מה קורה אם חתמתי במקום עבודה על

מצב
הנושא נעול.

galgal21

New member

התחייבות לעבוד במשך שנה , העבירו אותי קורס מסוים , התחלתי לעבוד אך אחרי חודשיים הפרתי את החוזה כי מצאתי עבודה טובה יותר. נניח שהעבודה הראשונה היתה עבודה בשכר נמוך 30-25 ש"ח לשעה. האם אפשר להכריח אותי להשלים את תקופת העבודה (1 שנה) ? האם אפשר לדרוש מהמעביד החדש שיפטר אותי ? האם אפשר לתבוע ממני פיצויים ? כמה ?

שיר ורד

New member
תשובות

התחייבות לעבוד במשך שנה , העבירו אותי קורס מסוים , התחלתי לעבוד אך אחרי חודשיים הפרתי את החוזה כי מצאתי עבודה טובה יותר. נניח שהעבודה הראשונה היתה עבודה בשכר נמוך 30-25 ש"ח לשעה. האם אפשר להכריח אותי להשלים את תקופת העבודה (1 שנה) ? האם אפשר לדרוש מהמעביד החדש שיפטר אותי ? האם אפשר לתבוע ממני פיצויים ? כמה ?
תשובות
אי אפשר להכריח אותך להמשיך לעבוד עד לתום התקופה, אי אפשר להכריח את המעביד החדש לפטר אותך, אלא במקרים נדירים של מעסיק מתחרה וחשש לגילוי סודות של המעסיק הראשון, אפשר לתבוע ממך פיצוי כספי בשווי חלקי או מלא של ההכשרה. במידה ולא נקבע סכום נקוב כקנס בחוזה, הסיכוי להצליח בתביעה כזו הוא נמוך, אם נקבע סכום והוא סביר ביחס להיקף ההכשרה, אזי רוב הסכויים שהמעביד יצליח לקבל את מלוא הסכום הנקוב או כמעט את כולו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה