מה כדאי להיות כשאהיה גדולה?

maxcalifornia

New member
מה כדאי להיות כשאהיה גדולה?

נראה לי שנמאס לי ממה שאני עושה... ככה פשוט. בלי יותר מדי מסביב. מה כדאי? נכון שזו שאלה מטופשת, כי כל אחד לגופו... אבל אם יש כאן מישהי שעשתה הסבה באמצע החיים ככה פתאום, ויכולה לשתף זה מאד מעניין אותי לשמוע... (האמת שיכולתי אני עצמי לרשום סיפור מתאים...אבל זה יישמע רומנטי מדי
)

Noich80

New member
רוצה להתחלף?

הייתי שמחה לעשות מה שאת עושה :). ובנימה רצינית- אני חושבת שאולי כדאי ללכת לאיזשהו ייעוץ כשזה מגיע להחלטה כזו. אני אחרי תואר ראשון ושני עשיתי הסבת אקדמאים להוראה. האמת שלא חשבתי יותר מדי - זו היתה תכנית ממשלתית ממומנת מ א ועד ת ופשוט "זרמתי" עם המבחנים והראיונות ותוך כדי הבנתי שאני רוצה את זה. שוב- בלי רומנטיקה מסביב.

maxcalifornia

New member
יש לי חברה מורה...ואני חייבת להודות

שזה נשמע נפלא. אבל אני לא מוכנה לעבוד, שוב, בימי שישי. לא בעד שום הון שבעולם. אני יודעת שזה אולי נשמע מפונק. אבל אם כבר אני הולכת לעשות דרך...אז בלי פשרות. הן מצידי, והן מה"צד" השני ...

Noich80

New member
כמה דברים

א. זה לא נשמע מפונק בכלל. ב. אני השנה לא עובדת ימי שישי. אפשר לבקש ובדר"כ לקבל יום חופשי. ג. גם אם עובדים ביום שישי, זה בדר"כ עד 10-12. אני לא יוצאת מהמיטה בימי שישי לפני 12 (בעיקרון, עכשיו עם התינוקת זה כבר אחרת).

מה הכוונה "בלי רומנטיקה מסביב"?

איך הולכים למקצוע כזה בלי רומנטיקה ?
אני משערת שלא הלכת בגלל השכר הגבוה

שקדייה

New member
מז זאת אומרת? יהודייה טובה, כשרה וצנועה!

אה... יש עוד אפשרויות?
תשמעי, אני נגד שאלות כמו מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה. אני לא חושבת שאהיה גדולה באמת אי פעם, כך שהשאלה מיותרת.. אני מעדיפה לשאול מה בא לי לעשות בשנים הקרובות.... גם אני עשיתי כמה שיפטים בחיים, מידי פעם עזבתי את תחום הליבה שלי והתעסקתי במגוון דברים אחרים- בגדול, זה בעיקר נתן לי תשובות לגבי מה אני לא רוצה.....
היום אני במצב שאני יודעת שיש כמה עמודי טווח שחייבים להיות בכל דבר שאני עושה- וסביבם אני יכולה להמציא את עצמי מחדש כל כמה שנים. אני חושבת שגם את כבר במקום כזה שקווים כלליים של מה כן ומה לא - זה יש לך.......

maxcalifornia

New member
מדוייקת כתמיד

בהחלט אני יכולה לומר, זה כן זה לא. כפרמטרים שצריכים להיות בעתיד החדש... ואני כן מאמינה, בהמצאה מחדש, לא חייבים להישאר באותו עיסוק כל הזמן. אולי בדיעבד, יהיו קווים נושקים בין ה"עיסוקים"... אבל כבר עכשיו אני יכולה לומר, שחגים/שישי/לילות - לא באים בחשבון מבחינתי. כנראה שאחות רחמנייה כבר לא אהיה
וכסף הוא בכלל לא משתנה בנושא הזה. לא וזהו. יש בי עייפות מהעיסוק מול עובדים, ומול חפירה אינסופית על ענייני דיומא...זה על קצה המזלג. אז מה אני יכולה לעשות? מה בא לי לעשות בשנים הקרובות? אם אגדיר את זה...כפרטים שמרכיבים שלם, קרוב לוודאי שיצא לי - מלכת אנגליה! לא באמת לעבוד, להרוויח המון.. וברצינות, חשבתי יותר, על משהו עם הראש. להפעיל את הראש...כורדיה כורדיה. אבל בכל זאת... וכמובן, לא לנהל עובדים. לא רוצה! בטח לא צעירים! ואם אחשוב עוד...בטח אגיע לעוד דברים...

hag70

New member
רגע... שנייה....

