מה יותר גרוע? /tapuzforum/images/emo13.gif

מה יותר גרוע? /tapuzforum/images/emo13.gif

להכנס לצאט בשבת או לפורום? [כל קשר ביני לשאלה מקרי בהחלט].

זה

בחורי ישיבות זה..?
יש כזה מושג 'קים לה בדרבה מינה'

בדבר שסותר

כגון קרע בגדו בסכין ומת שחייב מיתה בידי אדם אז אין שני עונשים אבל בידי שמים אין כזה מושג למה אם כך איך יכול להיות 5 לאוים למשל על גילוח תאר או על אכילת בשר וחלב או למשל שכתוב שבהרג גדליה הנביא עברו על 7 עברות ביניהם חילול יום כפור ושבת הרי אם היה מושג קים ליה אז זה או זה או זה. ועכשו גבר תאמר שזה לא בחורי ישיבות

קתרזיס

New member
אין איסור על אכילת חלב ובשר

ופה לדעתי היהדות טועה... במקום להצמד לחוקים המקוריים אנחנו מחפשים לעצמנו דרכים להוכיח שאנחנו לגמרי "נעשה ונשמע". כאילו נאמנות יתר. מכמה חוקים בסיסיים - הכל נהיה מסובך ועל כל דבר קטן יש כבר מי שהחליט מה צריך לעשות... ואח"כ כשמגיע חוזר בתשובה מסתכלים עליו כעל חייזר כי הוא לא מכיר את כל הפסיקים שכולם למדו מילדות, שלא קשורים ליהדות אלא הפכו לפולחן בפני עצמם

סליחה על הטעות שלך

אבל איסור אכילת בשר וחלב ביחד היא מהתורה ולא יודע אם לומדים את זה כחלק מלא תבשל או ממקום אחר אבל בטוח אסור והזמן שצריך לחכות זה דרבנן\מנהג יותר מאוחר (תלוי הזמן)אבל לידיעת כל היהדות מבוססת גם על הדרבנן (עדין אנחנו לא רפורמים). ואני לא מסתכל על שום חוזר בתשובה בתור חיזר ואפילו אני לא יעיר לשום אדם כל עוד הוא לא עושה משהו שנוגע עלי פשוט אם הוא ישאל אותי אני יענה לא יותר מזה בכל אופן לכולנו מוכר הכלל איש באמונתו יחיה

זודי

New member
התייחסת אליו ביתר רצינות , הוא ממש

לא ציפה לזה . עמד לו הבשר וחלב תקוע והוא חיפש מקום להקיא את זה .

אז מה אתה בא

לומר שזה גם שני עברות (חילול שבת ופריצה לאתר
)לא ידעתי שיש איסור בפריצה לאתר בכ"א נראה לי שאין איסור לעבור על חוקי המדינה מדין תורה כי אין דינה דמלכותא בארץ ישראל למלכות שלא מבית דוד אז שוב חזרנו לשאלה הראשונה מה עדיף ................

Womanizer99

New member
עדיף לא לבזבז זמן בחיים כי

הזמן בחיים לא הולך לאיבוד. הולכים לאיבוד החיים של מי שמבזבז תזמן

זודי

New member
מה יותר גרוע , לעמוד על הראש בכביש

ת``א ירושלים ולצעוק קוקוריקו או לכתוב שטויות בפורום ?

למעלה