מה עושים בערב שבת לבד בבית ? (ת"א)

di9010

New member
מה עושים בערב שבת לבד בבית ? (ת"א)

היי לכולם, לפני כ-10 שנים "יצאתי בשאלה". הייתי און ואוף לגבי הדת. גם כיום (בן 34) אני און ואוף.
בזמן האחרון אני יותר מתחבר לדת ואני בבעיה בשבתות.
לא חשוב לי לשמור שבת כהלכתה, אבל כן חסר לי מאוד יידיש-קייט בשבת ובעיקר בשישי בערב להרגיש את השבת ולא עוד סתם יום חול.
ההורים שלי גרים בצפון ואני בת"א. אנחנו נפגשים אחת לשבועיים (בחירה שלי).. כל פעם שאני נשאר בת"א אני מתבאס: או שאני יוצא עם חבר/ה חילוני ואז זה סתם עוד יום חול. או שאני במחשב בבית...
אגב, אני גם הולך לפעמים לביכ"ס

לאלו התל-אביבים הרווקים- מה אתם עושים בשבת? מישהו במצב דומה לשלי, ויכול לתת לי רעיונות איך להעביר את השבת?
הייתי שמח ללכת ללמוד משהו בשישי בערב, שיעור תורה / משהו רוחני . אם מישהו מכיר משהו מעין זה בת"א אני אשמח

תודה :)

david050as

New member
מכיר תהרגשה

אני אמנם לא מתל אביב,אבל לאחרונה גם התחלתי קצת לחזור...אצלנו יש מלא שיעורי תורה בערב וזה ממש נחמד אני גם גר בשכונה דתית אז יש את התחושה של שבת :)
מה שאני יודע שיש בתל אביב את המניין הכאה שיש להם בית כנסת שעושים תפילות ולימוד תודה ושיעורים וזה ממש נחמד

למה לא לשים חולצה לבנה

וללכת לבית כנסת, לשיר שירים נפלאים כמו ידיד נפש ולכה דודי? לא חסרים בתי כנסת בתל אביב.

di9010

New member
אני הולך לבית כנסת

אבלמרגע שנגמרה התפילה (זה גג 19) , אין לי מה לעשות..
איפה יש שיעורים בשישי בערב בת"א? (או יותר ספציפי איזור הסנטר)

תרכיב לך חבורה של חברים סביבך

שגרים במרחק הליכה, ואיתם תעשה ארוחות שבת. זה ערבות לתחושת שבת חגיגית ותמריץ נפלא לבשל לכבוד השבת

זו לא את

New member
יש לך את המניין של יחד

אנשים שם ממש נחמדים,
שיורי תורה בשבת בערב אני לא מכיר כיוון שכולם בארוחות. כדאי לך (כמו שכבר אמרו) למצוא חברים שעושים ארוחות שבת
לפעמים יש טישים בחצרות חסידים אבל אני לא יודע אם ואיפה יש באיזור תל אביב

למעלה