שאלה שחוזרת כל תחילת שנה.
ילדים נעשים חולים יותר עם תחילת חשיפתם לקהל גדול יותר מהמשפחה והסביבה המיידית שלהם. זה קורה תמיד, ולמרות שמערכת חיסון חזקה וגוף בריא וחסון מקטינים מעט את הכמות / תדירות וגם לפעמים מקלים על ההחלמה, לא ממש ניתן למנוע זאת. הסיבה: רוב המחלות נובעות ממפגש ראשון של מערכת החיסון של הילד עם מחולל המחלה. ידוע, שגם ילד יונק נעזר במערכת החיסון של אימו רק עד גיל חצי שנה. איך נוצר חיסון? לגוף חודר מחולל, תא החיסון מזהה, מודיע לשאר התאים. התאים המייצרים יוצרים נוגדנים, תוקפים את הפולש, שהספיק בינתיים גם להתרבות. החום הוא תוצאה של עבודת מערכת החיסון. בפעם הבאה שהפולש
הספציפי יחדור, הנוגדנים יטפלו בו מיידית (בגוף בריא וחזק) והילד לא יחלה. יש המון מחוללי מחלה. וכל שינוי קטן בוירוס מתורגם בגוף כמחולל מחלה אחר. ילדים רבים מטופלים באנטיביוטיקות למניהן שמחלישות את מערכת החיסון וניזונים מ"מזון בריאות" כמו: לחם לבן עם ממרח שוקולד, פסטות לבנות, אורז לבן, ממתקים למניהם, שוקו למינהו וקולה. "מזון בריאות" זה, במיוחד בשיתוף פעולה עם אנטיביוטיקה, מחליש את החוסן וגם את החיסון. מה צריך? אוכל מזין!! - אם תצליחו לשכנע אותם לאכול אותו
תוסף כלשהו של ויטמינים, רצוי עשיר בויטמיני B ואצידופולוס - אם הילד מרבה בממתקים ו/או קיבל אנטיביוטיקה. ובעיקר סבלנות! - תנו למערכת החיסון ללמוד את העולם, אחרי שנה - שנתיים, ילד בריא חולה הרבה פחות (חחחח, איזה משפט) שנת בריאות ומשחק ופינוק אמיתי של אימא