מה כדאי לי?

תוכנית

New member
מה כדאי לי?

שלום. אני בת 27 ולפחות נכון להיום אני עובדת במקום שלא נותן לי שום תנאים נוספי כמו ביטוח מנהלים קרן השתלמות ופנסיה. החלטתי לא לחכות לעבודה הנכונה ולפתוח לעצמי קרן פנסיה. הבעיה היא שמספרים מבלבלים אותי קצת ואני לא יודעת מה לעשות. יש לכם רעיון או שיטה או המלצה איך לבחור את קרן הפנסיה? לפי אילו פרמטרים? אני למשל יכולה לומר כבר עכשיו שאני מתכוונת לקרן פנסיה אמיתית בלי רצון למשוך בשלב מוקדם יותר את הכסף. אשמח לשמוע וללמוד תודה

מדון

New member
תגובה

בעקרון הייתי הולך לחברות הביטוח הראל או מנורה או כלל שהם בעלי קרנות פנסיה גדולות ומבקשת לבצעה הפרשה של בין 10% לומעלה ופותחת קרן פנסיה כאשר המוטיב בשלב זה הוא אם את לא נשואה לוטבת זיקנה כך יהיה לך יותר פנסיה בעתיד ואובדן כושר עבודה בחברת ביטוח בקשי אובדן כושר מהיום ה30 מורחב הכולל אי כושר מקצועי ועסוקי וללא קיזוז ביטוח לאומי הכיסוי הטוב ביותר על משכורת של 5000 ש"ח הוא ביטוח על 75% משכרך 3750 ש"ח ועלות הביטוח היא 127 ש"ח לחודש אם את נשואה רכשי ביטוח למקרה מות על כל סכום שאת רוצה בין 100,000 ל מליון העלות היא הקובעת ויש לך קרן פנסיה לדעתי מעולה

תוכנית

New member
תודה, ועוד שאלונת

אני אוהבת לחשוב על עצמי כעל צרכן נבון. הווה אומר - אני רבה ומתווכחת על כל דבר. אני מאד אוהבת סקרי שווקים, ולאחרונה גם הורדתי כך את מרבית העמלות שלי בבנק. בגלל שאני ממש לא מכירה את התחום הנדון, תהיתי - האם יש הבדלים בין הצעות של בתי ביטוח שונים? אם אני אפגש עם כמה יועצי פנסיה, אני יכולה לצאת עם הצעות שונות? זה גם תחום של מו"מ?

למעלה