מה עושים עם זה?

הילור

New member
מה עושים עם זה?../images/Emo101.gif

ככה, ארוחת ערב..יש מצאי מסויים בבית, מה עושים? קמח ביצים שוקולד מריר כמובן חב' שעועית חתוכה בננות מהעץ בגינה תמרים מהעץ במטע ירקות רגילים (עגבניה מלפפון...) תפוחי אדמה אטריות ביצים טחינה גולמית מעולה שורש למרק מעדני חלב בטעם פירות תודה תודה
 
אז ככה:

קמח+ביצים+תפוחי אדמה=לביבות. שורש+עגבניות= נוזל למרק+אטריות+שעועית=מרק. מלפפון+טחינה=סלט. שוקולד נוזלי+בננות=בננות מצופות שוקולד [מוגש חם או מצונן] תמרים+מעדני חלב=קינוח נוסף.
 

dana 2222

New member
עוגת מוס שוקולד על בסיס מאפה קוקוס

עוגת מוס שוקולד טעימה :קלה להכנה וטעימה ,,,!!! המצרכים הדרושים: 5 ביצים -(להפריד חלמונים בנפרד,וחלבונים בהמשך להקציף) 100 גרם קוקוס, חצי כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר 2 קרטונים קטנים שמנת מתוקה 1 כף מרגרינה חופן אגוזי- מלך קצוצים גס לקישוט. להכין מראש : תבנית קפיצית מספר 28 משומנת בכף מרגרינה, (אפשר להכין גם בתבנית אלומיניום חד- פעמית). לחמם מראש תנור- אפייה ל170 מעלות חום. ההכנה: 1.להפריד חלמונים וחלמונים: את החלמונים הצהובים משאירים בצלוחית בצד. 2.להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר במקצף , עד שנעשה קצף יציב לאחר שיתקשה. 3.להוסיף אל הקצף 100 גרם קוקוס ,תוך תנועות קיפול בכף,עד שכל הקוקוס יבלע לתוך הקצף.ולשפוך לתבנית מעט משומנת מס' 28. 4.לאפות בתנור מחומם מראש בחום 170 מעלות , לאפות כ 20- דקות עד שמזהיב ולצנן. יתקבל משטח זהוב אשר יתפח בהתחלה אך בהמשך כשיצטנן קצת, הוא אמור לרדת בגובהו,אך לא לדאוג זה רק הבסיס למוס. בינתיים עד שבסיס העוגה שיצטנן, יש להמיס את השוקולד מעל אדים,(סיר עם קוביות השוקולד שמונח בתוך סיר מים חמים הרותח על האש.). כלומר את 200 גרם שוקולד המריר לבחוש בסיר קטן המונח מעל לסיר גדול יותר עם מים רותחים,לבחוש ולבחוש עד שהשוקולד נמס. לכבות אש ולהניח להתקרר כשהשוקולד מתקרר קצת להוסיף אליו את החלמונים ולערבב ביחד לתערובת חלקה. בקערה להקציף מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמתקשה,ולצרף לשוקולד ולערבב (בתנועת קיפול) ביחד , לשפוך את התערובת על הבסיס קוקוס האפוי שבתבנית, לשטח וליישר בכף או במרית,ולהעביר לפריזר להקפאה של שעה. כעבור שעה להקציף קרטון שמנת מתוקה עם כף אחת סוכר, להוסיף על גבי העוגה הקפואה ,ולפזר מעל חופן אגוזי -מלך לקישוט, שאפשר גם לגורר מעל 1/4 כוס שוקולד מריר,(במגרדת). מחזירים לפריזר מקפיאים לעוד שעתיים. (או לכל הלילה). טעים וממכר !!! •
 

