מה זה?!

C O L T

New member
AIR SHIFTER

נחמד, נחמד. לעצלנים במיוחד. מעביר הילוכים בלחיצת כפתור. משתמש בלחץ אוויר (מספיק למספר העברות, אז צריך להכניס עוד לחץ). שליטה חשמלית. האתר של MUZZY מסביר יפה. איך עדיין לא היה בפולגז? איך?

C O L T

New member
לא ממש אוויר - גז, לכל הקטנוניים.

והנה גם תמונה מהאתר.

MexMex

New member
לא בדיוק לעצלנים...

אלא אם אתה קורא למירוצי דראג, ספורט לעצלנים... האייר-שיפטר, מיועד למירוצי דראג, מכיוון ש: 1. הוא מחליף הילוכים הרבה יותר מהר מהרגל האנושית 2. תנוחת מירוצי הדראג (שכיבה שכזאת), לא מאפשרת להעביר הילוכים בכלל... בתמונה שנתת, המתקן מורכב על אופנוע רגיל לחלוטין, ועל זה נאמר, פחחחחח...(בהקפדה על 5 "ח") בוקר

C O L T

New member
באמת פחחחחח...

אז מי שמרכיב כזה על אופנוע סדרתי, הוא ... והרי האתר מוכר לאנשים מהשורה, אתה היית יכול להרכיב על הנסיכה (ובכך להכפיל את משקלה). אני לא יודע אם זה שווה, אבל זה די COOL, העברת הילוכים בכפתור, תוך השמעת רעשים של אוטובוס דן מצוי.

MexMex

New member
שוב, לא מדויק...

המנגנון שאני מכיר, הוא זה המשמש באופנועי דראג, מעביר הילוכים כלפי מעלה בלבד, ומיכל האויר לא מספיק ליותר ממספר זעום של החלפות.זה מספק למירוצי דראג, ותו לא...שם גם חשוב לקצץ ככל האפשר בזמני החלפת ההילוכים. אם יש מנגנון לאופנועים סדרתיים, לשימוש "רגיל" אז חייבים להשתמש במדחס, כדי למלא את מיכל האויר מחדש כל הזמן. וזה, באמת כבר משקל מיותר, שיחסוך...מה? אלפית שנייה להחלפת הילוך? לאופנועים רגילים, יש את ה"קוויק-שיפטר" שמנתק את ההצתה בזמן עברת ההילוך. זה כבר שימושי ליום יום, ומאוד מקובל כתוספת לאופנועי ספורט.... בוקר

C O L T

New member
כאן זה מיכל גז קבוע, ללא מדחס

ממלאים בבית, או איפה שאפשר. תראה בלינק, מה כתבו שם. זה מיועד לסדרתיים, מספיק לאיזה 800 העברות, ולא פוסל את השימוש הרגיל ברגלית. זה במקום הגיע מאופנועי הדראג, אבל עבר אבולוציה קטנה לרוכבים שמשעמם להם, יש להם 600 דולר מיותרים ללא משלוח והתקנה, ורוצים העברות זריזות ומדוייקות, כי הם עושים רייסים מול מכוניות משופרות.

MexMex

New member
שוב, לא מדויק לגמרי...

לאופנועים סדרתיים - כן לשימוש יומיומי - לא ואני מצטט, מתוך האתר שאתה ציינת: you have up to 800 shifts between fills and that's at least 130 passes down the quarter mile ול130 פאסים 0-1/4 מייל, אתה קורא שימוש שגרתי? שוב, פחחחחח..... אדיוס נ.ב. אחרי התבוננות מה, אני יכול לבנות לך את אותו הדבר, בחצי מחיר. תרגיל בסיסי בפניאומטיקה ותו לאו... צריך בלון, שסתום עם סליל 12V, לחצן לכידון, מחזיק בוכנה, בוכנה, מתאם בוכנה לזרוע רגלית ההילוכים. קצת חיווט, מעט צנרת אויר, וזהו. בשבילך, 300 דולר. רוצה?

C O L T

New member
תודה, אבל לא תודה

מה, אתה לא עושה מירוצי 1/4 מייל 130 פעם ביום בשימוש רגיל? אז אתה לא מנצל את האופנוע. זה שימוש שגרתי, כאן בארץ החלומות. ולא, אני לא ממש צריך מנגנון שכזה, אני רוכב על קאסטום, ושם מעבירים הילוכים פעם בשבוע, לכל היותר.

Pumi

New member
אמרת quick-shift, אז חיפשתי

כי סתם זה עניין אותי מה זה. תקן אותי אם אני טועה, אבל quick-shift הוא בעצם תוספת שיושבת על ידית ההילוכים, ומחובר אליה חיישן, אשר מחובר לגיר עצמו, וכאשר אתה מחליף את ההילוכים, החיישן מנתק למינימום זמן את המנוע מהגיר, בשביל החלפה מהירה. או שהוא בעצם "סוגר" את המנוע לחלקיק שניה בשביל ההחלפה, כל זה ללא צורך ללחוץ על הקלאצ'. הוא בעצם "הורג" את המנוע?

MexMex

New member
ביקשת, אז אני מתקן...

ידית הילוכים? רגלית הילוכים! ולתכלס - ישנו חיישן, בין הרגלית, לבין הציר עצמו. כאשר החיישן מרגיש לחץ (דהיינו החלפת הילוך) הוא פשוט מנתק את ההצתה לשבריר שנייה. ניתוק ההצתה, מוריד את העומס מגלגלי השיניים, ומאפשר את החלפת ההילוך ללא לחיצה על המצמד. גם המצערת יכולה להשאר פתוחה לרווחה. בעצם, הדבר די מקביל להחלפת הילוך ללא מצמד, כאשר סוגרים לרגע את המצערת. רק שבעזרת המתקן, העסק נעשה קל יותר (גם קל יותר לתזמון, וגם קל יותר לארנק). אדיוס

Pumi

New member
רגלית, ידית, אותו הדבר ../images/Emo9.gif

בכל אופן תודה. סתם שאלה, כמה עולה ערכה כזאת?

"קל יותר לארנק" כי מערכת

הקוייק שיפטר שראינו קודם יקרה מאד? או כי החלפת הילוכים ללא קלאץ' הורסת?

STIVENZ 426

New member
אדון אבא יקר.

שוב ניכר כי הידע שלך בעולם האופנועים לוקה בחסר. שים טוב טוב לב! ידית הילוכית! כן. הרי אם הידע שלך היה נרחב, או אם היית מקשיב לאלפרד, אם היית משכיל מהג'אנגו, היית יודע שהוא לבטח התכוון לאחת והיחידה: ו-ו-ס-פ-ה
מבינת'י? סטיב בן אוהב לאבא עם חור בהשכלה בכל הקשור לווספות.

למעלה