מתכון: בוואריה / רות סירקיס
מתכון: בוואריה / רות סירקיס רכיבים: 10-12 מנות: 4 ביצים מופרדות 14 גרם ג'לטין 1/4 1 כוסות חלב 1 כף קורנפלור 2/3 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כף קוניאק 2 כפות סוכר 1 שקית שמנת מתוקה לגיוון: קליפת תפוז מגוררת/ חתיכות תותים/ 2 כפות ליקר/ אגוזים קצוצים וכו'. בכל מקרה- כמות החומרים המוצקם אינה צרכיה לעלות על ½ כוס. אופן הכנה: מערבבים את הג'לטין ב-1/4 כוס מים קרים, לריכוך. שמים את החלמונים בסיר בינוני (לא מאלומיניום), טורפים במזלג ומוסיפים בהדרגה את החלב, תוך כדי בחישה. מוסיפים גם את הקורנפלור ואת הסוכר. מערבבים היטב כך שלא יישאר כל גוש או גבשוש (ככה היא כותבת..). מוסיפים את הג'לטין המרוכך. מחמממים את התערובת על אש נמוכה או מעל אדים. בוחשים באמצעות כף עץ עד להמסת הסוכר והג'לטין והסמכת התערובת. התערובת צריכה להגיע כמעט עד רתיחה, אך אסור שתרתח ממש! אם תרתח- יתגבשו החלמונים ובתערובת יווצרו גושים. משך החימום הוא 5-7 דק'. מסננים את התערובת דרך מסננת רשת לתוך קערה בינונית, הסינון יבטיח תערבת חלקה לגמרי. מוסיפים את תמצית הוניל והקוניאק. מצננים את התערובת עד שתהייה קרה לגמרי, די סמיכה, אך עדיין נוזלית (בערך בסמיכות של דבק או רסק עגבניות). צינון נכון של הבוואריה הוא המפתח להצלחתה- אם היא נוזלית מדי הקציפה נפרדת ל-2 שכבות, אם היא נוקשה- קשה להבליע בתוכה את הקצף ויתקבל מרקם שאינו אחיד. על מנת לזרז את הקירור ניתן להניח בתוך כלי ובו מים קרים. יש לבחוש מדי פעם כדי למנוע גושים ובכדי לדעת מתי התערובת מגיעה לסמיכות הרצוייה. **אם בוחרים באחת מהתוספות- יש להוסיף אותה בשלב זה. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים 2 כפות סוכר ומקציפים עד שהקצף נוקשה ומבריק. מוסיפים כ-1/4 מכמות הקצף לתערובת החלמונים ןמערבבים בתנועות קיפול. מעבירים את התערובת בחזרה אל קערת הקצף ומבליעים אותה בעדינות, שוב- בתנועות קיפול. מקציפים את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים לתערובת ומערבבים בעדינות עד שלא רואים יותר עקבות הקצפת. יוצקים את התערובת לתבנית הגשה, שקיבולה 5 כוסות, או לכלים אישיים. מכסים היטב ומצננים במקרר כ-6 שעות, או ללילה שלם. הערות: פסח. מקור המתכון: רות סירקיס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2