מה נסגר עם "קרביים" ומעילים ?

• פותח הנושא pjj
  • פורסם בתאריך

pjj

New member
מה נסגר עם "קרביים" ומעילים ?

מישהו/י מוכנה להסביר לי סוף-סוף מה הקטע שהם לא מוכנים ללבוש מעיל א' בחורף? בגשם? בקור המקפיא? יוצא תמיד עם ה-א' הדק הזה מקסימום גופיה ארוכה מתחת... ואני באמת רואה שכולם אותו דבר.... מה זה בושה ? לא מתאים ל"לוק" הקרבי ?? קצת משגע אותי....עכשיו גם עולה ממש צפונה....קור איימים.... כמובן שאומר לי "אוף תפסיקי כבר..." איך אצלכם אותו דבר ?

ima 3

New member
ברור.. ללבוש מעיל בחורף?

או ללכת עם שרוול ארוך? "מה אני נראה לך, חיילת?" ככה זה אצל כולם.. אני כבר הייתי מוכנה נפשית מסיפורי ותיקות הפורום כאן.. אני יכולה רק לנחם אותך בכך שכל זה נכון רק לפוזה כשהם בדרכים... אבל בבסיס הם מתכסים ומתעטפים בפליזים ובחמצוואר ובמעילים בלי שוםפ בושה... ושאלו יהיו הבעיות שלנו..

אותו הדבר, וחבל להיכנס לזה

דרך אגב, אצלנו גם גופיה ארוכה לא הולך, כי צריכים לקפל את השרוולים... אז מה? - זה הבעיה שלי? אם יותר חשוב להם לשמור על השופוני, אז שיסבלו, לי כשקר אני לובשת משהו חם.

סמדר בנ

New member
כולם אותו דבר

ובבסיס הם כן מתלבשים, ואם ממש בצפון אז יקבל חרמונית, אל תדאגי. זה סטייל כזה, בלי מעיל ושרוולים מקופלים. איך ידעו אחרת שהוא קרבי?

א' דק וגופיה ארוכה למטה??

זה כבר טוב אצל רובם שרוולים מקופלים ןשחס וחלילה יראו אותם עם שרוול ארוך ככה הם...לא שווה להתווכח על זה ולהעיר שבוע טוב ושקט לכולם תמי

rona4020

New member
בעיניי זה נורא....

הטמפרטורה בעלת סיפרה אחת בחוץ,ולא קר לו ? מה הוא מוטציה ??? האיש שלי אומר...אל תתוכחי איתו....באמת לא קר לו.

דורני

New member
פככ, קרעת אותם מצחוק. השריונר שלי הבוקר יצא

כשמתחת למדי הא' שלו גופיה ארוכה דקה (טרמית לבנה שקיבלו במבצע האחרון). אתמול כשראיתי אותו מכין את הבגדים לבוקר שאלתי בפליאה: אם הכנת גופיה ארוכה זה אומר שתלך עם חולצה ושרוולים ארוכים? והתשובה המהירה שלו היתה: נראה לך? אני מקפל את הגופיה. כאילו דא. והיום סתם הוספתי שאלת תם: מתי בכל זאת אתם משתמשים במעילי הא' שקיבלתם? ענה: לא צריך אותם, מספיק שיש לנו את הפליז בבסיס. גם שלי עולה עכשיו לתקופה לא מבוטלת לצפון צפון ואי אפשר יהיה לבקר אותו. טוב, נראה לי שנצטרך לאלתר. יען כי יהיה קרוב יחסית לסבתא שמכינה אחלה קובות. ומה? נוותר לה על משלוחה לחבר'ה? שיהיה לכולם שבוע נפלא ושקט, בכל הגזרות.

ע ו מ ר 4

New member
הכל כתוב כעת

וכל חורף שוב ושוב. כשהם יוצאים מהבית לא קר להם. מעיל א בדרך כלל מוחזר ביום השחרור כשעודו בשקית הניילון...יפה חדש ומקופל למישעי. באמת קשה לא להעיר על כך...אבל אין טעם. אדומי נסע היום עם הילדודים שלו לאזור אחר.....אז ככה התלבשתי בעדינות על הענין והודעתי לו אתמול ש"חורף" אצלנו .....והילד אמר שהם יודעים....ומאורגנים בהתאם. חליפות מיוחדות...וכו וכו וכו. כאן יום קר מאוד....משעות הבוקר מזגן...אני אופה...כל הדלתות המובילות לחדרים לא מאוכלסים סגורות.....וקרררררררררר לי. שמש שהסתתרה כל היום בן העננים..רגע לפני שקיעה מנסה להראות.

pjj

New member
המעיל עטוף בניילון...

