מה עושים עם דיכאון שלא מתייאש ונשאר למרות הכל

מה עושים עם דיכאון שלא מתייאש ונשאר למרות הכל

אוף הדיכאון שלי לא מתייאש הוא חיי איתי כבר שנים ולא זז לשום מקום לאן לא הלכתי לפסיכולוגים מכל הסוגים ,קוגניטיבים התנהגותיים , פסיכודינמים , עובדים סוציאלים , מוח אחד , מדיטציות ויוגות , פסיכיאטורים שדחפו לי מלא כדורים נגד כל דבר שאן , קבוצות תמיכה , דינמיקות קבוצתיות , אפילו למדתי פסיכולוגיה ועבודה-סוציאלית , אומגה 3 , ועוד כל מיניי צמחוניים , למדתי בישיבה וגם שם הבטיחו לי שהתורה תטפל בי , אני מצייר וכותב , והולך לחדר כושר ומטייל , ניסיתי למצוא אהבה אבל האהבה לא מצאה אותי , יצרתי קשרים עם אלפיי אנשים (ולא היה לי קל) דיברתי באינטרנת עם מלא אנשים וכ"ו . בקיצור שום דבר לא עזר לי , וכמו שאהוד בנאי הגדול אומר בשירו "כולם שואלים אותי אם ניתפסתי?" אז זהוא שלא ניתפסתי ונשארתי למרות כל הנסיונות מדוכא ומלא בעיות פסיכולוגיות ואחרות , אז מה עושים לכל הרוחות???????

אופירA

New member
מנהל
בן כמה אתה, וכמה שנים מלווה הדיכאון

באיזו צורה הוא מתבטא, ועל איזה חסר הוא יושב. כמה זמן הקדשת בטיפול פסיכולוגי שהרגשת איתו טוב יותר, ומה אתה יכול להגיד על ההישגים התובנתיים וההתנהגותיים שהפקת ממנו. התורה לא מטפלת בשום חולי נפש. מישהו שם בישיבה הטעה אותך. התורה יכולה לענות להרבה ספקות, שמציקים ומעיקים מאוד על נפשם של אנשים רגישים הסובלים ממחלות, ולהביא הקלה משמעותית למועקתם - בתנאי שהם במצב נפשי מספיק חזק כדי לקבל את התשובות של התורה. וסדר העדיפויות הנכון הוא קודם בריאות - לעמוד על הרגליים - ואח"כ לזכות בתשובות שהתורה יכולה לתת. תשובות, אבל לא פתרונות!!! האם יתכן שלא מיצית ולו אחד מהמטפלים שעברת, כי לא נתת לטיפול מספיק זמן כדי לעזור לך? עליך לכתוב לעצמך את כל הקורות אותך במהלך הטיפולים ולמין את הבעיות, ההצלחות והכשלונות בטיפולים, ולהבין איפה אתה נמצא. הרי ברור לך שאין מישהו שיכול להביא לך ישועה רק כי "עד עכשיו כלום לא הצליח לך". צריך לנתח ולהבין מה לא הצליח לך, מה כן הצליח, וללכת על הדרך שהצליחה בסבלנות, ולתת לה את הזמן וללמוד ממנה מסקנות נוספות לגבי המשך הדרך. תוכל לעשות את ההתבוננות הזו ולשתף במסקנותיך בפורום, ואולי נוכל להשיא לך עצה שתהיה לך כלי בהתקדמות.

יום טוב

מצא לעצמך תחביבים מענינים וחשובים לך, ועסוק בהם הרבה בזמן הפנוי. אז תרגיש יותר טוב.

ניסתי הכל זה לא עוזר,,,

אני מכיר את התחושה הזאת הנוראית הזאת של החוסר אונים הזה ניסיתי הכל מהמזרח עד למערב משיאצו וטווינה ועד לקרוא ספרים כלום לא עוזר הכאב נשאר כמו צלקת על הנשמה

יום טוב

בדוק, מה מפריע לך לשפר את מצבך, ואיך לתקנו. חפש דרכים חדשות לשפר מה שרע לך בחיים ולעשות את חייך טובים ככל האפשר.

זה מעיק נורא

והתחושה הזו בלתי ניסבלת, לי הכי נורא זה כל הטחינה בשכל של פסיכולוגים , לא ממש לא עוזר לי לבדוק איפה אני טעיתי ומה הפסיכולוגים יכולים לתרום , לי יעזור פשוט לעשות ולהצליח בלי כל זיוניי השכל , תודה לכולם על היחס זה ניראה לי הכי חשוב יחס של אנשים שאכפת להם .

