מה יניב תשואה ראלית טובה יותר

bsafe

New member
מה יניב תשואה ראלית טובה יותר

ניסיתי לבדוק,בהנחה שיש לי 1,750,000 ש"ח, האם כדאי להשקיע אותם או לקנות דירה. בניתי אקסל קטן ואני אשמח לשמוע אם למישהו יש הצעות לייעול הערות או כל דבר אחר

נצאב

New member
אני במקומך שם את הכסף בבנק

פעם אחת שתיפול עם דייר שרק תרצה להעיף אותו מהדירה בלי החוב תבין ששקט שווה המון אז עזוב אותך,תהנה מהמיליון ושלושת רבעי שלך צומחים בבנק במקום להחליף דוד לדיירים

נצאב

New member
אתה טועה

על סכום כזה תקבל 0.41 אחוז לחודש (5 אחוז לשנה) =7175 שקל לחודש (אומנם לפני מס) לא לדבר על דברים סולידיים שיש -שיתנו הרבה יותר ואיפה הריבית דריבית? והפקמ תמיד תמיד יתן לך לישון בשקט,כי תמיד הוא יגדל ב 7175 שח מי מבטיח לך שהנדלן לא יירד?ועוד 5 שנים הבית יהיה שווה 1200000 תחכה 5 שנים שתחזור הבועה?אתה צריך כסף עכשיו

k-don

Well-known member
5% ריאלי אחרי מס?

אתה יכול לקבל 5% ריאלי אחרי מס ללא סיכון?

נצאב

New member
אתה מדבר כאן על כמעט 2 מיליון שקל

אם אתה סוגר סכומים קטנים ל 30 חודש ומקבל 3 אחוז כמה תקבל על 2 מיליון לסגירה של 10 שנים? כמה תקבל מבנק אחר שתעבור אליו עם משכורות שלכם,ועוד שני מיליון שיסגרו אצלהם ל 10 שנים? תברר,אולי אתה באמת יכול לדאוג לעצמך למשכורת נוספת

Nimrodster

New member
קנה מק"מ ותמשיך להתלבט

בנתיים תרוויח כמה אחוזי ריבית יפים. בכל מקרה אישית נראה לי שכרגע אף אחת מהאופציות לא תהיה מאד רווחית, לאור המצב הכלכלי ומצב הבורסה מצד אחד ומחירי הדירות מצד שני. בסכום הזה תצטרך להתפשר מאד או על גודל או על מיקום או על מצב ואיכות הדירה...הייתי מציע לך לשאול גם בפורום שוק ההון.

Itzik RDVC

New member
ייעוץ השקעות שמעתם?

אי אפשר לענות כאן על השאלה כל כך בקלות. יש להבין כי מדובר בעצם בצורך בייעוץ והתאמה לכל אדם. הינה רק כמה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון. סיכונים, מצד אחד אפשר לרכוש אגרות חוב בעלות דירוג -AA ומעלה שהם השקעה סולידית ובטוחה עד כמה שמשהו יכול להיות בטוח. מצד שני, נדל"ן לעולם אין לדעת, נכון שמחירי הנדל"ן יכולים לעלות, אבל לפעמים מספיק דייר בעייתי כפי שציינו, מלחמה שמורידה מחירים, אזור שפתאום מגיע אליו אוכלוסיה בעייתית והמחיר ירד ולכן אין ביטחון. בכלל ניהול נדל"ן זו עבודה ויש בזה לא מעט הוצאות. אם סכום כזה אפשר לדוגמה לתת אותו לניהול או לקבל עזרה מיועצי השקעות. תלוי כל אחד בטעמיו ורצונותיו, אפשר לפזר את ההשקעה בין אפיקים שונים חלקם מאוד סולידים וחלקם מעט פחות שיכולים לתת את הסיכוי לקבלת תשואות עודפות. רשית חייבים להחליט מה רוצים ואחרי זה לעשות שימוש במקצוענים.

למעלה