dana 2222

New member
ומהאיטריות תכיני קוגל ,הנה המתכון

קוגל איטריות מעולה,ומאוד קל להכנה: המצרכים הדרושים: 500 גרם אטריות בינוניות 4 ביצים חצי כוס סוכר חום חצי כוס סוכר לבן 2 כפיות קינמון כפית פלפל שחור גרוס טרי להשחמה: 1/4 כוס סוכר חום 1/4 כוס שמן ההכנה: 1.בסיר גדול מביאים לרתיחה כשני ליטרים וחצי מים, עם כף מלח, מוסיפים אטריות.מכסים במכסה ומבשלים 5 דקות עד שהאטריות מתחילות להתרכך. 2.מסננים ושוטפים במים. 3.שמים בכלי חסין אש עם מכסה.(אפשר פיירקס). 4.במחבת קטנה וכבדה מבשלים את הסוכר עם השמן תוך בחישה בכף עץ, עד שמתקבל קרמל כהה. מוסיפים לאטריות ומערבבים. 5.מערבבים בנפרד את החומרים הנותרים מוסיפים לסיר, מכסים ואופים כשעתיים בתנור שחומם מראש לחום בינוני. 6.הופכים על צלחת ופורסים כעוגה.
 

dana 2222

New member
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ושורש,,,

ירקות שורש לחתוך לפרוסות עבות לתבל שמן מלח פלפל לבגור בנייר כסף לתבנית התנור 200 מעלות חום עד לריכוך. תפוחי אדמה בתנור:לתבל את תפו"א בפפריקה במלח שמן-זית ועלי רוזמרין טריים או בקצת אבקת אגוז מוסקט, לעטוף בנייר כסף ולתנור ביחד עם השרשים. הכנת שעועית- הירוקה: 1.לטגן בצל גדול קצוץ,במחבת עם 4 כפות שמן במשך שמן 3 דקות, עד שיתרכך הבצל ויתחיל קצת להזהיב, 2.להוסיף את השעועית לערבב ביחד 2-3 דקות. 3. להוסיף מים חמים בגובה השעועית עם 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל-שחור, 1/4 כפית אורגאנו,2 שיני שום כתושות,צרור פטרוזליה ו-1/2 כוס כוסברה קצוצה. לבשל עד שהשעועית רכה אך לא יותר מדי, 4. להוסיף 100 גרם רסק עגבניות מדוללים בחצי כוס מים. לבחוש ביחד לכסות מכסה,ולאחר 5 דקות לכבות את האש להשאיר מכסה סגור לעוד 15 דקות,וזה מוכן.
 

bel5

New member
אני הולכת על סלט איטלקי../images/Emo141.gif

סלט תפוחי אדמה איטלקי : ביצים קשות תפוחי אדמבה בצל פרוס לבע לא יותר מידי רצועות פלפל אדום (לא חובה ) זיתים שחורים רוטב כף חרדל + שמןקנולה באותה כמות כמו חומץ מערבבים ומוסיפים מלח פלפל שחור לפי טעם
מרק שעוית ירוקה : בצל מתוגן + ירקות השורש קצוץ להוסיף מים כליטר וחצי חופן איטריות אבקת מרק + פלפל שחור ,קוביות גזר אם יש אני מגישה עם שמנת חמוצה רגילה וירק קצוץ טרי מעל
בננה ספליט
 

dana 2222

New member
פרוסות בננות ורצועות תמרים ל,,,

להוסיף לסלט גזר, לגורר 7 גזרים בפומפייה(מומלץ במעבד המזון), לתבל עם 1/4 כוס מיץ לימון, סוכר לפי הטעם , כוס מיץ תפוזים טבעי פריגת, להוסיף את פרוסות בהבננות ורצועות דקות של תמרים, ובעזרת 2 כפות עץ לערבב בהקפצהכדי שמיץ התפוזים יכסה את פרוסות הבננות. לקשט מלמעלה מלמעלה 1/2 כוס אגוזים שלמים ו1/2 כוס צימוקים.
 

dana 2222

New member
טחינה גולמית , תערבבי עם ,,,,

כמות מים על כוס טחינה 3/4 כוס מים , 1/4 כוס מיץ לימון 1/2 כפית כמון טחון 2 שיני שום כתוש 1 כף שמן זית מלח לפי הטעם, לערבב הכל היטב בקערית לקבלת רוטב חלק ואחיד. להכין סלט ירקות ולצקת עליו מרוטב הטחינה.
 
למעלה