אופירA

New member
מנהל
בתלוי במצב -

לפעמים (בעיקר אצל גברים צעירים) דיבורים אצל הפסיכולוג אינם יעילים כ"כ. אם יש לך כוח לשנות את המבט שלך, ייתכן שהפיתרון הוא לא להתעצבן אצל הפסיכולוגים, אלא באמת לשקוע בעשייה ועוד עשייה, ולשנות את המבט על ההצלחות ועל הכשלונות. מבט יכול להפוך הרבה כשלונות להצלחות, תלוי באיזו זווית מסתכלים. ואת אלו שהוא לא מצליח להפוך להצלחות, הוא יכול לעמעם את הכאב ולסלק את האכזבה ולהגיע לדו קיום בשלום עם הכישלון. ייתכן שעליך להסכים לעשות (גם אם תיכשל). עוד ועוד לעשות, ולספור את ההצלחות, ולא להתייאש. תתעלם מהכשלונות ותספור את ההצלחות, ותנסה להתבונן ולראות איפה חלק מהכשלונות הם בעצם הצלחות, אלא שבמבטך הקודר הפכת אותם לכשלונות... לדוגמא - בקבוצת הנשים אליה אני משתייכת, מעטות מאוד הן אלו שלא הצליחו לבנות חיי זוגיות והן חיות בגפן (עם/בלי ילדים). אני ביניהן... כישלון. שנים אמרתי לעצמי - כישלון, אבל זה מה שיש, ועם זה נעשה את הטוב ביותר. נקבל את הגזירה באהבה, עם כל כמה שהיא צרה צרורה לנפש (כי הכי אני סובלת מהבדידות הפנימית). יום אחד התבוננתי והצלחתי לשנות את המבט: נכון, זה לא מצב אידיאלי, אבל הוא טוב יותר מאשר אם הייתי נישאת לגבר לא מתאים ונכשלת בחיי הנישואין כמו חלק מהמכרות שלי. למעשה, הצלחתי לא להיכשל שוב בחיי הנישואין! לא נפלתי בפחים שהן נפלו... כל ההתייחסות שלי לעצמי השתנתה בזכות שינוי התפיסה הזה!

orentaub

New member
חיים ללא משפחה

אופירה,נגעת בנקודה קרובה מאוד לליבי ורציתי לשתף אותך ולשמע משהו מחכמתך. אני בת 50 וחיה עם אחותי התאומה.תמיד היינו תאומות קשורות עם עולם משלנו ולמרות שהיו לנו חברים ואף התכוונו להתחתן - אני מסיבות כאלה ואחרות לא התחתנתי ואחותי גרושה. מצאנו את עצמינו חיות ביחד בכיף.בחודשים האחרונים כשהתחלתי להתקרב לגיל 50 התחילו מחשבות טורדניות בלתי פוסקות בעינין.מחשבות שבלי בן זוג או לפחות ילד אי אפשר להיות מאושרת בחיים.מן תחושה ששני אנשים קרובים זה לא מספיק והייתי רוצה לראות את עצמי מוקפת באנשים קרובים בדרגת קרבה ראשונה,יותר רבים.מחשבות טורדניות שבלי ילדים אין בשביל מה לחיות.מה יהיה בעתיד?אני מדמיינת מצבים שחו"ס יקרה משהו לאחותי ואני אשאר לבד בבית.זה מבעית אותי ונראה לי סוף העולם. מה דעתך?האם יש דרכי התמודדות? האם את מתחברת איכשהו למה שכתבתי?

