מה עושים כשרקדנים [בעיקר זכרים]

JudyNY

New member
מה עושים כשרקדנים [בעיקר זכרים]

מזיעים כאילו יצאו ממקלחת וללא שום בעיה נגשים להזמין אותך לריקוד זוגות?
אם זה ידיד או אחד שרקד איתך קודם -אפשר אולי להגיד בעדינות
שזה לא ממש נעים לרקוד כך..אבל מה אם זה
חדש ????

לגודי שלום לך. אני לא מסכים איתך

שבעיקר הגברים הם שמזיעים.אולי את חושבת כך משום שגברים מזמינים אותך לרקוד ולא נשים.לכן את שמה לב יותר להזעה של גברים.ההזעה נוצרת בדרך כלל אצל אנשים שנמצאים במתח נפשי,בהתרגשות ובלחצים גדולים בחיים ובהרקדות,או שהם זקוקים לשיפור הכושר הגופני שלהם על ידי צעידה יומית, פעם ביומיים כ-40 דקות בהליכה רצופה ללא עצירה.ריקודי העם לא משפרים בצורה מספקת את הכושר הגופני ,כיוון שבין ריקוד לריקוד יש הפסקה ואז בין ריקוד לריקוד יש האטה בדופק הלב והאטה בזרימת הדם.

פינתו היומית של דר' עזרא..

ולגופו של עניין - אני, אישית, כשמזמין אותי לרקוד מישהו שחולצתו ספוגה זיעה, ו/או שריח הזיעה שלו מגיע עד לקצה השני של האולם - אני פשוט מסרבת בנימוס בלי הסברים מיותרים. דווקא כשזה ידיד או מכר פחות נעים לי לעשות את זה ואז אני מתחילה לגמגם ולחפש תירוצים אלגנטיים, ואני עלולה גם למצוא את עצמי רוקדת עם אותו מכר רק כדי לא להעליב. וזו הזדמנות לחזור על דברים שאמרתי כאן כבר מזמן - אם אתם יודעים שיש לכם בעית הזעה, הביאו איתכם להרקדה מגבת וחולצה להחלפה.

בעקרון דר' עזרא צדק הפעם

כתב דר' עזרא : "אולי את חושבת כך משום שגברים מזמינים אותך לרקוד ולא נשים. לכן את שמה לב יותר להזעה של גברים. ההזעה נוצרת בדרך כלל אצל אנשים שנמצאים במתח נפשי, בהתרגשות ובלחצים גדולים בחיים ובהרקדות......... ואכן עזרא צודק ב-100 אחוז. לא הוכח בשום מקום שגברים מזיעים יותר מנשים. כמות הזיעה או רמת ההזעה שבן אדם מפריש שונה מאדם לאדם וממש אין קשר למינו. מה שאולי אפשר להוכיח (וגם לא פשוט) שנשים מודעות יותר לריחותיהן ומשתדלות יותר להסוות את זה...... וזה לזכותן. דר' דבל'ה. המשתכר מריחות נשים שאינן מזיעות

עוז 2002

New member
דר' דב,

לא ערכתי מחקר בנושא, ואף איני מודע לתוצאות מחקר כלשהו, אבל די בנסיוני כדי לומר לך שגברים בהרקדות מזיעים יותר מנשים. אולי הגברים יותר בלחץ או מתרגשים יותר, אבל בטוח שמזיעים יותר. וכל אחד יבחין בכך בקלות.

דר' עוז

היות ולא ערכת מידע בנושא ואף כדבריך אינך מודע לתוצאות מחקר כלשהו הרי שלפסיקתך החד משמעית אין כל ערך. כל בר דעת יגיד לך שהזיעה הוא עניין אינדבדואלי אצל כל פרט ללא הבדל בין מין גזע דת וצבע. הגברים אינם מתרגשים יותר והנשים אינן רגועות יותר... וההפך... ליתר פרטים בבקשה תתיעץ עם אנשי מקצוע. נא לא להתרגש מדברי אלו.... ולא להזיע. דבל'ה.

ודאי שיש לה ערך

לכל הפחות כמחקר אמפירי לגבי החוגים בהם מסתובב עוז (אני מתכוונת לחוגים במובן הרחב, לאו דווקא לחוגי ריקודים). חוץ מזה, אני מוחה על המשפט "כל בר דעת יגיד לך שהזיעה הוא עניין אינדבדואלי אצל כל פרט ללא הבדל בין מין גזע דת וצבע". הגם שאין לי ידיעה אמיתית בנושא, עד שהחל הדיון הזה הייתי מוכנה גם אני לצאת בהכרזה שגברים מזיעים יותר מנשים. אני מוכנה להכיר בכך שאולי טעיתי, אבל עדיין אני נהנית לחשוב על עצמי כעל בת דעת... על כל פנים, כאמור, אני לא באמת יודעת מי מזיע יותר, אני רק יודעת שאם אני מפשפשת בזכרוני, אני זוכרת לא בחור אחד ולא שניים שראיתי בהרקדות עם חולצות ספוגות זיעה ורטובות כאילו יצאו עכשיו ממכונת כביסה, ואצל נשים לא כל כך נתקלתי בתופעה הזאת. להגיד אם זה נובע מהבדלים פיזיולוגים או ממודעות יתר של נשים שמקפידות להתרענן כשהן יודעות שהן סובלות מהזעה מרובה, את זה אני כבר לא יודעת להגיד.

