מה לדעתכם מזון הרחוב הכי לא בריא

DANIAVNI

Well-known member
מה לדעתכם מזון הרחוב הכי לא בריא

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4739085,00.html

בניגוד לכתבה אני חושב ששווארמה פחות מזיקה מפלאפל
הסיבה היא שלדעתי
החומרים המסרטנים בטיגון האינסופי של קציצות הפלאפל
יותר גרועים לגוף משומן כבש.
תוסיפו גם את זה שבכלל לא בטוח שלא מוסיפים קמח לקציצות
כך שיש שם בעיקר פחמימות מהסוג הנחות
בניגוד לשווארמה הודו שמכילה חלבון וברזל

כמובן שמוטב להתנזר משניהם אבל בכל זאת
אם כבר פעם בחודשיים אז השווארמה עדיפה.
 
מזון רחוב בריא יותר

קודם כל היא כן המליצה על האפשרויות בהתחשב בכך שהמקום בו קונים שומר על איכות- שהחומוס עשוי גרגרי חומוס וטחינה. והפלאפל גם עשוי מגרגרי חומוס בלבד. מה שבטוח מנה של חומוס היא סופר לא בריאה עם כל הכבוד לחומוס והטחינה מסיבה מאוד פשוטה- כמות הקלוריות המטורפת שבמנה כזו, במיוחד אם מוסיפים פיתה או שתיים, הרי לא אוכלים חומוס בלי הניגוב עם הפיתה. והקלוריות, של החומוס עצמו הן ברובן שומנים למרות שהוא עשוי מגרגרי חומוס- הטחינה היא נטו שומנים וכך גם השמן ששופכים מעל. עם היותם שומנים בריאים עודף שומנים זה עודף שומנים- נכנס לרקמת השומן וכך משמינים. והשמנה זה לא בריא!
אני דווקא גם בעד מנה שווארמה אם כבר. במיוחד אם מדובר בשווארמה הודו ובמקום שלא משלבים הרבה שומן בין חתיכות הבשר. ואוכלים רק פיתה אחת ולא יותר. אין פה את כמויות השומן האדירות שבצלחת חומוס.
אי אפשר להסתכל על כמה סידן או ברזל מקבלים או ויטמינים במזון- צריך תמיד לזכור עם מה אוכלים אותו וכמה קלוריות ואיזה הרכב קלוריות יש במנה. ולכן יש מנות של מזון מהיר שאולי פחות איכותיות אבל לא משמינות. וזה לא פחות חשוב.
 

אבו זקן

New member
עודף שומנים זה עודף שומנים

אבל מה שמשנה לענייני השמנה הוא עודף קלוריות. אם העודף הזה מגיע משומן, פחמימה או חלבון לא משנה את משוואת האנרגיה.
&nbsp
אני לא יודע כמה שומן הכבש הרווי בשוארמה באמת מזיק, אבל יש מחקרים שמראים שלהחלפת שומן רווי בשומן בלתי רווי (כמו בחומוס) יש יתרון בריאותי. הנה תקציר של מחקר אחד כזה: http://content.onlinejacc.org/article.aspx?articleID=2445322
 

אבי519

New member
זה נכון אבל יש בעיה שהתגלתה בתקופה האחרונה

שעודף שמנים מהצומח מסוג אומגה 6 גם מזיקים, ואפילו יותר משומן רווי .
בעבר נעשו מחקרים שהראו שהדייטה הים תיכונית בריאה יותר מדייטה הצפון מרכז ארופאית והאמריקאית נמצאו הרבה פחות התקפי לב ומחלות של עודף שומנים אצל אנשים שאוכלים דייטה ים תיכונית אבל לא אצל ישראלים!
קראו לזה "הפרדוקס הישראלי" .
בשנים האחרונות התברר לחוקרים שלא מספיק לאכול שומנים לא רווים, אלא צריך גם לאזן את חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6 באיזון נכון אחרת האומגה 6 מחליף את האומגה3 ונגרמת תופעה שנקראת רעלת אומגה 6 שבה מקבלים יותר בעיות מאשר מקבלי עם השומן הרווי.
רוב השמנים המשמשים למאכל בישראל מכילים עודף גדול של האומגה 6 הזה - כמו טחינה , שמן חמניות, שמן תירס, שמן סויה , הרבה אומגה 6 נמצא בחומוס, וגם בבשר של חיות שאוכלות תירס יש הרבה מידי אומגה 6 .
שמנים שיש בהם פחות אומגה 6 הם שמן זית ושמן קנולה ושמן אבוקדו, ולכן הם בריאים יותר מהיתר. (הקנולה הכי בריא כי יש בו גם אומגה 3)

לינק: http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=1801&sheetid=119
 

אבו זקן

New member
ראית איך מכינים פלאפל?

אותו "טיגון אינסופי" נמשך בערך שלוש דקותץ מה שכן: כמעט תמיד השמן לא מוחלף לעתים תכופות מספיק.
 

אבי519

New member
לדעתי הכי לא בריא זה נקניקיות ונקניקים.

אחרי זה הפאלאפל- שהוא מלא שמן שרוף, חומוס שרוף, והטחינה ששמים בפיתה - הרבה שומן ופחממות מיותרות, והצ'יפס חבלז... הדבר היחיד הטוב זה הסלט.
אחרי זה המבורגר - בשר מעובד מלא כימיקלים ושמן מאד הלחמניה גם לא בריאה וגם הקטשופ מלא כימיקלים והצ'יפס חבל"ז.
שווארמה עצמה דווקא לא לא בריאה במיוחד אם שמים סלט ירקות ולא שמים טחינה וצ'יפס ולא מחסלים עם זה את כל הלאפה...
שומן כבש דווקא יותר בריא משומן חיות אחרות כי הכבש הוא חית מרעה והשומן שלה מכיל הרבה אומגה 3 , הבשר של ההודו לא רע בכלל.
 
למעלה