אופירA

New member
מנהל
מחשבות

כמו כמעט בכל תגובותי בייעוץ - אני שבה ומשננת את עניין המחשבות והרצונות שבאפשרותנו לנתב אותן למקום הרצוי לנו, על מנת להרגיש טוב ולהשיג אושר. מי שבקי ביהדות, יודע שזה גם הסוד העמוק של תפקידו המהותי של האדם בעוה"ז, והיסוד של הדרך לעשיית רצון האלוקים - כלומר, זה כל האדם. הטיפול במחשבות וברצון נעשה באמצעות השכל. מהשכל אמורה להיעשות העברה לרגש, בתהליך שיש לאדם פחות שליטה עליו. לכן, אכן, כאשר אדם שקוע בעומק הכאב של הדיכאון/החרדה/הסבל הנפשי, עוצמת הרגש משתלטת על הנגישות לשכל, ואין זה הזמן הנכון לעשות את העבודה עם השכל. את העבודה הזו יש לעשות כאשר המצב הרגשי נסבל יותר, ובעיקר - בזמן של שמחה. היות שהמחשבות שאת מתארת גורמות לך צער, חובתך למצוא את החשיבה וההסתכלות שתגרשן, ותצייר את המציאות בצורה שתגרום לך שלווה ושמחה. האושר נמצא באופן שבו אתה חושב, כך שלמעשה, אפשר להיות מאושר עד הגג גם בגלות סיביר הנמשכת מעל ל-20 שנה... מה יהיה בעתיד אין איש יודע. גם מי שיש לו 24 ילדים ושבע מאות נכדים. למעשה, אדם בריא אינו חושב על העתיד בצורה שמדכאת אותו, ובפרט לא על הדברים שאין לו כל שליטה עליהם (כלומר סביר שיעשה לעצמו חיסכון לעתיד או יכלכל מעשיו בתבונה, אבל לחשוב על איך לדאוג לכך שהוא לא ייפגע בשום תאונת דרכים ושלא ייוולדו לו שום ילדים פגועים במוחם - זה אדם לא אמור לחשוב כלל, אלא להיות בטוח שהכל יהיה טוב). גם האדם בעל 24 הילדים יכול להיות מאוד מוטרד מכך שאם הוא ייחלה בשיתוק, בניוון שרירים או בדמנציה קשה - לא תועיל לאושרו כלל וכלל העובדה שיש לו הרבה ילדים. באותה המידה, גם מי שאין לו כלל ילדים, יכול בהחלט להיות מאושר בחייו, ובנוסף גם ליהנות מהניקיון שיש לו בבית, מהשקט במוח (בלי צעקות של תינוקות כשהוא כבר זקן ואין לו סבלנות לכך, בלי אינסוף טלפונים...). האושר מקורו בשלוות הנפש, בהכרה הפנימית המלאה והשלמה שמה שלא בידיך אין ביכולתך לשנות ואינך צריך להצטער על שום דבר שהיה וחלף. בביטחון המלא שמי שברא אותך ומעמיד את הקרקע מתחת לרגליך באופן יציב ולא מתנדנד - הוא זה שאמור לדאוג לכל מה שאינך יכול לשנות ולכל מה שאתה לא יכול לטפל בחייך. אמת זו היא שנמצאת ביסוד משפטי החוכמה המפורסמים: "לא בוכים על חלב שנשפך", "קודם נגיע לגשר ואז נעבור אותו", "העבר אין, העתיד עדיין, ההווה כהרף עין - דאגה מניין?". ככל שתדעי לתת את הפרשנות הנכונה לכל הדברים שמהווים את מציאות החיים (ומציאות חייך הקרובה על אחת כמה וכמה), המביאה לתחושת ביטחון שעתידך יהיה הטוב ביותר שאפשר, ואינך צריכה לדאוג כלל לכל מה שאינו בשליטתך, כך תשרה שלוות הנפש ויצטבר האושר בחייך. הקב"ה העניק לאדם את הבחירה לבחור את תפיסת העולם וההסתכלות על המתרחש. האדם יכול לבחור להכיר באופן עמוק שהקב"ה עושה את כל המעשים לטובה גמורה, ולדעת שהבחירה שלו היא זו שגוזרת את גורלו לאושר (הן בקיום הבשרי והן בקיום הרוחני העתידי). ולחילופין יכול האדם לבחור לדאוג על מה שאין בשליטתו, להשקיף על החיים בצורה חוששת, לפרש את מה שהוא רואה מול עיניו באופן מדאיג ביותר, ורק באחרית ימיו להכיר ולהיווכח שטעות גמורה היתה בידו, כשם שאת מכירה כיום היטב שהבכי המר שבכית בינקותך כאשר אחותך התינוקת חטפה לך את הצעצוע שהיה בידייך היה הבל ושטות, וצדקה אמך אשר הרגיעה אותך באומרה שאין זה חשוב כלל, וגם נתנה לך צעצוע אחר או ממתק לחילופין, להפיס את דעתך. כתינוקת חשבת שהמציאות הזו היא אסון בלתי נסבל לחלוטין, אך אימך למדה אותך לשנות את הרגשתך, ולהיווכח שבאמת אין זה סבל כלל וכלל, אלא שטות חולפת. גם את, כאימך בזמנו, יכולה ללמד את עצמך שמחשבותייך ודאגותייך הן הבל ושטות, ושתפיסתך את המציאות באופן חיובי, ע"י התבוננות וחיפוש החיובי, וידיעה שכל מה שהבורא עושה הוא לטובה גמורה, ולהשיג את שלוות הנפש והאושר. האדם הבוחר להסתכל כך, זוכה שהקב"ה משפיע עליו כפי ראייתו והסתכלותו - שלווה, אושר ונתונים חיוביים במציאות שסביבו. ואילו זה שבחר לדאוג ולחשוש, ואינו סומך אלא על כוחותיו (ואינו מכיר עד כמה שהם אפסיים) - הקב"ה מלמד אותו שאין לו שום כוח באמת ע"י שמשפיע נתונים שליליים במציאות שסביבו, ובכך מגשים את דאגותיו וחששותיו ו"מאמת" אותם... כמו שנאמר: אשר יגורתי בא לי... (הפחד הוא שהביא את המציאות המבעיתה). אותו הדמיון, שבו את מדמיינת מצבים רעים מבעיתים - יכול להיות כלי לפשפש בו בעבר ולראות את החסד שהיה לך בחייך, ולראות מצבים של הנאה וסיפוק בסוף ימייך, ולדבוק בביטחון שאכן כך יהיה. מי שמתקשה להתחבר לדברים דרך ההשקפה האמונית הדתית שלי, יכול ללמוד אותם דברים בדיוק נמרץ (רק שטחי ופופוליסטי יותר...) בספרי ה"ניו-אייג'", שכולם מבוססים על אותו רעיון: "כוחו של התת מודע", "מי הזיז את הגבינה שלי", "הנזיר שמכר את הפרארי שלו", שיטת "העבודה" של ביירון קייטי, עיקרון "12 הצעדים" - הכל אותו עניין של מודעות עצמית לאמת, לכוח האמונה וטכניקות חשיבה המפתחות את ההכרה האמונית והבוטחת.

