מה לעשות כשילד קורא, ולא מבין את

orlita

New member
מה לעשות כשילד קורא, ולא מבין את

מה שקרא... לא זוכר את מה שקרא למרות שחזרתי איתו על הקטע כמה וכמה פעמים? למדתי איתו לדוגמא גאוגרפיה סך הכל 4 דפים מתוך הכמות שהיה צריך, חזרנו על החומר המון פעמים, ציירתי לו, עשיתי לו מיפוי בערב היחלטנו לעשות חזרה והכנתי לו שאלות על החומר, הוא פשוט לא זכר כלום כתב שליש מימה שהיה צריך. היום במיבחן שלחתי למורה מיכתב על מה הוא הספיק ללמוד, היא הבטיחה לי שתיתן לו אפשרות לפתוח את הספר הוא כמובן לא עשה את זה כי היתבייש,,, היא הבטיחה שתסמן לו את השאלות על פי החומר שהוא אמור לדעת והיא לא עשתה את זה, בסופו של דבר נכשל. הילד מאובחן, אבל מה לעשות עם הקטע של אי יכולת לזכור , וזה שהוא לא זוכר את החומר אחרי כמה דקות שאני מסבירה לו. אמרו לי שהוא לא פנוי ללמידה, אבל את המנהלת לא מעניין כלום היא צריכה לעמוד את הילד ע"י ציון, לא מעניין אותו שהוא מתוסכל ושקשה לו. יש לכם רעיון? בתודה מראש אורלי

שלום לך orlita

שלום, אני גם כן לקויית למדיה ואותי אף אחד לא יבחן ולא שם לב עד גיל 21 אחרי הצבא, כיום אני בת 23 ואני יכולה לתת לך כמה עצות. אני לומדת עכשיו וגם כן נורא התקשתי לזכור דברים אז ישבתי עם המורה שלי והוא הסביר לי והראה לי כל מני טריקים קטנים. למשל: 1. הוא סימן לי במרקר (טוש זוהר עבה) את הדברים החשובים וזה הבליט לי את המשבט וקיצר אותי בחצי. 2. הוא צייר לי במקום מילים סקיצה של משהו שהזכיר לי את המשפט. למשל: קבוצת אנשים בארגון שעובדים לאורך זמן בשביל מטרה מסויימת. כל זה הוא צייר לי שעון לידו 3 אנשים וכתב מתחת לזה מטרה. ככה ידעתי את זה למבחן וזה היה נכון. 3. אפשר לנסות גם להפוך את זה לסיפור, ילדים לא אוהבים לשבת וללמוד, סיפורים הם אוהבים. תנסו את זה. 4. יש ילדים, וכך גם אני לפעמים, שזקוקים להפסקה רבה מאוד. אני אי שקטה ולא יכולה לשבת לאורך זמן על כיסא, אז תני לו כל 20 דקות הפסקה של 5 דקות. נניח.. חוץ מכל הדברים האלה תתני לו מאכלים שטובים לזכרון: האם ידעת שדג הוא כמו תרופה לזכרון?? הוא מעולה!! 3 פעמים בשבוע לאכול גד בתנור או מבושל או מטוגן זה מצויין. תנסי ותראי. הוא מפעיל את החלק השמאלי של המוח איפה שנמצא הזכרון. מנסיון זה עובד. חוץ מכל זה, במקרה שזה לא יעבוד, יש בבתי המקרחת לציטין שזוהי תרופה על בסיס צמחים טבעיים בלבד שזה גם יכול לעזור מאוד. מקווה שיכולתי לעזור. בהצלחה!

כן, יש רעיון

להפוך את הלומד המשנן והלומד כתוכי (בשל חוסר הבנה של מערכת... בדרך כלל) ללומד פעיל. הילד צריך את כל שלבי הקריאה - וההבנה, כלומר, לקרוא קריאה מרפרפת, כותרות, על מה הנושא... וכו'. אחר כך - כל פסקה שהוא קורא, להסביר, ואז לכתוב במעט מילים על יד הפיסקה - על מה מדובר.. כך כל פיסקה. בתום הכתיבה - שהיא עבודה לא קלה - לקרוא שוב את התקציר. שלב חשוב והכרחי לפני מבחן - לכתוב את התשובות לשאלות. לכתוב את התשובות. אחרת, מה שקורה, שתלמידים מדברים על המבחן, מבינים, אומרים את האינפורמציה החשובה, וכו'... אך אינם מתאמנים בכתיבה של תשובות, וכשמגיע זמן המבחן - איפה התשובות הכתובות ואיפה הוא.. האם יעלה על הדעת, שכדורסלן יצטיין ללא משחק ? האם רק בהפעלת הדמיון יצליח ? זה נכון, שאפשר לגייס את הדמיון (דמיון מודרך) והרבה ספורטאים עושים כן, אך לא במקום תרגול אמיתי. תרגול אמיתי למבחן - הוא תרגול אמיתי למבחן. כתיבת התשובות. אפשר לנסות את הדרך. אם הילד מוכן להיכנס לכאן ולשוחח איתנו, זה יכול להיות רעיון לא רע.

Wing Chan

New member
לי יש את אותה בעיה

עברתי הרבה איבחונים (אני בן 17) בחיים שלי כאשר האחרון היה הכי מקיף וממש כתבו עלי ספר והתייחסו שם גם הרבה לעניין הזיכרון הדפוק שלי (עשו לי מבחנים כאלה שלצערי כמעט בכולם נדמה לי חוץ מאחד קיבלתי "מתחת לממוצע") בקיצור, אני אהיה גלוי איתך - פיתרון ממשי, אין לזה. יש דרכים לנסות לעקוף את זה או לנסות ובכול זאת לזכור וכ'ו, אבל אי אפשר "לרפא" את זה ואי אפשר (ולא כדאי בכלל) ללכת כוח כנגד כוח עם זה כי פשוט לא ננצח. אחת הדרכים שלדעתי עוזרות מעט זה לסמן משפטים חשובים באותו טקסט בקו או טוש מדגיש כזה (אחרי קריאה קלה של הקטע) ואז לכתוב את זה מחדש (רק את המסומנים) על דף אחר, אפשר כתרשים או משהו.

למעלה