מה עושה שוקולד מריר למריר?

  • פותח הנושא yume
  • פורסם בתאריך

yume

New member
מה עושה שוקולד מריר למריר?

שאלה תאורטית רבת משמעות עבורי... לאחרונה נתקלתי במספר רב של מקרים בהם בשוקולד מריר קנוי היו מרכיבי חלב (אבקת חלב, חמאה וכו') - האם אין זו סתירה בהגדרתו !?! הרי אם יש בו חלב הוא שוקולד חלב ! אודה להחכמתי בעיניין... נ.ב. הנושא נוגע לרבים וטובים (אלרגיים ורגישים לחלב, טבעוניים ושומרי כשרות)
 
מה שעושה את השוקולד " מריר"

הוא מיעוט הסוכר... הוא פשוט לא מתוק ולכן נקרא "מריר" באנגלית השם מדוייק יותר " Semi- sweet" שמשמעותו - מתוק למחצה. לפעמים יש מעט חלב בשוקולד מריר וזאת כדי לעדן את טעמו, אבל אין בכלל בעיה להשיג שוקולד מריר פרווה.
 

yume

New member
תודה על תשובתך

מסתבר שגם בשוקולד צריך לקרוא את האותיות הקטנות... שיהיה לכולם יום מתוק
 

שור3

New member
מריר

אם אני זוכר נכון התקן לא מאפשר להכניס חלב למריר שוקולד מריר מכיל יותר עיסת קקאו וללא חלב הוא מריר יותר
 

coffeeaddict

New member
מטעמי כשרות אם לא התחילו ממיכל נקי

אלא עברו מיצור שוקולד חלב ליצור שוקולד מריר התוצר כשר חלבי למרות שתכולת החלב בו אפסית. לאלרגים ושומרי פרווה צריך לבצע הקפדה נוספת ולהשמיד כל שאריות שוקולד קודם במיכל.
 
למעלה