orentaub

New member
תודה מעומק הלב

אופירA ,אני מודה לך מעומק הלב שלי על הדברים שלך ועל המחשבה,תשומת הלב והזמן שהקדשת לי. התחברתי מאוד למה שכתבת וקראתי את זה בצמא רב. אני שומרת לי את זה כדי לחזור ולקרא שוב כדי להפנים ולהתחזק. תודה!

boxer86

New member
אני אוהב את הכתיבה שלך ../images/Emo13.gif

ניסיתי למצוא אהבה אבל האהבה לא מצאה אותי- זה נחמד...אני גונב לך את המשפט הזה אני הייתי אצל 3 מטפלות. האחרונה היתה ממש גרועה והפסקתי באמצע. ואני גם כן עושה יוגות ומדיטציות ודברים כאלה. ואני בטיפול קבוצתי עכשיו. אני לא יודע מה הבעיה שלך. אצלי הבעיה היא חברתית ואני גם כן לא מצליח להתגבר עליה. אבל אני חושב שמטיפול לטיפול, מחודש לחודש, יש שינויים, שינויים קטנים, שאפשר לשים לב אליהם. אתה יכול לשים לב לשינויים?

אולי אתה מגיע לטיפול במחשבה שהגעת לקוסם השבט

כלומר, שום דבר לא יעזור לך אם אתה לא תחליט שאתה עוזר לעצמך. אתה יכול לדבר שנים על הבעיות שלך אצל פסיכולוגים ודבר לא ישתנה אצלך. אתה יכול לאכול אתה כל הכדורים הפסיכיאטריים וכלום לא ישתנה אצלך. אתה יכול לעשות כל היום מדיטציה ויוגה נוסח ישראל ושום דבר לא יקרה לך. אתה יכול ללמוד תורה ולגלות כמו רבים אחרים שאלוהים מזמן עוזר רק לעצמו במקרה הטוב. תבין - כל אלה לא קוסמים. כל אלה נסמכים על הרצון העז שאמור להיות לך לשנות משהו. וכנראה שאין לך רצון עז. אולי אתה מכור לרחמים עצמאיים (כמו רוב המטופלים), אולי כשאתה חולה יש לך מה להגיד על עצמך, ואילו כשתהיה בריא יגמרו לך לפתע המילים... לדעתי אתה צריך להניח הכל בצד ולהתחיל מחדש. תמצא עבודה רצינית של 12 שעות מינימום ביום, תצא מוקדם מהבית ותחזור אחרי 21:00 בערב הביתה. תראה שלא יהיה לך זמן להיות חולה. ולפתע תגלה שאתה בעצם בריא כמו שור. לחילופין אתה יכול לעזוב פה ולנסוע להודו האין סופית. תמצא לך שם אשראם נחמד. תפסיק לאכול בשר, תמדט 5 פעמים ביום ותעשה יוגה בנוסח דתי. תמצא אלוהים אחרים. ולפתע תגלה שאתה אפילו לא זוכר מה היית לפני.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
דרוריקון

שיתפת אותנו במסכת ארוכת שנים וניסיונות... היטבת לתאר את שמתחולל בך.. הגיגיך. נשמע שלצד מסקנותיך בנוגע ליעילות הטיפול, יש בך לא מעט אופטימיות ואמונה לעתיד לבוא, נכונות לעשות לא מעט לטובת הצלחת ניסיונותיך .. למען הגיעך לקו הסיום.. לשלווה.. להיות נאהב ואוהב. אנחנו כאן, רוצים להקל עלייך קצת, להיות איתך עם התחושות - לתת לך את העידוד והתמיכה שאתה זקוק להם. המשך לשתף אותנו במה שעובר עלייך- לפעמים עצם השיתוף יכול להקל מעט.

למעלה