מה עושים עם המון המון ריבת תות?

superorti

New member
מה עושים עם המון המון ריבת תות?

היי, היום עשיתי סדר במזווה ומתברר שיש לי 3 צנצנות של ריבת תות..ריבה טעימה מאוד אבל חשבתי לנצל אותה לטובת מתכונים אחרים...עוד מעט חנוכה ובאחת אשתמש למילוי סופגניות ..אבל יש עוד 3 צנצנות!!!אשמח לקבל רעיונות / מתכונים מה אפשר לעשות עם הכמות האדירה הזו...:)תודה!!!
 
ממממממממממממממממ

עוגיות סנדביצ'
אפשר לשמור הרבה זמן במקום מוצל,לשמוש עתידי
יוגורט בטעם תות
&nbsp
למשל,בקטנה,,,,,,
&nbsp
 

superorti

New member
עןגיות סנדביווץ עם ריבה

לא נשמרות להרבה זמן בכללהן מתרככות תוך כמה ימים ונהיות ״מושיות״ כאלו ולכן הפתרון הזה לא כל כך טוב לי..אבל תודה בכל אופן :)
 

kriz

New member
אחד פשוט התכוון

שאת הריבה אפשר לשמור הרבה זמן...
 

superorti

New member
אז אני שכחתי לציין שתאריך התפוגה קרב

סורי
 
העיניין היה,

שמושים לריבת תות שיש ברשותך
לכן באה הצעת העוגיות
מבטיח לך שאת תכיני אותם,הם לא יספיקו להיות מושי,,,,,,,,,,,,,
הם ייחטפו וייאכלו בטרוף ומהר
&nbsp
 

superorti

New member
יש בזה משהו

אני תמיד מכינה אותם בכמות כפולה מראש...אבל מרב שהכנתי אותם כל כך הרבה כבר נמאס לי מהמתכון הזה, למרות שהוא מתחסל בקלות
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מצמצמים מעט את הריבה לפני האפייה

ואז העוגיות נשמרות במיכל אטום הרבה זמן מבלי להתרכך.

אם מכינים כמות גדולה של עוגיות מקפיאים כמובן.
 

superorti

New member
היא שרדה שנה והנה מתקרב תאריך התפוגה

הצנצנות היו במקום כל כך בלתי נראה לעין שכנראה לא ידעתי שהן קיימות וקניתי אחרות בכל פעם ובעקבות הסדר מצאתי אותן בפינה חבויה במזווה.לכן התאריך תקף לחודש חודשיים הקרובים.
 
ומה עם שימוש פשוט

כמו לחם קלוי (אייייייייייייייייייייייייייי) ועל זה ריבת תות + תה או קפה
אחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
גם אני בדיעה שריבות נשמרות הרבה זמן.
 

TCHM

New member
את יכולה...

להכין:
  • עוגת לינצר.
  • רולדת ספוג במלית ריבה.
  • רולדת בצק פריך במלית ריבה.
  • צמת שמרים במלית ריבה.
  • למלא טרטלטים/פאי בריבה וקצפת מעל.
  • עוגה בחושה שייש ריבה.
  • עוגת גבינה קרה/אפויה שייש ריבה.
  • עוגת טורט בשכבות ריבה וקרם.
  • מאפינס/קאפקייקס במלית ריבה.
  • "סנדוויץ" פנקייק וריבה.
  • גלידת תות.
  • מוס תות.
  • Pate de Fruits
ועוד.......
 

superorti

New member
ואווו איזו חגיגת תותים אני הולכת לעשות!!!

תודה על הרעיונת המדליקים!! אהבתי :)עכשיו רק לחפש מתכונים חחח...
 

חנהפ

Active member
עוגות עם ריבה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6470.html[/URL]

עוגת ריבה ופירורים
רכיבים:
200 גרם מרגרינה/ חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
כוס סוכר
שקית קטנה קמח תופח (או 3/4 2 כוסות או 350 גר')
3 ביצים
1 אשל (אני שמתי יוגורט ביו 1.5%)
2 סוכר וניל
ריבה אדומה וטובה (אני שמתי ריבת תותים)



אופן הכנה:
לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים.
להוציא כוס מהפירורים להניח בצד.
להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל.
לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת לתבנית אינגליש קייק.
להכניס לתנור 180 מעלות ל20 דקות
להוציא,
למרוח ריבה על פני העוגה.
מעל לפזר את הפירורים.
להמשיך לאפות עוד כ-25 דקות.
הערות:
ע"פ מתכון של רובנס.
* אפיתי ב- 2 תבניות אינגליש קייק והספיק בדיוק.
*אפשר להמיר את האשל במעדן סויה בטעם וניל
 

חנהפ

Active member
ועוד אחת

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_8299.html[/URL]

אפשר להחליף פה את הפירות בריבה מהולנ במעט מים

עוגה מערבולת
רכיבים:
1/4 2 כוסות קמח
1/4 כוס שקדים טחונים
1 כוס סוכר
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
6 כפות שמן (השתמשתי בקנולה)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס פירות יער שעברו בישול קצר עם סוכר ולאחר מכן סוננו מעודף נוזלים



אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 175 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק (יותר רחבה מזו הרגילה הח"פ).
מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים, סוכר, אבקת אפיה ומלח.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל.
יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג (העיסה תהיה סמיכה).
בקערה נפרדת שמים את הפירות. מודדים 2/3 כוס מעיסת העוגה ומוסיפים. מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית 1/2 כמות מעיסת העוגה (העיסה ה"פשוטה") ומשטחים.
יוצקים מעל את עיסת הפירות ומשטחים.
יוצקים על שכבת הפירות "גבעות" מעיסת העוגה שנשארה באמצעות כף.
יוצרים דוגמת שיש באמצעות סכין.
אופים כ-50 דקות או עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם מעט פירורים).
 
למעלה