מה זה תחום ה STORAGE?

• פותח הנושא pvzed
  • פורסם בתאריך

pvzed

New member
מה זה תחום ה STORAGE?

אשמח אם מישהו יספר לי בקצרה.

מה הוא מנסה לפתור?
איזה חברות חזקות בתחום?
האם הוא פופולרי עכשיו?

תודה!

vinney

Well-known member
מה storage מנסה לפתור? את בעיית האכסון כמובן.

חברות חזקות בתחום? תלוי איזה תחום. יש cloud, יש portable, יש חברות שמתמחות באכסון סרטי קולנוע ישנים, או ספרים, מוזיאונים זה גם סוג של storage.

choo

Active member
זה תחום פופולרי יחסית, גם אם לא סקסי מדי

&nbsp
פועלות בארץ כמה עשרות חברות בתחום הזה - מספר מצומצם של חברות גדולות (EMC, איי בי אם, סאנדיסק ועוד כמה) - וכמה עשרות חברות קטנות יותר וסטארטאפים.
&nbsp
מה מנסים לפתור? כיצד מספקים איחסון יעיל לכמות נתונים הולכת וגדלה, תוך מתן סדרה של שירותי-אמינות שונים, ברמת ביצועים נדרשת. בעקרון, יש בתחום חברות שעוסקות בתיכנון כוננים (כמו סאנדיסק), חברות שמספקות מערכות איחסון נתונים לאירגונים גדולים, חברות שעוסקות בשירותי איחסון נתונים בעננים, וחברות שמספקות מערכות שבהן איחסון הנתונים מהווה רק משירותי המערכת.
&nbsp
זה לא תחום סקסי, במובן שאין מאחוריו את כמות ההייפ והעיתונאות שיש לתחומים כמו כתיבת אפליקציות או אתרי אינטרנט או אפילו אבטחת מידע - משום שהעיתונות (והקהל הרחב) לא כל כך מבינים אותו ובעיקר - לא רואים את רובו, ואין לו את הילת המסתורין שיש לתחום כמו אבטחת מידע.

ipv6

Member
אני חושב שכשאומרים Storage

הכוונה בעיקר לחברות כמו דל\נטאפ\IBM שמייצרות "שרתים" ופחות ליצרניות כוננים.

choo

Active member
לא ככה גרטנר ו-IDC רואים את זה

&nbsp
מבחינתם גם יצרניות של SSD ושל דיסקים קשיחים, הן חברות storage. ויש בזה צדר - התוכנה שרצה בתוך חלק מהכוננים מבוססי ה-SSD הנוכחיים היא לגמרי לא טריויאלית.

ipv6

Member
זאת סמנטיקה

אבל רב הסיכויים שהוא שמע את המושג ממשהו והמשהו הזה התכוון לסוג החברות שאני התכוונתי..

choo

Active member
סליחה, שכחתי שאתה קורא מחשבות

&nbsp
כבר שמעתי מאנשים את המושג "חברת storage" על חברות מכל הסוגים שציינתי, אבל היי - אתה הרי קורא מחשבות יותר טוב ממני ;)

ipv6

Member
מה ששמעת לא רלוונטי

רלוונטי מה אנשים בד"כ מתכוונים כשמשתמשים במושג זה.

כששאלת משהו בטכניון איך הלך הלו המבחן והוא אמר "היו זוועות במבחן", הבנת שהכוונה לזה שהמבחן קשה נכון?
למרות שיכול להיות שהניחו לו ראש של בן אדם מת על המחברת בחינה, שזה גם נופל תחת אותה ההגדרה של "זוועות במבחן".

לא אמרתי שהFirmware של SSD-ים פשוט או מורכב.

F00D Is G00D

New member
מהתחום

אז מטרות העל הם ביצועים, יתירות, ניהול מרכזי וחסכון הביצוע המופשט זה באמצעות שימוש בהרבה דיסקים כמקשה אחת, בקופסה אחת. פיזור המידע על הדיסקים מאפשר גישה מהירה יותר בשביל תעבורה רחבה. יש עוד הרבה אופטימיזציות בפנים, אבל זה העיקר. מכיוון שכל המידע כבר נמצא על הסטורג' החברות הללו מתעסקות גם הרבה בגיבוי שלו, ובפלאג אינים למוצרים שמתארחים עליו. לגבי שוק העבודה בארץ, אם אתה מתכנת. הוא ייכול להייות מאוד מאתגר ומתגמל. אם אתה איש it. זה מקצוע בסקאלה הגבוהה של ההתמחויות, אם כי יש בעיית ריכוזיות בתחום, וכולם מכירים בו את כולם. לכן מי שבבראנג'ה גם יזכה למשכורת מתגמלת. מי שרק נכנס, אפילו עם נסיון ב it. לא יוערך מספיק בתחום וייראה כאילו הוא נפלט אליו מחוסר ברירה (הרגשה אישית שלי משלושת השנים שאני בתחום) אתה יכול לשאול עוד במסרים

למעלה