מה עושים אחרי לידה?

שרית931

New member
מה עושים אחרי לידה?

מי רושם את התינוקי לקופ"ח? יש אפשרות שהאמא והתינוק לא יהיו באותה קופה (האבא בצבא אז הוא לא רלוונטי)? מתי צריך ללכת לטיפת חלב? תודה!

בוליפלג

New member
עונה../images/Emo13.gif ומזל טוב../images/Emo65.gif

יש להודיע לקופ"ח הרצויה אודות לידת הילד. לרוב, באין הודעה הילד 'נרשם' לקופ"ח של אמו - אך גם במקרה זה יש ליצור קשר עם הקופה כדי לקבל את הכרטיס המגנטי.. יש אפשרות שהתינוק יהיה בקופ"ח אחרת - עלייך לרשום אותו. טיפת חלב כשבוע פלוס מינוס, לאחר הלידה. בהצלחה

שרית931

New member
עדיין לא ילדתי- אבל תודה על התשובה :)

ומה עושים במקרה שזה בן- צריך לבדוק אותו לפני/אחרי הברית? תודה

בוליפלג

New member
לא מניסיון (אני אמא לבנות../images/Emo8.gif)..המוהל/כירורג

אמור לבדוק את כשירות התינוק לעבור את הברית לפני מועד הברית, כמו כן עליו לבדוק אותו לאחר כמה ימים. אני יודעת שלא כולם עושים את זה..הם כן שואלים למשקל התינוק - כדי לדעת אם יכול לעבור את הליך הברית וכד', לא בטוחה שבודקים פיזית, למרות שכאמור - יש צורך בכך. ובכן - שיהיה בהצלחה
לידה טובה

בטיפת חלב בודקים אותו

וממילא גם רופא ילדים צריך לראות אותו כמה זמן אחרי שהוא נולד כדי "להכיר" את הילד כדי שלא יפגוש אותו בפעם הראשונה כשהוא חולה ולא עצמו, אז גם רופא הילדים מסתכל על הברית. לפני לא צריך שיבדקו אותו מלבד רמות צהבת (בילירובין) שעושים בבי,ח ומשקל מינימום (2.59 שגם זה, מן הסתם עושים בביע"ח. אפשר שהאמא והילד לא יהיו באותה קופ"ח, אבל אם אני לא טועה הוא צריך להיות באותה קופה עם אחד ההורים. לא יודעת אם אפשר לרשום לקופה שלישית.

למעלה