מה לעשות עם חלמונים שנשארו?

ננהננה

New member
מה לעשות עם חלמונים שנשארו?

פורום נהדר יש לכם כאן, אני נעזרת בו רבות לאחרונה :) הכנתי נשיקות קצף (שעכשיו בתנור) ונשארו לי שמונה חלמונים. חשבתי להכין עוגת קרנץ שיש לי מתכון אהוב או טירמיסו (שמחייב לצאת מהבית לקנות מסקרפונה, מזל שאני בתל אביב..), אבל הכי הייתי רוצה רעיונות חדשים. יש לי אגוזי מלך וחשבתי להכין פרפה אגוזי מלך אולי, אבל לא יודעת איך. בעצם, למה לחסום את היצירתיות... כל רעיון יתקבל בשמחה. תודה :)
 

ו י ק י 3

New member
זביונה - קינוח איטלקי

זביונה קר / ג'אקומו החומרים: 75 גרם סוכר 3/4 כוס מים 3 חלמוני ביצים חצי כוס יין מרסלה, מדירה או שרי מתוק 150 מ"ל שמנת מתוקה אופן ההכנה: 1. שמים את המים והסוכר במחבת. 2. מרתיחים, עד אשר נוצר סירופ סמיך. 3. בקערה נפרדת שמים את חלמוני הביצים ואת היין ושופכים פנימה תוך כדי הקצפה, את סירופ הסוכר. 4. ממשיכים להקציף עד שנוצרת עיסה סמיכה בצורת קרם. 5. מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה ומקררים שעה אחת לפחות. מגישים בכוסות גבוהות.
 

ננהננה

New member
תודה על המתכון

הכנתי פעם זביונה חם ולא אהבתי, אנסה את זה, יש לי יין מתובל שהכנתי במקום מרסלה. תודה :)
 
למעלה