וכנראה שכך גם יישאר, בתוך הקיטבג מהבקו"ם, מתחת למיטה.... שיהיה...מי אני שאתוכח....

מאקי

New member
פליז... פליז וזה גם זה הרבה..

והיות ויפוש לקחה אותו אז נסע עם פליז מהבית.. עמדתי על המדרגה.. סידרתי לו את הצאורון. נשיקתי את הראש.. עם הריח המדהים.. ושבוע טוב.. מטריה? מעיל? צחק.. תיכף תתני לי מגפיים..

זה ה"רעל" שזורם להם בוורידים

ומחמם אותם. גם אצלנו היה אותו הדבר וכשהיה בשפיץ של החרמון הסתובב עם חרמונית אבל כשיצא הביתה, השרוול מקופל. אל תנסי להבין. חבל על הזמן שלך. אם קר לך להסתכל עליו, תלבשי עוד סוודר.

אדנת

New member
בדיוק אותו הדבר, מלחמה אבודה

על מדים "מתים" מחום על אזרחי לובשים גם סודר גם מעיל אצלי הם אומרים גם "אוף תפסיקי כבר..." וגם "תעזבי אותי..." אני עונה: "בחיים לא"

הם צודקים

לפני הפרצופים,וקולות הבוז, תקשיבו רגע: אני רואה את מ.שלי ,יוצא עם תיק ענק,כבד, בדקה ה-89 לרכבת, רץ עם המשקל הזה-בטח שיהיה לו חם! טרמית למטה מספיקה, בחיי. בדרך מתאמצים וברכבת או באוטובוס חם וצריך לשקול כל משקל הנישא על הגב. אני בכלל לא ראיתי את המעיל הזה, ואם אני זוכרת נכון ( זה לא היה מזמן) כשהיה בבצפר, כל החורף הלך עם מכנסיים קצרים וסווצ'ר מעל, אז,כחייל, אין סיבה שיהיה אחרת-להפך-צריך להפגין קרביות.... תודו שיש בזה צדק. גם מ. סיפר לי, שבבסיס הם עטופים בפליז. אז קניתי לו פליז שחור ( הכי עבה שיש) וקניתי בכך עולמו... מחכה לחמישי...רגילה של 10 ימים. קנינו לו "נופש מבצעי" באילת, שיהנה עם החברה, אפילו שלא יהיה בבית. מגיע להם נופש, לא? למה הצבא לא חושב על זה?

אני קיבלתי את ההסבר הבא

מא' טירון: "לצנחן אף פעם לא קר - מקסימום.... נעים" שאלתי אותו "המצאת את זה או מה?" ענה לי - זה מה שהמפקד אמר להם..... לכו תבינו....

Rוני

New member
קראתי את השרשור וצחקתי, אני רואה ראי

גם אצלי בכל פעם: "אמא, את לא מבינה שלא יעזור? לוחמים לא לובשים ארוך ולא לובשים מעיל א' " ואני - מה? לוחמים צריכים להיות חולים בשביל הפוזה? והוא במבט של "אמא, מה את מבינה" אני מבינה עכשיו שזה לא רק הוא, זה כולם, ועם כולם אני לא מתווכחת. בפרנציפ. הבן שלי מודה לכם, אפילו בלי לדעת, על השרות שעשיתם לו.

שושנה ו

New member
גם אצלנו מעיל א' בארון ../images/Emo6.gif

יש לו מעיל פליז שכל המחלקה שלו קיבלה במתנה מאביו של אחד החיילים.... יוצא גם "בקור כלבים" עם חולצה ששרווליה מקופלים.... אני רואה אותו וקופאת מקור ...
לא יודעת מה החוק הזה ללכת עם שרוולים מקופלים.... אז מה אם הוא קרבי ? ..... מה- אם יצבטו אותו לא יכאב לו ? ..... אם ידגדגו אותו הוא לא יתדגדג ? .... וכו'.... רק כשהוא במקומות קרים, או בשמירות, הוא לובש את מעיל הפליז.... שם חם- צוואר, כובע וכפפות..... ומזל שיש לו גם חולצה תרמית ..... אז כך שתרגעי, אצל כולנו זה אותו הדבר

עכשיו אני מבינה

למה החבר'ה ושלי לא לבשו אתמול מעילים... והיה קר בחוץ, והוא-מקורר, מנוזל מנגב את האף כל חמש דקות, אבללללל לא קר לי אמא! אה, וכשלבש בסוף את המעיל זה רק בגלל שלא בא לו להסחב איתו...אז.....חחחחח הכל פוזות, לא יאומן!!! כמה שהם עדיין ילדים.

Lim3

New member
נכון!! נכון!!

חשבתי שזה רק אצלי... אני ממש לא מבינה למה לא לובשים מעיל...

למעלה