מה תהיה נוסחת החומר היוני אלומיניום פחמתי?

goad2000

New member
מה תהיה נוסחת החומר היוני אלומיניום פחמתי?

נתקלתי בבעיה בשאלה הזאת, משום שבשני היסודות אני מקבל קטיונים, ואני לא מבינים איך הם יוצרים חומר יוני במצב הזה כי אמורה להיות דחייה ביניהם! אני כנראה מתבלבל באחד השלבים בפתרון, וצריך עזרה
. C--->C2+ C3Al2 Al--->Al+3 מה הטעות כאן?

Al4C3

הפחמן הוא אניון וזאת בגלל שהאלקטרושליליות שלו יותר גדולה משל אלומיניום ולכן בקשר יוני הוא יהיה האניון. לפחמן 4 אלקטרונים בקליפה החיצונית, כלומר 4 חסרים להשלים אוקטט ולכן מטענו יהיה -4 לאלומיניום 3 אלקטרונים בקליפה החיצונית ולכן מטענו יהיה +3 מכאן נקבל נוסחא מולקולרית: Al4C3

goad2000

New member
חשבתי שמותר להוסיף מקסימום 3 אלקטרונים.

זאת הסיבה שלא השלמתי את תת הרמה של הפחמן ל-3P מלא, אלא החסרתי שניים שאגיע ל-2S מלא (למרות שגם זה לא נשמע לי תקין). תודה

goad2000

New member
שאלה נוספת בנוגע לנוסחת מבנה מולקולארית.

אני יודע לאייר נוסחת מבנה של תרכובת מולקולארית רק כשישנם מקסימום שני יסודות שונים. אני לא מצליח לעשות את אותו הדבר עם תרכובת בת 3 יסודות! למשל SiH3Cl, איך תיראה נוסחת המבנה שלה? או אפילו H2O2? צירפתי ציור למה שאני חושב שהיא אמורה להיראות, לפחות הדבר היחידי שאני מצליח לחשוב עליו.

Nizan 16

New member
../images/Emo115.gifהקשרים בציור אינם נכונים

הצורן קושר 4 קשרים, הכלור קשר אחד והמימן קשר אחד, בציור לא ציירת אפילו קשר אחד תקין. אין מה לסבך את זה, בד"כ אטום שיש לו יותר קשרים יהיה במרכז והאטומים עם הקשרים המעטים יחוברו אליו. בדגומא של מי חמצן החיבור הוא כזה: H-O-O-H רק שכמובן המולקולה אינה קווית אלא יש שתי זוויות קהות בחיבורים של המימן עם החמצן (מעין זיגזג קטן).

למעלה