקרים (ובייחוד במכבי ת"א) לא אלה שעושים את ההבדל. ברור שבגדול 3 הקבוצות שהזכרת הם אלו שהסגל שלהם הכי חזק וגדול אבל מה שמאפיין את המועדונים (את מכבי חיפה מהעונה שעברה) זה שקט תעשייתי. אי אפשר להתחיל את הליגה עם ביקורות על הרכש היקר ועל המאמן מבלי שהקבוצה דרכה על הדשא ואחריי הפסד בדרבי קריאות לשחרר שלושה שחקנים. אותו סיפור גם עם בית"ר י-ם בעונה שעברה (הקבוצה בעלת התקציב הגבוה ביותר בישראל אי פעם). רוב הקבוצת (אם לא כולן) שמרכיבות את מרכז הטבלה סובלות מאופוזציות בהנהלה ומ"ביקורת של בכיר בקבוצה" דרך עיתון בערך כל שבועיים. עד שלא יתחילו לנהל כדורגל כמו עסק עם מחשבות ארוכות טווח , באמת שהמצב יישאר כמו שהוא היום.

בדיוק!!

הבדלי התקציב לא כלכך משמעותיים, מה גם עם ניהול מכון כם קבוצה כמו מכבי נתניה יכולה להתמודד על אליפות. צריך לדעת איפה להשקיע את הכסף, לפעמים כדאי להביא שחקן אחד טוב, משלושה שחקנים בינוניים. כדאי מאד גם שמאמנים יעקבו אחרי שחקנים לפני שהם מביאים אותם, לא חבל על כל הכסף שנזרק על כל מיני אפסים ?

Moti Kakun

New member
כלכלן כבר לא תהיה...

נכון שנהול נכון הוא מרכיב חשוב מאוד אבל אם תנאי הפתיחה של הקבוצות אינם זהים ותואמים, גם חבורת הניהול של ביל גיטס לא תשנה !

שחר. ו

New member
גם אתה לא..

כדורגל וכלכלה לא תמיד הולכים ביחד ואם אתה לא מאמין תשאל את לאציו וצ´לסי או אפילו את מכבי חיפה שהפסידה אליפות לפני שנתיים לקבוצה שהפרשי התקציב בינהם היו ההפרשים שבין הפועל ת"א היום להפועל פ"ת למשל..

Moti Kakun

New member
ידידי

מה שאני כבר שכחתי על ניהול והרצת חברות, אתה בחיים לא תלמד
עשה לי טובה, לך תשים את חבורת הניהול המהוללת שלכם עם הסגל של קרית גת ונראה כמה אליפויות הם יקחו
כדור רגל וכלכלה אולי לא תמיד הולכים ביחד, אבל עודף תקציבי אף פעם לא הזיק !

שחר. ו

New member
חביבי..

אני שמח לשמוע שאתה מינימום מורגן סטנלי ושקורות החיים שלי פרושים לפניך אבל זה לא קשור לדיון. הסגל הקיים ש"חבורת הניהול המהוללת" אימצה בתחילת דרכה לא היה טוב יותר מהסגל של קרית גת (טוב שלא העמדת לצורך הדוגמא את "עוצמה" חולון).

Moti Kakun

New member
תראה, אני לא מזלזל בהנהלה שלכם

אפילו לרגע ! ההנהלה הטובה והמקצועית בארץ (לא שזה כזה big fuckin deal אך בכל זאת) ! אולי הסגל שלכם לא היה כל כך טוב כשהם הגיעו אבל היתה להם את האפשרות (ע"י הגדלה מסיבית של התקציב) להשביח את סגל הקבוצה והמאמנים !

Moti Kakun

New member
במה בדיוק אתה לא מסכים איתי ?