עוז 2002

New member
לפחות אני בחברה טובה

כי גם אני הגעתי למסקנה מדברי דב שאינני בר דעת... ועוד נקודה למחשבה: לא אחת ראיתי נשים המגיעות להרקדה עם סריג חונק ושרוולים ארוכים. אתה מכיר גבר שהיה יכול לרקוד בלבוש כזה מבלי לטבוע??

אולי בגלל הרווח בין הגבר לחולצה ?

לרוב הגברים פשוט שעירים יותר ולכן מגיעים לנק. רתיחה מוקדם יותר, מהאישה הישראלית הממוצעת. אין בעובדה זו לבטל, את ההנחה הנכונה האומרת. כל אחד/אחת בהתאם לאופי של גופו. מידת המאמץ הגופני המושקע באותו ריקוד, אינו שווה מאדם לאדם, והוא תלוי ישירות הן בכושרו הגופני והן בממדיו הפיזיים, האנרגיה הנוספת המושקעת גם ללימוד, לתפיסה, ומידת המאמץ להקסים...ועוד ועוד. ראית זיעה. ראית מאמץ. מעבר לכך, שזו השיטה הביולוגית לויסות חום הגוף. בגדר הנורמל, זה בהחלט מקובל. כשזה חורג, יש מגבת, או חולצה להחלפה. ואם עדיין, את/ה מוצא עצמך מרטיב במים את סובביך, מן הסתם, אנשים יתנו לך הרבה יותר מקום לרקוד, ואולי תצטרך להשקיע גם מאמץ נוסף, בחיפוש בת-זוג שאין לה בעיה לספוג. א.

דני. אכן זו גם תופעה רפואית שהמוקד

שלה נמצא במח.לפעמים כאשר בן אדם נמצא במצבי לחץ קשים מאד ,אז אם משתבש איזה חלק במח ,זה לא יכול לעבור או להתרפא לגמרי אם לא משתמשים בטיפול תרופתי באופן קבוע כדי להרגיע את מערכת העצבים.ההזעה היא לא מחלה ,אלא סימטום של בעיה בגוף או חולשה גופנית.דרך אגב, הצעידה היומית גורמת גם לאיזון בלחץ הדם ולהזרמת חמצן לגוף דרך זרימת דם תקינה יותר ואז זה עוזר לגוף להיותר רגוע ולגרום לפחות מאמצים פנימיים למערכות הגוף

הבעייה בבלוטות, לא במוח

ואין לו קשר לרגיעה, למחלה, לחמצן במוח, וכדומה. אולי יש מקרים שהעניין קשור ללחץ, ושאר גורמי זיעה (התקפי לב?
) אבל אי אפשר להכליל ולומר ש>תמיד< ספורט, קצת מסאז' ושימוש בעשבים מסויימים יפתרו את הבעייה. מה שאני אמרתי זה שלפעמים יש גורמים רפואיים.

אני רוצה להוסיף, שנשים מזיעות הרבה

יותר בעיקר בתקופת הבלות ואחריה, כיוון שהמחזור שלהן נפסק וחסר להן את הורמון האסטרוגן,לכן נשים אלה אם הן מקבלות מידי פעם גלי חום ומזיעות ומתחילות לקחת מרופאת הנשים את ההורמון שכולל גם את הורמון הפרוסטוגן מזיעות הרבה פחות.יכול להיות גם באמת שנשים מזיעות פחות מגברים וזה סותר את ההנחה הראשונה שאמרתי כי לנשים יש את הורמון האסטרוגן ואילו לגברים אין את הורמון זה שגורם לגוף להיות חזק יותר מבחינה פנימית .הורמון זה עוזר לנשים בזמן שהן זקוקות להרבה כח בזמן הלידה וזה בעצם תפקידו העיקרי של הורמון זה.

וגניקולוגיה למה? אולי ההורמונים שלך

פחות "מעניינים". מה שבטוח בפורום הזה יש להם פחות רייטינג. אכן ביולוגיה. אני עדיין חושבת שאתה צריך לחזק את הטאקט שלך. מילא אצל הרופא. אבל בפורום ריקודי עם, בעיות נשיות??? אתה, עזרא? למרות שבפנטזית מתבגרים יש את השאיפה להיות זה שירפא להן את הגוף. אבל בפועל, ראיה כזו. על בסיס יום-יומי גורמת לאדישות במקרה הטוב. ולתיפקוד מוגבל במקרה הרע. לא מומלץ, אפילו לא כשאין משהו יותר טוב לעשות עם המחשבות. א.

למעלה