מה עוד חוץ מבטטה, תפוח"א וגזר נותנים בטעימות?

מה עוד חוץ מבטטה, תפוח"א וגזר נותנים בטעימות?

איזה עוד ירקות נותנים לתינוקות ל טעום???
 

frizzly

New member
בדיוק התחלתי עם טעימות

ואני פשוט נותנת ממה שאני אוכלת בהנחה שאין בזה חלב או דבש, ושאפשר לרסק טוב טוב במזלג.
ואני נותנת עם האצבע ולא בכפית. ככה הכמות יותר קטנה ויותר קל להכניס לו ללשון מאחורה ולא רק מקדימה שאז הוא פולט את זה חזרה.
 

ממושקה4

New member
את טוחנת או שמספיק לרסק עם מזלג ?

אני גם שמעתי מאמא אחרת שהיא מרסקת עם מזלג
זה מספיק רך וחלק ?
 

frizzly

New member
האמת שלא ממש חלק

אני מרסקת הכי טוב שיכולה, ואז לוקחת עם האצבע ומרסקת בין האצבעות עוד קצת ומוציאה גושים.
בסך הכל העיקר הוא הטעם בשלב הזה, ולוודא שהתינוק לא אלרגי, אז ממש טיפה זה מספיק.

פשוט אי אפשר לרסק כזאת כמות בבלנדר אפילו לא במוט בלנדר.
 

פיצית25

New member
מתי מתחילם בימינו? מה הנחיה הפעם??

כל פעם משתנה ההנחיה.. מתי מתחילים היום עם הטעימות? ב-4 חודשים?
עם פירות קודם, לא?

טוב, הולכת לחפש חומר קריאה בעניין..חחחח
 

CrazyMagic

New member
קודם ירקות..

כדי שלא יסרבו לירקות אחרי שטעמו פירות מתוקים..
 

שכנה

New member
קישוא. דלעת. בננה. תפוח. אגס. סלק.

הרעיון של טעימות הוא חשיפה הדרגתית, ובדיקה אם התינוק רגיש למשהו.
בסופו של דבר, התינוק אמור לכסות את כל הירקות והפירות, למעט הטרופיים (לא אפרסק, לא משמש, לא מנגו, פסיפלורה, וכיו"ב).

ענבים לא ממש נתנו לה, כי מניסיון של חברה, התינוקת חילקה את המזונות בעולם ל"ענבים" ול"לא-ענבים", ולא רצתה שום דבר אחר (ואז הם פשוט הפסיקו לכמה ימים עם טעימות).
קישוא נתנו מעורבב עם משהו נוסף (גזר, דלעת), כי הטעם של קישוא-בלי-מלח לבד הוא לא משהו, וגם היא חשבה ככה.
 

fairytale10

New member
קישואים, דלורית, דלעת...

אח"כ אפשר לעשות שילובים
למשל: בטטה, דלורית ודלעת (כתומים)
תפו"א וקישוא טעים יחד
אפשר לערבב בהמשך בין מחית גזר למחית תפוח
וכך הלאה....
כרובית גם אפשר אבל מחית של זה דיי מגעיל.
 

iameden

New member
דלעת, קישוא...

כל דבר שאפשר לבשל/לאדות ולרסק..

ונותנים ממש ממש טיפה אז לא צריך להכין הרבה.
 
למעלה