את לא יכולה לעשות הסבה מקצועית עדיין. עוד לא הייתי אצלך
. בדיוק היום חשבתי איך זה יתכן שכל יום אני בירושלים ולא הגעתי אלייך. תני רק התרעה מראש של יום יומייים
. בהצלחה

שקדייה

New member
אל תפסלי ניהול עובדים בכללי.

נגעת בנקודה המרכזית אצלך- עובדים צעירים. ואני מרשה לעצמי להוסיף, לא מקצועיים. לרובם זו פרנסה זמנית בדרך אל ומ..... הם או בזמן הלימודים, או חוסכים לטיול, או סתם מתברברים עם הזמן- זו לא קריירה לאף אחד מהם. כשאת מנהלת עובדים, שחלק מהניהול זה לעזור להם לפתח את הקריירה שלהם- זה סיפור שונה לגמרי. לא שזה לא מעייף ומתסכל לפעמים, אבל זה מאוד מאתגר ומאוד מאוד מתגמל. לגבי השבתות/ חגים/ שישי וכו'... פה אני איתך. זה לא מתאים. לא מתאים לעבוד הכי הכי קשה כשכולם מסביבך נחים. זה לא מסתדר טוב עם משפחה וילדים, זה סוחט ולא בטוח שיש בצד זה תמורה הולמת. (אגב, מלכת אנגליה זה 7/24- קריטריון שכבר אמרנו שירד מהפרק....
) אגב, אם תרשי לי להוסיף פרמטר שלדעתי לא שמת עליו את אצבע אבל יש לי הרגשה שהוא מרכזי במיאוס הכללי שאחז בך.... לא לעבוד יותר עם לקוחות קצה. הניסיון שלי בגזרה הזו הוא פשוט מזעזע. אני יודעת שאני פשוט לא בנויה לזה.... (ולכל השאלות שבאות עם זה.... כמה עלה להקים? כיסית את ההוצאה? כמה מרוויחים בזה? ידה ידה ידה.....
) תנסי לחשוב מה החלק שאת אוהבת בביזנס שלך.... אם אני קוראת אותך נכון זה בעיקר הקטע של ההקמה, של הפיתוח העסקי בשילוב עם היצירתיות. אלו 3 פרמטרים שאפשר בקלות לקחת לעוד הרבה מאוד תחומים. רצוי שתנסי לחשוב על תחומים שבהם יש כסף, לא משהו שבו צריך ללקט פירורים...

yoyo10

New member
אני עשיתי שונוי חזרתי למקצוע הישן

ומודה עכשיו יש לי הרבה יותר מוטיבציה למרות שאני שכירה ומרוויחה גרושים אבל אני יודעת להעריך את זה

מתחילים מלהבין שהיום עולם התעסוקה הוא דינאמי

ושאין בהכרח מקצוע לנצח. יכול להיות, למשל, שאת מנהלת טובה, ותוכלי להשתמש ביכולות הניהול שלך במקום שהוא לא העסק השוקולדי שלך. השאלה היא אם את ממש בעניין של לימודים ורכישת מקצוע? אולי רק לזוז קצת הצידה?

maxcalifornia

New member
עדיין חוככת בדעתי...

אם כי אני מודה, שבעיני זה או הכל או כלום. שום דבר באמצע. ובעיני, זהו משהו שהוא באמצע. וזו דעתי האישית בלבד. במחילה.

אם את רוצה ללמוד מקצוע את צריכה לחשוב

אם את ריאלית או הומאנית... ללמוד הנדסה או משפטים וכו'.... מה הנטיות שלך.. לפי זה יוכלו לכוון אותך

למעלה