מה קורה אם תובע אותי מישהו הרשום כמת??????

SOL5555

New member
מה קורה אם תובע אותי מישהו הרשום כמת??????

יש מישהו שתובע אותי כלכלית בבית משפט לתביעות קטנות בית משפט השלום ובעצם נאמר לי שהוא רשום כמת!! איך בדיוק אני מבררת את זה ואם זה נכון מה זה אומר מבחינת התביעה???

cויתן

New member
אם הוא מת, התביעה ממשיכה

תקנה 36 לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת : "36. לא תפוג תובענה על שום שאחד מבעלי הדין מת או פשט את הרגל, ובלבד שעילת התובענה בעינה עומדת; ואם מת אחד מבעלי הדין בין גמר הדיון לבין פסק הדין, לא תפוג התובענה אף אם אין עילתה קיימת עוד אלא מותר ליתן פסק דין." במידת הצורך, יש להגיש בקשה לבית המשפט למינוי בעל דין חליף, כפי שקבע בית המשפט העליון בע"א 4923/09 עתילי ערפאת נ' בנק הפועלים בע"מ

SOL5555

New member
תודה אך לא הבנת אותי - מתחזה למת

לא הסברתי את עצמי נכון: אם הוא מתחזה למת? הבן אדם בעצם חי וקיים אך התחזה למת כנראה. מה אז???????????

אם הוא רשום כמת אז הוא מת

היו מקרים שאנשים היו רשומים במשרד הפנים בתור מתים, וגם לאחר שהופיעו לפני הפקידים לא עזר כלום. הפקידה הסבירה להם ארוכות בהגיון ראוי לציון שהם נחשבים למתים.

גניפר14

New member
איך בדיוק אפשר להתחזות למת?

ולקום לתחייה זה לא מובן לי. או שיש רישום שהוא מת או שלא. הסבר בבקשה

SOL5555

New member
אני צריכה לבדוק את זה מחר במשרד הפנים

היום סגור אבל זבה מה שאמרו לנו שהוא נרשם כמת אני לא יודעת איך אני רק יודעת שהבן אדם הזה באמת משוגע ותרשו לי לא לפרט כדי לא להיחשף יותר

תשאלי את הכלב שלי

אני אומר לו - ברק, שב! אז הוא יושב. תן יד! הוא נותן יד. ארצה! הוא נשכב על הגחון ומכשכש בזנב. תעשה מת! תעשה מת ברקי! אז הוא נשכב על הגב, עוצם עיניים ולא זז. ואז הוא קם ומקבל חתיכת קבנוס.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עלית על בעיה כאובה

הרבה מתחזים למתים מצביעים בבחירות מתהלכת שמועה, למשל, שבבני ברק אסור לכהנים להצביע בין 11 ל 3 שכן אז מצביעים המתים......

במקרה כזה

ניתן לבקש מבית המשפט לצוות על משרד הפנים להעיד באמצעות תעודת עובד ציבור, שמצורף אליה העתק מתאים למקור של הרישום אודות מותו של האיש ותאריך הפטירה. הדבר לא יסכל את התביעה, כפי שאיתן הסביר לך, אולם זה יזעזע את כל התיק ויפגע באופן קשה מאוד באמינותו של התובע.

למעלה