מה עם התזונה

• פותח הנושא assy
  • פורסם בתאריך

assy

New member
מה עם התזונה../images/Emo10.gif

אני בתחילת ההריון וסובלת מבחילות נוראיות. אני לא יכולה לאכול כלום. גם מחשבה על אוכל עושה לי בחילה. דבר היחיד שאני יכולה להכניס לפה זה צנימים "טוסטעים" וגבינה לבנה. וגם לא בכמיות. תמיד חשבתי שבהריון צריך לשמור על תזונה נכונה. אבל איך אפשר שכל מה שאני יכולה זה להקיא. אני זקוקה לעצה או איזשהי הזדהות. תודה

ארגמן 33

New member
assy

אשתי ירדה בשליש ה 1 חמש קילו!!..שום אוכל לא נכנס ומב שנכנס מיד יצא. היו כמה מאכלים ששברו את העיניין אך אני מניח שזה שונה מאישה לאישה. (תה טחינה ביצה קשה ללא הצהוב..). אנחנו נכנסו לחמישי ואין ספק שהמצב השתפר. אוכלת יותר אם כי לא כל דבר. היא חזרה למשקל המקורי שלפני ההריון ואפילו הבחילות התמעטו אם כי אנו מחכים בכליון שיפסיקו. העצה היחידה שאני יכול לתת היא בכל דקה שמרגישים רע להזכר באולטראסאונד :) בדופק ברגליים הקטנות. זה לא מרפא אבל מחמם מבפנים עד ההקאה הבאה.

מיקגאפ

New member
צרת רבים (או רבות בעצם)...

התופעה של בחילות והקאות בשליש הראשון מאד מאד מוכרת. גם אני הורדתי בשליש הראשון משהו כמו 3 ק"ג כי למרות שלא הקאתי היו לי בחילות נוראיות וכמעט לא הייתי מסוגלת לאכול. אז קודם כל לא לדאוג מנושא התזונה בשליש הראשון - זה ממש לא נורא אם תרדי קצת במשקל בתקופה הזאת. זאת תקופה בעייתית כמעט אצל כולן וזה ממש לא קובע את המשך ההריון. בהמשך רובנו "מפצות" בריבית דריבית על מה שהפסדנו...
העיקר להקפיד על שתיה (כדי לא להגיע להתייבשות), לאכול מעט ולעתים תכופות יותר ו... לחכות בסבלנות שיעברו השבועות הראשונים. בהצלחה!
מיכל

טלאפ

New member
העובר לא יסבול מחוסר תזונה

ASSY ךפי ספר התנך (המדריך הישראלי.. של ד"ר בר) העובר לא סובל מחוסר תזונה בכל מקרה הוא יקבל את כל אבות המזון והחומרים להם הוא זקוק מתוך הדם שלך. לך אולי יהיה מחסור אבל הוא יהיה בסדר. ואני יכולה להרגיע אותך כל מה שאני אכלתי בחודשים הראשונים שלי זה פיצה בואריציות שונות כי לא יכולתי לראות שום דבר אחר. גם אני ירדתי די הרבה במשקל בהתחלה. אחרי חודש שלישי המצב התחיל להשתפר למרות שעדיין אני לא אוכלת ממש בריא בתור אחת שלפני ההריון היתה מתה על ירקות היום אני אוכלת איזה מלפפון ורבע לשבוע... בכל מקרה תמשיכי לקחת את הויטמינים שהרופא בוודאי רשם לך.

ב ה י ר

New member
מים הכי חשוב../images/Emo70.gif

לי תמיד אמרו הרופאים שלא נורא אם אני לא אוכלת העיקר לישתות, כיוון שהיתיבשות יכולה לגרום להפלה. לנחם אותך אני בתחילת שליש שני וירדתי עד כה 8 ק"ג ואף רופא לא "היתרגש" מזה. זה טיבעי לרדת במשקל בשליש הראשון. אבל אם את לא לוקחת ויטמינים כדי שתיקחי....(למרות שגם אותם אני הקאתי) הנחמה היחידה שאני להגיד לך שזה מישתפר לקראת סוף השליש הראשון. למרות שעד היום יש לי ימים של בחילות נוראיות וימים טובים כאילו כלום. אני מאוד מבינה אותך.
תרגישי טוב

assy

New member
ואוו. תודה לבה לכן ולכם

אתן ממש מקסימות וגם מקסים. ממש הקלתם עלי , אני טיפוס שמאוד מקפיד על תזונה נכונה וגבינה לבנה לא אכלתי שנים (רק גבינת עזים) ופתאום אני לא יכולה לאכול כלום חוץ מהגבינה הלבנה. קצת אירוני לא
ואגב גיליתי ש ים מאוד עוזר לי לבחילות. אתמול טיילתי ליד הים ולאחר מכן הרגשתי נפלא
טוב אני מניחה שכל אחת והדרך שלה (כמו בכל דבר)

ארגמן 33

New member
אגב הים

עבד ועדיין עובד גם אצלנו..כנראה שגם בהריון הים הוא יותר מאוסף של טיפות מים מלוחות :)

ארגמן 33

New member
אציטון בשתן

תקפידי על לשתות ובקשי מהרופא בדיקות שתן..אלה בודקות את רמת האציטון ומעידות בצורה ברורה על חוסר נוזלים או מצב תקין.

assy

New member
תודה ארגמן

אני שותה הרבה וכבר עשיתי בדיקות דם לפני שלושה ימים.

למעלה