תקציב גדול = סגל גדול וחזק = קבוצה טובה ומצליחה = שקט תעשייתי ... הדוגמא של ביתר אינה רלבנטית ודנו כבר בנושא הזה מעל ומעבר.. הדוגמא של הליגה האיטלקית לליגה שלנו היא מעט מגוחכת במקרה הטוב, בליגה האיטלקית גם קבוצות התחתית מסוגלות לרכוש super stars עולמיים ! וזה מביא אותנו לנקודה הכואבת ביותר של הפועל פ"ת ... דני לוי !!!! הבחור פשוט עושה שמות לתדמית והשקט שלנו

שחר. ו

New member
בהתבכיינות שלך כך שאנחנו "קונים את

כל הליגה". אם אבוקסיס, בן לוז וקלימי סבן זה כל הליגה (או להבדיל מה שמפריד בין הפועל פ"ת לאליפות) אז ניחא. ההתייחסות שלך להבדלים בין הליגה האיטלקית לישראלית היא בדיוק מה שהתכוונתי- זה לא שפה עוברים שחקנים סטארים כמו ויירה בין הקבוצות ומשחקים פה זרים שעושים את ההבדל כמו רונאלדו דווידס ובאטיסטוטה. קח את ההרכב של מכבי ת"א עם הצעירים שרץ במחזורים האחרונים ותעמיד אותו מול ההרכב של הפועל פ"ת ותראה שהקבוצה שלך יותר יקרה מה שלא בהכרח מעיד על ההישגים.

Moti Kakun

New member
כנראה ש-קלצ´נקו נולד ביפו../images/Emo3.gif

לא יודע איך נושא הדיון עבר אליכם, אבל לכם היה סגל חזק בהרבה משלנו גם לפני כן ! מכבי ת"א ??? נכון שיש להם הרבה שחקנים צעירים ומוכשרים אך איך אפשר להתעלם מהעובדה שהם קונים שחקנים יקרים לעמדות החלשות שלהם (בנין, זיתוני) והם מסוגלים להשאיר במועדון שלהם את כל שחקני הבית הטובים ואילו אנו מוכרים את מי שאנו לא מסוגלים להחזיק (קייסי, באדיר וכו´)

שחר. ו

New member
מולדובה זה ליד אבולפיה לא ?../images/Emo66.gif

בסדר, אז שכחתי את קלצ´נקו אבל צ´מע גוטמן בפגרה רכש משהו כמו עשרה שחקנים אם אני לא טועה ומצד שני לא היה שחרור מסיבי של שחקנים מהעונה שעברה כך שבכל אופן אי אפשר לאמר שמכבי התחזקה בעמדות החלשות ואתם החלפתם שחקן כמעט בכל עמדה.

Moti Kakun

New member
אתה פשוט לא קולט הא ???

אם החלפנו 10 שחקנים, איך יתכן שלא היה שחרור מסיבי ???
אנחנו החלפנו את כל הקבוצה כמעט (למעט קקון, זנדברג ו-דמירוביץ) בשל הביזיונות בסוף העונה שעברה ! כלומר, היתה לנו קבוצה ר-ע-ה !! עכשיו לגבי מכבי, היתה להם קבוצה טובה שנה שעברה (כמו לכם) שרק התחזקה ! מה כל כך לא מובן פה ?

שחר. ו

New member
דוקא כן...

אז שחררתם את הזרים בן עמי וגפני.. זה לא אומר שהחלפתם עשרה שחקנים כיון שלא היתה כאן החלפה של אחד תמורת אחד אלא גוטמן קנה וקנה וקנה...עכשיו לגבי מכבי, כל מה שהם עשו זה רכשו את זיתוני ותורג´מן שבינתיים לא שינו כלום משנה שעברה - ההבדל הוא בשחקני נוער שעלו מהספסל ואצלכם כמעט ולא מקבלים הזדמנות כמעט ובחוסר שקט בהנהלה שעליו מבתסס כל הת´רד המחורבן הזה! מה כ"כ לא מובן פה ?

למעלה